Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 75 / Bezoekers Vandaag: 2525
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 675
Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma



 Alle forums
 Installatie
 Koploper
 Koploper loopt vast na inschakelen geluid
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

Hewi

Netherlands
19 berichten

Geplaatst - 16 feb 2024 :  19:21:50  Toon profiel  Reageer met citaat
Mijn Mat54 van Artitec met geluid rijdt zonder problemen een uur rond op mijn baan met rijgeluid aan. Laat ik deze via koploper rijden dan gaat na ongeveer 5 minuten het licht uit en rijdt de trein langzaam verder en kan ik Koploper niet stoppen anders dan de stopknop van de centrale in te drukken. Deze trein rijdt met 5 andere treinen probleemloos rond zonder rijgeluid en zodra ik het rijgeluid aanzet krijg ik hetzelfde probleem en rijden alle treinen doelloos rond. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? Bij mijn BR24 met geluid heb ik dit probleem niet.

Groeten Hewi

HW

Bonaza

Belgium
722 Posts

Geplaatst - 16 feb 2024 :  19:42:53  Toon profiel  Reageer met citaat
Hey Hewi,

Een paar bijkomende vragen. Als jij met koploper rijdt, laat je de treinen dan automatisch rijden ? Laat jij de Mat 54 een vaste route rijden ? Het doelloos rondrijden doet me vermoeden dat er ergens bezetmelders gemist worden. Plaats hier ook eens je database.

grts

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2534 Posts

Geplaatst - 16 feb 2024 :  22:19:22  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Hewi,

Ik heb op mijn baan gemerkt dat treinen met een LokPilot 5 (en mogelijk dus ook LokSound 5) soms hetzelfde gedrag vertonen. De decoder raakt dan de weg kwijt en de lok rijdt gewoon door en stopt alleen als de stroom van de baan wordt gehaald. Daarna werken de functies nog wel, maar rijdt de loc niet. Als ik haar dan even op het programmeerspoor zet, rijdt de loc weer gewoon, tot het weer fout gaat natuurlijk. Locs met andere decoders vertonen dit gedrag niet.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC

Bewerkt door phdirk op 16 feb 2024 22:20:23
Ga naar bovenaan de pagina

Hewi

Netherlands
19 Posts

Geplaatst - 17 feb 2024 :  16:10:18  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Dirk,

Wat je beschrijft komt grotendeels overeen met mijn bevindingen. De trein reageert nergens meer op en stopt alleen via noodstop. Daarna rijdt de trein weer gewoon volgens schema. Ik moet dit maar accepteren want andere treinen hebben dit niet.

Groeten Henk

HW
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2534 Posts

Geplaatst - 17 feb 2024 :  22:19:57  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Henk,

Gebeurt het ook op een specifiek gedeelte van de baan? Bij mij zijn het bepaalde blokken waar het probleem zich voordoet. Daar lopen de digitale ringleiding en die voor de gewone stroomvoorziening (te) dicht bij elkaar. Ik vermoed dat dat bij mij het probleem veroorzaakt. Ik moet dat nog eens ombouwen en kijken wat er dan gebeurt.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC

Bewerkt door phdirk op 17 feb 2024 22:20:26
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
722 Posts

Geplaatst - 17 feb 2024 :  22:30:19  Toon profiel  Reageer met citaat
Hi Henk en Dirk,

Ik vindt het wel raar dat dit probleem alleen zich zou voordoen als er met koploper gereden wordt. Ik zie hier geen verklaring voor.

grts

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2534 Posts

Geplaatst - 18 feb 2024 :  17:11:54  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Marcel,

Dat is zonder meer vreemd, maar bij het rijden met de hand doen de problemen zich niet voor. Ik heb er de vinger ook nog niet echt achter. De technische mensen van ESU wisten ook geen raad.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

Hewi

Netherlands
19 Posts

Geplaatst - 19 feb 2024 :  19:10:18  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Dirk en Marcel,

Het probleem heb ik voorgelegd aan de service van Artitec. De medewerker herkende het probleem dat bij een kleine batch decoders optrad. Als ik de decoder opstuur dan wordt deze omgeruild en hoop ik dat het probleem is opgelost.

Groeten Henk

HW
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
722 Posts

Geplaatst - 19 feb 2024 :  20:18:33  Toon profiel  Reageer met citaat
Henk,

Dat is mooie service van Artitec. Ik hoop voor jou dat het dan inderdaad opgelost is.

grts

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2534 Posts

Geplaatst - 19 feb 2024 :  21:13:45  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Henk,

Weer goede service van Artitec, zoals ik die zelf ook heb mogen ervaren, nadat mijn draaistellen door kortsluiting waren gesmolten. Ik hoop ook dat de nieuwe decoder geen kuren heeft.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

Hewi

Netherlands
19 Posts

Geplaatst - 24 feb 2024 :  16:22:17  Toon profiel  Reageer met citaat
Van Artitec een nieuwe decoder met geluid gekregen en nu is het probleem opgelost. Dat is nog eens een service.

Groeten Henk

HW
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing © EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina