Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 119 / Bezoekers Vandaag: 3494
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 875
Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma



 Alle forums
 Koploper
 Beginners
 Ik kom er niet meer uit
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp Pagina: 1 2 (of 2)

wuytack d

Belgium
37 berichten

Geplaatst - 16 dec 2021 :  12:32:23  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo allen ,
Ik ben Dirk , enkele jaren geleden was ik gestart met een eenvoudig twee sporenbaan . Station met 5 sporen en een schaduwstation met 3 sporen . Na het bouwen en juist opgestart , zwaar ziek geworden . Nu we terug kunnen genieten terug mijn toevlucht gezocht naar mijn modelspoor .

Hier is mijn probleem : Ik zet 2 locs op de baan voor te testen , 1 dieselloc en 1 stoomloc .ik start automatisch rijden . Omdat ik de laatste dagen ook al wat gereden en getest had telkens met storingen en ik de logging ingeschakeld .
Dieselloc start , doet zijn ronde , maar bij het inrijden van blok 6 vertraagd hij zodanig dat de communicatie stopt. toch rijdt hij door naar stationspoor 3 met een slakegangetje van 9KM/uur. De stooloc die de andere richting rijdt , gaat vlotjes , maar daar verlies ik soms ook de communicatie .
Als ik kijk in de logging ,krijg ik melding van melders 7.01 tot 7.16 zo tot 12.01 -12.16 . Maar ik ik slechts melders op de baan van 1.01 / 1.16 tot en met 6.01 / 6.16 . Waar komen de ze andere melders vandaan ?
Ook zie ik een tenderloc verschijnen die zelfs niet op de baan staat .

Hopelijk kunnen jullie mij helpen op het goede spoor te komen .

Met vriendelijke groeten .

Dirk

20211216121948_neustadt2.zip

Bewerkt door wuytack d op 16 dec 2021 12:35:56

P de Reede

Netherlands
248 Posts

Geplaatst - 16 dec 2021 :  14:31:15  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Dirk,

Kan het bestand niet openen.

M.vg Piet
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 16 dec 2021 :  15:52:03  Toon profiel  Reageer met citaat
H Piet,

Ik probeer mijn file te oploaden maar krijg telkens Error 500 .
Zal blijven proberen , ik doe zeker weeral iets niet goed .

M.vg

Dirk
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 16 dec 2021 :  17:25:20  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo opnieuw ,

Het lukt dus niet om mijn database hier te plaatsen , weet niet meer wat te doen nu ; sorry

Gr. Dirk
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
526 Posts

Geplaatst - 16 dec 2021 :  17:52:48  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Dirk,

Als ik je relaas lees kan ik alleen maar vaststellen dat er een slechte verbinding tussen je PC en je centrale zit. Het traag rijden van een loc wijst er op dat hij het noorden kwijt is met zijn communicatie. Ook de Error 500 zou er op kunnen wijzen. Kijk eens alle USB verbindingen na.

grts

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 16 dec 2021 :  18:22:03  Toon profiel  Reageer met citaat
hallo Marcel,

Bedankt voor je reactie , begrijp niet goed wat mijn usb aansluiting voor het plaatsen van database hier op het forum te doen heeft .
Voor de aansturing naar mijn IB2 kan ik het nazien .
Begrijp alleen niet goed dat mijn bezetmelders verdubbelen , ik heb zoveel modulen niet .

groeten Dirk
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
526 Posts

Geplaatst - 17 dec 2021 :  13:42:31  Toon profiel  Reageer met citaat
Hey Dirk,

Als je een slechte USB verbinding hebt tussen PC en Intellibox (heb ik ook trouwens) kan het zijn dat je PC een invalide databases opslaat.

Groeten

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 17 dec 2021 :  16:38:24  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Marcel,

Ik heb mijn verschillende USB verbindingen van mijn laptop uitgeprobeerd , problemen blijven bestaan .
Denk dat het ms beter is om een nieuw baanontwerp te maken
Als ik mijn verloop van bv mijn dieselloc volg , kan ik goed zien dat de bezetmeldingen allemaal doorkomen , schakelen wissels is ook ok .
En toch verlies ik soms de communicatie .
Vind het verdraaid spijtig , dat ik op geen enkele manier mijn database kan plaatsen.
Ga naar bovenaan de pagina

hubertus

Netherlands
1734 Posts

Geplaatst - 17 dec 2021 :  17:02:30  Toon profiel  Reageer met citaat
Als je database op zich werkt, heeft het meestal niet veel zin een nieuw baanontwerp te maken. Zeker niet als de oorzaak mogelijk buiten Koploper ligt.
Hoe heb je de backup gemaakt, gewoon via het hoofdmenu Algemeen -> Backup/restore?

groet, Huub
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
526 Posts

Geplaatst - 17 dec 2021 :  17:50:23  Toon profiel  Reageer met citaat
Dirk,

Heb jij geen oudere database waar je geen problemen mee hebt die je kan plaatsen ?

grts

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 17 dec 2021 :  17:50:59  Toon profiel  Reageer met citaat
H Huub ,

Ja , via backup/restore

Gr. Dirk
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 17 dec 2021 :  18:12:11  Toon profiel  Reageer met citaat
Kan geen enkele database plaatsen , telkens error 500 of anders een invalled string ,
Het begint precies hopeloos te worden ?

Groet , Dirk
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2338 Posts

Geplaatst - 17 dec 2021 :  19:50:59  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Naamgenoot,

Bij het plaatsen van een database op de site mag de naam niet te lang zijn en ook bepaalde tekens in de naam kunnen problemen geven.
Probeer je database eens te hernoemen naar een simpele naam, bijvoorbeeld dirkw en probeer de database dan weer eens te plaatsen.


Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 18 dec 2021 :  00:04:16  Toon profiel  Reageer met citaat

hallo ,opnieuw

Hier nogmaals geprobeerd zoals Dirk aangaf , lukt blijkbaar en hopelijk kunnen jullie deze nu openen

groeten

Dirk



Download Attachment: dirkw.zip
14,89 KB
Ga naar bovenaan de pagina

hubertus

Netherlands
1734 Posts

Geplaatst - 18 dec 2021 :  12:04:13  Toon profiel  Reageer met citaat
Welke melders zie je op je IB actief worden?
1.01 / 1.16 tot en met 6.01 / 6.16 of 7.01 / 7.16 tot en met 12.01 / 12.16?
Klopt de ijking van de dieselloc wel? In rijstap 1 al 19 km/u komt op mij wat vreemd over.
Als je trouwens tijdens het rijden in het rijwindow met je muisaanwijzer boven de ingesteld snelheid gaat staan, kun je zien waarop de snelheid is bepaald.
En algemeen, ik heb ook een IB2, maar werk nog met een aparte loconet-buffer. De USB-kabel tussen PC en IB2 was bij mij te lang, waardoor meldingen onbetrouwbaar doorkwamen. Misschien bij jou ook aan de lange kant?

groet, Huub
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 18 dec 2021 :  12:14:52  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Huub ,

Ga meteen aan de slag dit allemaal te controleren .
De kabel tussen laptop en IB2 zal 1,5 lm zijn.
Ik zal ook nog eens een ijking doen van de dieselloc .
Tijdens het proefrijden hou ik de IB2 eigenlijk niet in het oog , zijn daar ms ook aanpassingen nodig ?

Ik hou u en de anderen op de hoogte .

Groet, Dirk
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 18 dec 2021 :  13:32:21  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo,

Na controle , volgende dingen opgemerkt :
ijking van dieselloc opnieuw gedaan . Deze was inderdaad niet goed geijkt , nu nog twijfelachtig , loc haperde soms , deze moet dus nagezien worden ( doet nu even niet mee )
Heb een tenderloc geplaatst , en automatisch laten rijden .
Terugmeldingen opgevolgd in de communicatie logging , daaruit blijkt en dit vind ik raar ; terugmeldingen komen correct binnen bij overschrijding , maar telkens als er over wissels gereden wordt krijg ik die andere melders vanaf 7.01 enz.
Als de tender van bv blok 2 naar blok 7 rijd , gaat goed maar eenmaal in het blok blijft hij rond de 40 km rijden en dan krijg ik melding geen communicatie met de loc .
Het duurde precies te lang voor hij bij 2de melder was.

Opmerkingen , ideen zijn welkom

Heb de laatste logging hieronder bijgeplaatst , geeft ms. een beter inzicht.

Groet ,

Dirk

Download Attachment: dirkw_20211218_125321.txt
25,28 KB
Ga naar bovenaan de pagina

hubertus

Netherlands
1734 Posts

Geplaatst - 18 dec 2021 :  21:41:22  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik betwijfel of het een koploper-probleem is.
Maar wat dan wel? Eerlijk gezegd geen idee.
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 18 dec 2021 :  22:08:36  Toon profiel  Reageer met citaat
goede avond allen ,

En probleem opgelost , namelijk die 40km/uur nadat de loc het station verlaten had . Ik heb enkele wisselstraten snelheid aangepastnaar 50km/uur .
Soms wordt in automatisch rijden een straat voorzien , maar wordt geen wissel gezet ; verlies communicatie .
Komt wel in orde , heb de laatste jaren andere problemen gehad .
Zou voor verbinding laptop naar IB2 een usb versterker een oplossing zijn ?

groet , Dirk
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
526 Posts

Geplaatst - 18 dec 2021 :  22:09:46  Toon profiel  Reageer met citaat
Net als Huub betwijfel ik of dit een koploper probleem is. Instaleer koploper eens opnieuw op je PC. Vervang de USB tussen PC en Intellibox door een nieuw exemplaar... of...moeten we de Intellibox beginnen wantrouwen ???

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 18 dec 2021 :  23:03:47  Toon profiel  Reageer met citaat
@ Marcel

Zal koploper eens opnieuw installeren , zou reset IB2 ook een mogelijkheid zijn ,of doe ik dit liever niet ?
Een nieuwe usb kabel wordt aangeschaft.

Dirk
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
526 Posts

Geplaatst - 19 dec 2021 :  12:45:46  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Dirk,

Met het resetten van de IB2 zou ik wachten tot alle andere mogelijkheden uitgeput zijn. Dit is het laatste red middel.

grts

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 19 dec 2021 :  13:03:57  Toon profiel  Reageer met citaat
Vandaag terug geprobeerd automatisch te rijden, eerst koploper nieuw geinstaleerd ; nieuwe usb kabel , resultaat
Hieronder laatste logging ; soms een gewone bezetmelder 2.13 wordt bezet gezet dan volgen er meer dan 60 ongekende melders en dan wordt 2.13 vrij gegeven .
Soms worden melders achtereenvolgend enkele keren bezet , vrij gegeven .
En dan ook terug het grote reeks ongekende melders bij het binnenkomen in het station bij het overrijden van de wisselstraat .
Vind het spijtig , ik heb dan geen groot en ingewikkeld spoortraject .
Ik geef nog niet op , dus nog steeds alle input welkom .

Groet , Dirk

Download Attachment: dirkw2_20211219_115645.txt
12,38 KB

Download Attachment: dirkw2.zip
15,33 KB
Ga naar bovenaan de pagina

hubertus

Netherlands
1734 Posts

Geplaatst - 19 dec 2021 :  13:20:18  Toon profiel  Reageer met citaat
Wat voor bezetmelders gebruik je, S88?


groet, Huub
Ga naar bovenaan de pagina

wuytack d

Belgium
37 Posts

Geplaatst - 19 dec 2021 :  13:52:06  Toon profiel  Reageer met citaat
@ Huub ,

Ik gebruik de 5233 terugmelderdecoder met railbezetmelder van viessmann , deze zijn s88 met optokopler.

Groet

Dirk
Ga naar bovenaan de pagina

hubertus

Netherlands
1734 Posts

Geplaatst - 19 dec 2021 :  14:08:10  Toon profiel  Reageer met citaat
Een paar vragen daarover.
Hoe is de verbinding tussen de individuele melders onderling en naar de IB, met de platte kabel?
Hoeveel melders heb je opgegeven in de intellibox? Houd er daarbij rekening mee dat twee melders met 8 ingangen normaals gesproken als 1 melder wordt gezien.

groet, Huub
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: 1 2 (of 2) Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing © EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina