Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 82 / Bezoekers Vandaag: 1976
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 675
Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma



 Alle forums
 Installatie
 Koploper
 Er is geen respons van de centrale eenheid van de treinbaan
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

Opa treintje

Netherlands
21 berichten

Geplaatst - 08 mrt 2024 :  17:55:01  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo forum leden. Hier is in het verleden meermalen over geschreven toch kan ik de situatie bij mij niet herleiden. Alles aangesloten werkt prima ben aan het rijden en wil wat finetune in de KL instellingen. Terug uit de instellingen wil ik weer gaan rijden en krijg deze melding. Gisteren kreeg ik dit ook maar na en paar keer de instellingen gewijzigd te hebben ging koploper van start. Ik heb Windows 11. IB II. Heb een virtuele USB poort geïnstalleerd. Com 3. Silicon Labs CP210x USB to UART Bridge (COM3). De ene keer wel rijden op de zelfde instellingen en de ander keer weer niet!?
Groet Auke

Opa treintje

Netherlands
21 Posts

Geplaatst - 08 mrt 2024 :  18:05:48  Toon profiel  Reageer met citaat
Een update. PC laten herstarten en KL doet weer zijn normale werk.
Op naar de volgende melding.
Groet Auke
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
722 Posts

Geplaatst - 08 mrt 2024 :  21:13:53  Toon profiel  Reageer met citaat
Hi Auka,

Kan je even noteren voor ons welke melding je krijgt ?

grts

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

Opa treintje

Netherlands
21 Posts

Geplaatst - 09 mrt 2024 :  00:14:06  Toon profiel  Reageer met citaat
De zin boven deze topic. "Er is geen respons van de centrale eenheid van de treinbaan."
Ga naar bovenaan de pagina

willem22

Netherlands
87 Posts

Geplaatst - 09 mrt 2024 :  11:19:34  Toon profiel  Bezoek de homepagina van willem22  Reageer met citaat
Com poort ?
Ga naar bovenaan de pagina

willem22

Netherlands
87 Posts

Geplaatst - 09 mrt 2024 :  16:40:44  Toon profiel  Bezoek de homepagina van willem22  Reageer met citaat
Com poort ?
Ga naar bovenaan de pagina

Ben

Netherlands
882 Posts

Geplaatst - 09 mrt 2024 :  17:50:31  Toon profiel  Reageer met citaat
Ja: Com poort.
Ga naar bovenaan de pagina

Opa treintje

Netherlands
21 Posts

Geplaatst - 10 mrt 2024 :  16:31:56  Toon profiel  Reageer met citaat
Goedemiddag heren, Hoezo COM poort? Zie bijgevoegde screenshots.


Download Attachment: Apparaatinstellingen.jpg
69,6 KB

Download Attachment: Instellingen_per_database.jpg
98,35 KB
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
722 Posts

Geplaatst - 10 mrt 2024 :  18:10:38  Toon profiel  Reageer met citaat
Hey Auka,

Geen respons van de centrale eenheid wijst op een invalide verbinding tussen centrale en PC. Dit kan een slecht contact zijn op één van de stekkers. Een kabel die het laat afweten. Het is niet te zoeken in de instellingen van koploper.

Groeten

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

Ben

Netherlands
882 Posts

Geplaatst - 10 mrt 2024 :  19:25:49  Toon profiel  Reageer met citaat
Lezen jullie wel?

Het was een driver dingetje wat is opgelost na reboot. Da's wat Auke schrijft.
Ga naar bovenaan de pagina

Opa treintje

Netherlands
21 Posts

Geplaatst - 11 mrt 2024 :  17:27:44  Toon profiel  Reageer met citaat
Heren.
Krijg weer de melding.
Wederom een reboot gedaan van de PC, zelfde melding. Haal ik de stekker uit de COM poort dan krijg ik in ieder geval een melding "Fout bij het openen van COM poort! (com3 "Het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden") natuurlijk de stekker ligt eruit. Doe ik nu de stekker er weer in en KL opstarten en nee maar ja hoor KL heeft weer contact met de IBII!!
Kan weer rijden. Nu maar niet de PC en KL afsluiten, want anders is het misschien weer raak.
Groet Auke
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
465 Posts

Geplaatst - 11 mrt 2024 :  17:39:41  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo auke,

Waarom een reboot van je pc ?
Misschien is de kabel van de usb stekker niet helemaal jofel.

Jos
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
722 Posts

Geplaatst - 11 mrt 2024 :  20:05:28  Toon profiel  Reageer met citaat
Oei dan is het Ben die niet goed leest.
Kijk alle verbindingen tussen PC en centrale nauwkeurig na. Het kan in een kabel zitten maar ook in een stekker. Erger is natuurlijk als het zou zitten in de vrouwelijke stekkers in PC of centrale.

grts

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

Ben

Netherlands
882 Posts

Geplaatst - 12 mrt 2024 :  05:46:02  Toon profiel  Reageer met citaat
Auke zegt dat hij het met een reboot oplost. Typisch Windows dingetje dus, driver perikelen. Kabel is een gewone printerkabel USB A naar B.


Ga naar bovenaan de pagina

Opa treintje

Netherlands
21 Posts

Geplaatst - 12 mrt 2024 :  15:56:10  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo heren, bedankt voor het meedenken tot nu toe. Vanochtend gereden daarna iets aangepast in het baanontwerp wil opnieuw gaan rijden (groene spiegelei) en weer raak.
Kabel onder de baan verwijderd en vrij los laten hangen. Als ik de stekker uit de IB haal geeft de pc een jengeltje teken dat er iets verwijderd of aangebracht wordt. Dan neem ik aan dat er dan een verbinding is tussen pc en IB. Ga morgen een nieuwe kabel kopen kijken of dat wat helpt.
Krijg nu ook melding: ClearCommError function failend (win error code 5)

Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
722 Posts

Geplaatst - 13 mrt 2024 :  20:15:14  Toon profiel  Reageer met citaat
Hi Auke,

Heb je al een update van je problemen. Reeds nieuwe kabel geprobeerd ?

grts

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
722 Posts

Geplaatst - 15 mrt 2024 :  22:24:35  Toon profiel  Reageer met citaat
Er is geen respons van Opa treintje met het koploperforum :-)
Ga naar bovenaan de pagina

Opa treintje

Netherlands
21 Posts

Geplaatst - 16 mrt 2024 :  17:19:33  Toon profiel  Reageer met citaat
Jawel hier is tie weer met de oplossing. Had ik eerder niet verteld dat de kabel lengte 5 m1 is? Nou bij deze dan. Een zeeeeeer goede neef van mij gaf de oplossing... je kabel is net iets te lang. Daar heb ik een Extension cable voor je, een soort kabelversterker. Die heeft hij opgestuurd en het werkt weer perfect nou ja er ontspoort wel eens een trein maar dat ligt niet aan de kabellengte.
Allen bedankt voor het meedenken. Groet Auke
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
722 Posts

Geplaatst - 16 mrt 2024 :  19:55:13  Toon profiel  Reageer met citaat
Hey Auka,

Het zat dan toch in de kabel, dan wel niet met een onderbreking of slecht contact. Maar door een lengte van vijf meter. Goed dat het opgelost is. Veel plezier verder.

mvg

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing © EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina