Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 82 / Bezoekers Vandaag: 8167
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 651
Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma



 Alle forums
 Koploper
 Beginners
 DR4088
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp Pagina: 1 2 (of 2)

mercedes250

Netherlands
158 berichten

Geplaatst - 05 dec 2023 :  15:53:42  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo,

Ik heb een probleem met de DR4088 van digikeys.
IK heb er 2.
Ik heb 1 blok aangesloten op de eerste DR4088. (op 1 en 2).
Test programma geopend en koploper ziet netjes de lok op adres 65.1 en 65.2 staan.
Echter als ik de 2de RJ45 kabel erin steek (op 'IN') van de eerste DR4088 dan ziet koploper de adressen niet meer.
RJ45 kabels al omgeruild en de DR4088 al omgeruild, maar niets helpt.
Iemand een idee wat ik verkeerd doe?
Ik rij met multimaus.

m.vr.groet
fred


m.v.groet
fred

Bonaza

Belgium
699 Posts

Geplaatst - 05 dec 2023 :  18:28:20  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Fred,

Heb je bij digitale onderdelen aangeduidt dat je twee bezetmelders hebt?

Met vriendelijke groeten

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

mercedes250

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 05 dec 2023 :  19:19:09  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo,
dat zal het zijn.
er stonden er maar 2 in.
adres 65 en 66.
moet ook 67 en 68 erin staan natuurlijk. morgen even proberen
gr fred

m.v.groet
fred
Ga naar bovenaan de pagina

mercedes250

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 06 dec 2023 :  08:48:53  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo
nou het maakt niets uit.
Als ik de rj45 kabel in de 'IN' doe dan gaat de blauwe lijn in het blok ook uit.
Die rj45 kabel doe ik er los in zonder dat deze ergens in zit.
Ik probeer mijn baan toe te voegen maar het lukt niet.
gr fred

m.v.groet
fred
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
438 Posts

Geplaatst - 06 dec 2023 :  09:23:30  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Fred,

In welke IN doe je de stekker ?
Van de eerste module moet de out naar de centrale, van de volgende module moet de out naar de in van de eerste module.

Jos
Ga naar bovenaan de pagina

mercedes250

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 06 dec 2023 :  10:11:00  Toon profiel  Reageer met citaat
Ja klopt zo heb ik het aangesloten.
hij doet het nu wel als ik die andere kabel gebruik met die pennetjes.
Weet ff niet hoe die kabel heet.
Maar nog steeds als ik die rj45 kabel erin doe dan werkt het niet meer

fred

m.v.groet
fred
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
438 Posts

Geplaatst - 06 dec 2023 :  10:15:18  Toon profiel  Reageer met citaat
Misschien kabelbreuk.

Jos
Ga naar bovenaan de pagina

mercedes250

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 06 dec 2023 :  11:40:22  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik heb 2 kabels en allebei geprobeerd.
Het gaat al fout als ik een losse kabel (die nergens aan vast zit) in 'IN' doe.
Maar ik gebruik dan maar geen RJ45 kabel.

gr
fred

m.v.groet
fred
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2520 Posts

Geplaatst - 06 dec 2023 :  13:37:09  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Fred,

Het zou een defecte IN-poort op je bezetmelder kunnen zijn. Je zou eens bezetmelder 1 en 2 kunnen omwisselen en kijken wat er dan gebeurt.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

mercedes250

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 06 dec 2023 :  17:19:50  Toon profiel  Reageer met citaat
Als ik bezetmelder 1 en 2 omruil is het hetzelfde.

gr
fred


m.v.groet
fred
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
699 Posts

Geplaatst - 06 dec 2023 :  17:58:31  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Fred,

Tracht toch eens je database te plaatsen. Mogelijk zit er toch wat fout in de instellingen.
Gewoon onderaan je bericht venster het paperclipje (File uploaden) aanklikken en dan ff de zipfile van je database toevoegen.

Grts

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

mercedes250

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 06 dec 2023 :  18:20:22  Toon profiel  Reageer met citaat
Als ik probeer de file toe te voegen dan krijg ik dit,

Server Error
500 - Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.


m.v.groet
fred
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
438 Posts

Geplaatst - 06 dec 2023 :  18:50:55  Toon profiel  Reageer met citaat
Ook even geprobeerd met een file.
Maar die foutmelding krijg ik ook.

Jos
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Romijn

Netherlands
979 Posts

Geplaatst - 06 dec 2023 :  19:01:36  Toon profiel  Reageer met citaat
Had ik pas ook.
Ik heb toen bij "Mijn bestanden" de nodige verwijderd, daarna geen probleem.

Mvtgr,

Wim Romijn.
N - YaMoRc YD7001 - loconet
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
699 Posts

Geplaatst - 06 dec 2023 :  20:14:04  Toon profiel  Reageer met citaat
Hey,

Ik heb zelf ook geprobeerd mijn database te plaatsen en krijg dezelfde boodschap.
Server Error
500 - Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.
Dit probleem is in het verleden ook reeds voor gekomen. Dit zal de administrator moeten oplossen. Dat is geen probleem bij ons zelf.
Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

mercedes250

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 07 dec 2023 :  08:04:17  Toon profiel  Reageer met citaat


Download Attachment: nspoor.zip
4,38 KB

Oh het is gelukt.
Inderdaad een aantal bestanden verwijderd.

m.v.groet
fred
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
438 Posts

Geplaatst - 07 dec 2023 :  10:29:26  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Fred,

Je hebt de instellingen van de digitale onderdelen niet goed ingevuld.

Wisseldecoders en ook de bezetmelders zijn niet goed ingesteld.

Jos

PS:
Op je oude database "Slaapkamerbaan" heb je het wel goed staan.

Bewerkt door JPJ op 07 dec 2023 11:30:43
Ga naar bovenaan de pagina

mercedes250

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 07 dec 2023 :  16:08:58  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo,
ik heb het 1 en ander veranderd.
Dan zou het nu goed moeten zijn?

Download Attachment: nspoor.zip
4,38 KB

m.v.groet
fred
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
438 Posts

Geplaatst - 07 dec 2023 :  16:52:34  Toon profiel  Reageer met citaat
Nog steeds de instelling van de bezetmelders niet goed.
Of heb je bezetmelderprinten met maar 8 uitgangen ?

Jos

Bewerkt door JPJ op 07 dec 2023 16:56:27
Ga naar bovenaan de pagina

mercedes250

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 07 dec 2023 :  17:39:17  Toon profiel  Reageer met citaat
nu?

Download Attachment: nspoor.zip
4,37 KB

m.v.groet
fred
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
699 Posts

Geplaatst - 07 dec 2023 :  20:12:18  Toon profiel  Reageer met citaat
Hey Fred,

En nu de twee digikeys DR4088 terug uitproberen. Hou ons op de hoogte.

grts

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

mercedes250

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 07 dec 2023 :  20:57:43  Toon profiel  Reageer met citaat
nee is nog steeds hetzelfde.


m.v.groet
fred
Ga naar bovenaan de pagina

mercedes250

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 08 dec 2023 :  07:04:23  Toon profiel  Reageer met citaat
maar als ik de 2 bezetmelders verbind door middel van de pennetjes dan werkt het wel.

m.v.groet
fred
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
438 Posts

Geplaatst - 08 dec 2023 :  09:34:30  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Fred,

Heb je ook in het configuratieprogramma van de Xpressnetli aangevinkt dat je nu 2 bezetmelders hebt.
Zal haast wel anders had je ook geen bezetmelding op de tweede .

Jos
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
699 Posts

Geplaatst - 08 dec 2023 :  11:08:25  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Fred,

Als het werkt op de pennetjes dan is er of wel iets mis met de S88 bussen. Of er is wat mis met je kabels.

grts

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

mercedes250

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 08 dec 2023 :  12:58:05  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo,
Ja ik heb in het config programma aangegeven dat er 2 bezetmelders zojn. Ik zal straks nog een foto maken daarvan en uploaden.
Het zijn toch RJ45 kabels?


m.v.groet
fred
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: 1 2 (of 2) Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing © EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina