Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 89 / Bezoekers Vandaag: 1497
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 278
Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma



 Alle forums
 Koploper
 Beginners
 KORTSLUITING
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

treintjeopzolder

Netherlands
43 berichten

Geplaatst - 10 feb 2021 :  17:46:28  Toon profiel  Reageer met citaat
Goedemiddag allemaal

Wie weet raad.
Ik ben mijn baan automatisch aan het maken voor koploper.
Ik heb een ringleiding

Voorlopig even 3 kleuren. ROOD/bruin/paars
centrale DR 5000,de buitenbaan is niet onderbroken en gaat naar de rode ringleiding.
De binnenbaan is doorgeslepen waar nodig,alle begin en stopmelders gaan naar de bezetmelder.
Alle ongededecteerde stukken gaan naar de paarse draad.
De bruine draad gaat naar de ringleiding bruin, met een aftakking voor de diode schakeling deze gaat door naar de paarse ringleiding.
En de bezetmelder gaat naar de bruine ringleiding.

Stekker er in KORTSLUITING
Wat doe ik fout
Ik hoop dat jullie iets zien wat niet goed is.
Ik weet dat het niets te maken heeft met KOPLOPER maar ik weet het gewoon niet meer.
Gr RINUS

Bewerkt door treintjeopzolder op 10 feb 2021 18:59:50

bverbiest

Netherlands
99 Posts

Geplaatst - 10 feb 2021 :  19:10:15  Toon profiel  Reageer met citaat
Rinus
Zoals je het beschrijft zou het goed aangesloten moeten zijn. Weet je zeker dat er geen kortsluiting in je baanontwerp zit?

Met vriendelijke treingroet,
Barend Verbiest
Ga naar bovenaan de pagina

treintjeopzolder

Netherlands
43 Posts

Geplaatst - 10 feb 2021 :  19:24:32  Toon profiel  Reageer met citaat
Barend

Zou ik moeten zoeken in de baan.
Ik zal morgen alles doormeten of alle stukken echt doorgeslepen zijn.
Bedankt
Rinus
Ga naar bovenaan de pagina

remunj

Netherlands
1026 Posts

Geplaatst - 10 feb 2021 :  19:37:36  Toon profiel  Reageer met citaat
Misschien toch ergens ongemerkt een verbinding omgewisseld.
Je verhaal klopt in ieder geval.

Stap voor stap nalopen tot je eventueel het probleem vindt.

En als je baan nog steeds dat rondje is wat je pas plaatste moet het niet echt moeilijk zijn om het probleem te vinden.

Gr.
Eric

Bewerkt door remunj op 10 feb 2021 19:41:15
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
247 Posts

Geplaatst - 10 feb 2021 :  19:42:52  Toon profiel  Reageer met citaat
Of je alles wel of niet goed doorgeslepen hebt, zal niet veel uitmaken.
Als er door een wagon of loc contact gemaakt wordt met een doorgeslepen stuk heb je ook weer kortsluiting.
Dus toch waarschijnlijk ergens iets fout aangesloten.

Jos
Ga naar bovenaan de pagina

treintjeopzolder

Netherlands
43 Posts

Geplaatst - 10 feb 2021 :  21:18:19  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Jos
Wil jij mij uitleggen Dat wanneer een loc of wagon over een doorgeslepen stuk rijd er kortsluiting komt
Rinus
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door JPJ

Of je alles wel of niet goed doorgeslepen hebt, zal niet veel uitmaken.
Als er door een wagon of loc contact gemaakt wordt met een doorgeslepen stuk heb je ook weer kortsluiting.
Dus toch waarschijnlijk ergens iets fout aangesloten.

Jos

Ga naar bovenaan de pagina

treintjeopzolder

Netherlands
43 Posts

Geplaatst - 10 feb 2021 :  21:42:09  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Eric
Mijn baan is meer dan een rondje,twee naast elkaar verbonden met wissels en nog wat rangeer sporen.
Maar ik begin met de binnenste baan,ongededecteerde stukken en wissels
gaan naar de paarse leiding met de diode schakeling.
Ik ga morgen verder kijken .
Dank je wel.
Rinus
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door remunj

Misschien toch ergens ongemerkt een verbinding omgewisseld.
Je verhaal klopt in ieder geval.

Stap voor stap nalopen tot je eventueel het probleem vindt.

En als je baan nog steeds dat rondje is wat je pas plaatste moet het niet echt moeilijk zijn om het probleem te vinden.

Gr.
Eric

Ga naar bovenaan de pagina

remunj

Netherlands
1026 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  06:08:27  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Rinus,

Ok een stapje verder dus.
Dan zou ik zeker de wisselverbindingen goed checken.
En als je al draden aan de buitenbaan hebt zitten checken of daar misschien een verwisseling in zit.
Bij een dubbelsporige baan moet de polariteit gelijk zijn aan de binnenbaan. Anders gaat het gegarandeerd fout.

Gr.
Eric
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
247 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  09:59:53  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Jos
Wil jij mij uitleggen Dat wanneer een loc of wagon over een doorgeslepen stuk rijd er kortsluiting komt
Rinus

Hallo Rinus,

Als je nu sluiting hebt op een stuk wat niet goed doorgeslepen is, en je gaat dat verhelpen, dan zal er weer sluiting zijn, omdat de wielen van wagons en of locomotieven een verbinding met de doorgeslepen rails maakt.
Dus weer sluiting.

Jos
Ga naar bovenaan de pagina

Roadman

114 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  13:27:05  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Roadman  Reageer met citaat
Uh.... heeftt dit probleem ook maar iets met het programma Koploper te maken ? Ik zelf dacht het niet..

Daarom een vriendelijk verzoek deze vragen/ problemen hier niet te plaatsen en te behandelen. Het vervuild het forum en heeft geen enkele bijdrage aan het programma waar dit forum voor is bestemd.

Voor dergelijke vragen/problemen zijn tal van andere fora ingesteld waar ze ook thuis horen en behandelt worden.
Dus een zeer vriendelijk maar ook dringend verzoek dergelijke vragen/problemen hier niet te plaatsen/vragen/behandelen. Komt de leesbaarheid enorm ten goede.

Bedankt vast,
Fred
.



Digitaal N-spoor/tijdperk III en IV/Duitsland/IB+Power 3 Boosters/Koploper. Digitaalrijden is verslavend !!
Ga naar bovenaan de pagina

Roadman

114 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  14:24:50  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Roadman  Reageer met citaat
Wat bedoel je daarmee Jos ? Ben je het er niet mee eens .
? Dat mag. Maar reageer dan als een volwassen normaal iemand. Wat je nu doet slaat nergens op.

M.vr.gr.
Fred

Digitaal N-spoor/tijdperk III en IV/Duitsland/IB+Power 3 Boosters/Koploper. Digitaalrijden is verslavend !!
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2219 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  14:35:48  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Rinus,

Als je je baan hebt uitgebreid, weet je dan zeker dat je geen keerlus in de baan hebt zitten. Als dat zo is gaat het zonder meer fout.
Ik zou de polariteit van alle sporen eens goed nalopen.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

remunj

Netherlands
1026 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  15:34:58  Toon profiel  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door Roadman

Uh.... heeftt dit probleem ook maar iets met het programma Koploper te maken ? Ik zelf dacht het niet..

Daarom een vriendelijk verzoek deze vragen/ problemen hier niet te plaatsen en te behandelen. Het vervuild het forum en heeft geen enkele bijdrage aan het programma waar dit forum voor is bestemd.

Voor dergelijke vragen/problemen zijn tal van andere fora ingesteld waar ze ook thuis horen en behandelt worden.
Dus een zeer vriendelijk maar ook dringend verzoek dergelijke vragen/problemen hier niet te plaatsen/vragen/behandelen. Komt de leesbaarheid enorm ten goede.



Laat ik nu altijd gedacht hebben dat de moderator Erwin heette.
Blijkt hij Fred te heten
Ga naar bovenaan de pagina

Roadman

114 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  16:38:26  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Roadman  Reageer met citaat
Eric,
Mag je als gebruiker van Koploper en als gebruiker/ lezer van dit forum om duidelijkheid over het programma te krijgen als je ergens tegen aanloopt, niet vriendelijk vragen om geen relevante onderwerpen niet op dit forum te plaatsen ? Heb je daar dan speciaal een moderator voor nodig ?

Lijkt mij toch niet. En, als je het niet er mee eens bent en je kunt duidelijk maken dat dit te maken heeft met Koploper dan ben ik de eerste om te zeggen dat ik fout zit. Maar je verschuilen achter een moderator hiervoor ......?

M.vr.gr
Fred
.
.

Digitaal N-spoor/tijdperk III en IV/Duitsland/IB+Power 3 Boosters/Koploper. Digitaalrijden is verslavend !!
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
247 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  17:00:20  Toon profiel  Reageer met citaat
Fred,

Topicstarter Rinus wil weten als hij iets aansluit zoals hij het in gedachten heeft in Koploper kan gebruiken.

Wat is er dan verkeerd om dat hier op het forum te vragen.

Jos
Ga naar bovenaan de pagina

treintjeopzolder

Netherlands
43 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  17:30:50  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste mannen

Ik zat met een probleem waar ik niet uit kwam,ik heb gisteren en vanmorgen gezocht naar het euvel.
omdat ik de baan al met ballast heb liggen kon ik mijn aansluitingen de kleur van de draden niet goed meer zien.
Dus is er een draad verwisselt.
Neem me niet kwalijk voor mijn probleem met kortsluiting,om dat op het forum te vragen,ik ben me van geen kwaad bewust.
Ik vind het juist een fijn forum omdat ik ook koploper gebruik.
Nogmaals neem me niet kwalijk voor mijn vraag,het is ten goede bedoeld.
vr gr Rinus
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
247 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  17:56:30  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Rinus,

Gelukkig dat je de oorzaak gevonden hebt.
En bij problemen, gewoon hier vragen.

Jos
Ga naar bovenaan de pagina

remunj

Netherlands
1026 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  19:39:21  Toon profiel  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door Roadman

Eric,
Mag je als gebruiker van Koploper en als gebruiker/ lezer van dit forum om duidelijkheid over het programma te krijgen als je ergens tegen aanloopt, niet vriendelijk vragen om geen relevante onderwerpen niet op dit forum te plaatsen ? Heb je daar dan speciaal een moderator voor nodig ?

.... Maar je verschuilen achter een moderator hiervoor ......?


Allereerst ben ik geen moderator. Dus ik verschuil me nergens achter. Ben ook maar een gewone gebruiker van Koploper.
En vriendelijk vragen mag altijd maar ik zou zeggen lees je eigen bericht nog eens door.
Klinkt toch vrij dringend.

En ja dit is een koploper forum en voor koploper gebruik heb je bezetmelders en daar loopt Rinus vast.
Dus best wel een link met Koploper.

Gr.
Eric
Ga naar bovenaan de pagina

remunj

Netherlands
1026 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  19:40:54  Toon profiel  Reageer met citaat
Rinus,

Fijn dat het opgelost is. Zo zie je maar wat een simpel draadje kan veroorzaken. Ik zou zeggen hou vol en op naar het moment dat je Koploper kan laten doen wat je wilt

Gr.
Eric
Ga naar bovenaan de pagina

treintjeopzolder

Netherlands
43 Posts

Geplaatst - 11 feb 2021 :  20:33:29  Toon profiel  Reageer met citaat
Alles doet het naar behoren,morgen testen en dan rijden.
Jullie moeten geen woorden krijgen omdat ik een vraag heeft gesteld die niet op dit forum hoort.
Mijn excuus hiervoor.
Maar iedereen bedankt voor de reacties,en ik kan weer verder met mijn fantastische hobby.
Zo heb ik later nog wel wat vragen,hoe krijg ik geluid uit mijn sound locs in KOPLOPER.
Iedereen bedankt
Groeten Rinus
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
6140 Posts

Geplaatst - 12 feb 2021 :  14:04:23  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door treintjeopzolder

Zo heb ik later nog wel wat vragen,hoe krijg ik geluid uit mijn sound locs in KOPLOPER.
Iedereen bedankt
Groeten Rinus




Start hier dan maar een nieuw onderwerp voor, dit heeft niets meer met je kortsluit vraag te maken.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing © EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina