Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 108 / Bezoekers Vandaag: 1141
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 255
Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma



 Alle forums
 Koploper
 Beginners
 Wissels werken niet altijd
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

Stij

Belgium
64 berichten

Geplaatst - 22 nov 2020 :  15:35:06  Toon profiel  Reageer met citaat
Goede middag,

Ik heb m'n baan tijdens lockdown 2 uitgebreid.
Nieuwe wissels, nieuwe decoders.

Ik kan alles wissels perfect manueel zetten.
Ze zijn toegewezen aan de wisselstraten.
Ik geef 2 sec tussen het zetten van de wissels.

Bij het opstarten van Koploper laat ik de wissels initialiseren, maar de nieuwe gaan NIET.
Manueel dus wel.
Maar bij automatisch rijden dus NIET ALTIJD, maar meestal wel.

Backup in bijlage.

Iemand een idee?

Alvasy bedankt,

Stijn


Download Attachment: Mancave_20201122_152937.zip
29,61 KB

P de Reede

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 22 nov 2020 :  18:42:44  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Stijn,

Kijk eens naar de wisselstraten 30> 31>32>33> 72 en anders om.
Mvg Piet
Ga naar bovenaan de pagina

hubertus

Netherlands
1528 Posts

Geplaatst - 22 nov 2020 :  19:29:36  Toon profiel  Reageer met citaat
Die wisselstraten kloppen inderdaad niet. Is daar ook het probleem?
Maar dat heeft geen invloed op de initialisatie.
Ik zie in de logging alle wissels langskomen, dus de opdrachten worden wel gegeven.

Twee dingen die ik kan bedenken.
Je geeft in Koploper geen 2, maar 0 sec tussen het zetten van de wissels, zie rustperiode tussen opdrachten bij instellingen per database -> seinen/wissels.
Als je met die 2 sec de waarde bij "Minimale tijd tussen omzetten" bedoelt, dat heeft alleen betrekking op wissels met een default-stand en dat gebruik je niet.
Ik zou bij die rustperiode eens 50ms proberen, misschien helpt dat.


En mogelijk dat de ecos zelf een rol speelt, maar daar kan ik verder geen zinnig woord over zeggen.

Groet, Huub
Ga naar bovenaan de pagina

P de Reede

Netherlands
158 Posts

Geplaatst - 22 nov 2020 :  19:52:11  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Stijn,

Van blok 1>2 heb je wissel 11 geselecteerd.
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2128 Posts

Geplaatst - 22 nov 2020 :  20:45:01  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Stijn,

Welke wisseldecoders gebruik je en welke centrale. De DR4018 bijvoorbeeld heeft een stuurpuls van tenminste 100 ms nodig en bijvoorbeeld het TwinCenter geeft standaard 50 ms. Dan gaat het wel eens mis. Ik heb met de genoemde configuratie vergelijkbare problemen gehad met de DR4018 totdat ik de pulsduur van het TwinCenter op 100 ms had gezet.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

Stij

Belgium
64 Posts

Geplaatst - 22 nov 2020 :  21:25:36  Toon profiel  Reageer met citaat
Goede avond iedereen,

Alvast hartelijk dank om naar m'n probleem te kijken.

Beste Piet,

De wisselstraten tussen 72 enerzijds en 30, 31, 32 en 33 anderzijds klopten inderdaad niet (dank om erop te wijzen), maar waren ook nog niet in gebruik (ik test deel per deel).

Voorlopig test ik enkel van 29 naar kopsporen 34 - 41 en dan naar 42. En daar gaat het dus mis.

Volgens mij is tussen blok 1 en 2 wissel 11 niet geselecteerd... nu goed, ook nog van geen tel... blokken 1 en 2 zijn nog niet aangelegd... ;-)

Beste Huub,

Inderdaad, dat heb ik verkeerd begrepen. Ik heb het nu zo aangepast en ga nu terug testen.

Beste Dirk,

Ik heb een Ecos2 en de nieuwe decoders zijn Rosoft WDD4.

Nogmaals dank iedereen,

Stijn
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
6079 Posts

Geplaatst - 23 nov 2020 :  12:17:07  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Stijn,

Volgende stap is de configuratie voor wissels en seinen, op een normalere manier te laten initialiseren.



Pauze tussen de opdrachten is bij een ECoS centrale niet echt noodzakelijk.

Verder is de hamvraag welke wisselaandrijvingen worden er gebruikt.

Mvg
Wim.

Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Stij

Belgium
64 Posts

Geplaatst - 23 nov 2020 :  12:58:16  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim,

Bedankt voor je feedback! Ik neem het zo over in m'n database.

Ik heb M-Rails met de normale elektromagneten.

Gisteren getest met de 50ms tussen de opdrachten en dat bracht geen soelaas.

Omdat ik maar met twee stellen test, en stellen in volgorde 40-38-36-34 kiezen is het eigenlijk enkel wissel 31 die altijd gezet wordt. Ik heb gemerkt dat het blijkbaar steeds is als wissel 31 afbuigend moet gezet worden om naar 38 te gaan dat het fout gaat. Als een trein vertrekt van 40 en de wissel ook afbuigend moet gezet worden werkt het steeds. Volgens mij is de wisselstraat van 29 naar 38 nochtans goed gedefinieerd. En als ik manueel schakel, werkt die wissel 100% van de tijd...

Ik ga een aantal locs als stel definiŽren om zo blokken 34 en 36 ook nodig te hebben en dan kijken hoe andere wissels reageren.

De handmatige wisselstraten zijn ook gedefinieerd... ik ga straks daar ook eens mee testen om te kijken of er daar ook iets fout gaat...

Groetjes,

Stijn
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
6079 Posts

Geplaatst - 23 nov 2020 :  15:15:54  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Beste Stijn,

Gaat de elektromagneet echt niet in de andere stand, of is het bekende probleem met dit engelse wissel met 1 aandrijving dat de wisseltongen niet omgaan en blijven plakken. Heb er hier namelijk een aantal liggen niet in gebruikt overigens, die dit euvel hebben.

Mvg
Wim


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Stij

Belgium
64 Posts

Geplaatst - 23 nov 2020 :  15:32:12  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim,

Ik druk me misschien niet goed uit... als ik in Koploper zonder automatisch rijden de wissel schakel, of op de Ecos, werkt hij 100% perfect (ik ga straks kijken hoe het zit bij handmatige wisselstraten).

Alleen bij automatisch rijden wordt hij niet altijd gezet...

Ik ga straks ook de logging eens opzetten... kijken of koploper het bevel wel geeft...

Groetjes,

Stijn
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing © EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina