Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 106 / Bezoekers Vandaag: 932
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 189
Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma



 Alle forums
 Koploper
 Beginners
 koploper reageert niet
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp Pagina: 1 2 (of 2)

Veroen

Netherlands
233 berichten

Geplaatst - 26 okt 2020 :  16:59:38  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste koplopergebruiker,

Ik rij met Lenz digitaal basisstation LZ100, Lenz interface Li101F
daarnaast Lenz, LDT en digikeijs randapparatuur.

Tot vlak voor mijn laatste vakantie reed het geheel prima.
Na mijn vakantie puinhoop!!.
Koploper reageert deels niet op meldingen en opdrachten en anders met flinke vertragingen.

Bezetmelders werken, op scherm wordt bezetmelding aangegeven maar na een paar blokken rijden gaat de trein zijn eigen weg, wissels worden niet geschakeld, bezette blokken worden ingereden etc.etc.
Data base ( ook oudere versies ) opnieuw geladen; centrale gereset, koploper verwijderd en opnieuw geďnstalleerd.

Laatste wijziging is een nieuwe Piko lok ( BR78sound.) Deze is nadat hij plotseling niet meer reed door Piko voorzien van nieuwe motor. Prima service van Wim Wolters.

Waar moet ik zoeken??

Vriendelijke groet,
Coen.

phdirk

Netherlands
2126 Posts

Geplaatst - 26 okt 2020 :  19:43:29  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Coen,

Het lijkt wel een beetje op ergens een slechte verbinding tussen de bezetmelders.
Ik heb dat akkefietje ook wel eens gehad. Een kabel zit dan toch minder netjes in de aansluiting dan je denkt en dan komen de bezetmeldingen niet door, waardoor alles in het honderd loopt.
Ik ga dan altijd met een rijtuig met een lampje kijken waar de bezetmeldingen verdwenen zijn en van daaruit de verbindingen controleren.


Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
315 Posts

Geplaatst - 26 okt 2020 :  20:49:21  Toon profiel  Reageer met citaat
Coen,

Treinen die hun eigen weg beginnen te rijden wijst dikwijls op dat de terugmeld decoders het noorden kwijt zijn. Met terugmeld decoders gebeurd dit wel eens. Ik zou deze eens opnieuw programeren.

Groeten

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

rbeek

Spain
154 Posts

Geplaatst - 27 okt 2020 :  08:49:14  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Coen,
Het is een open deur intrappen, maar voordat je alle verbindingen gaat testen en controleren zou je als eerste heel goed moeten nagaan wat er tijdens je vakantie gebeurd kan zijn. Wanneer je heel zeker weet dat je op de baan zelf of in het programma niets hebt veranderd dan komen al die controles om de hoek kijken. Zelf heb ik het eens gehad na een bijzonder vochtige periode. Een paar dagen de ruimte flink warm stoken was toen de oplossing. Andere ervaring; heb je huisdieren die aan kabels getrokken kunnen hebben? Het zijn zomaar een paar dwarsstraten die problemen kunnen geven. Is er misschien iets met de PC gebeurd wat invloed op het programma kan hebben?

Succes met de oplossing!

René

(Märklin Digital CU6021 CF80 5xKeyboard6040 5xtrafo6002+booster6017 Interface6051 10xS88 20xK83)
Ga naar bovenaan de pagina

hubertus

Netherlands
1505 Posts

Geplaatst - 27 okt 2020 :  09:35:02  Toon profiel  Reageer met citaat
Wat tips bij de probleemvinding.

- Als eerste, staan de treinen in de blokken waarvan Koploper denkt dat ze er staan?
- Laat de communicatie-logging meelopen. Komen bezetmeldingen zonder vertraging in koploper aan? Worden opdrachten naar wissels en locomotieven gestuurd en reageren die daar direct op?
- Als een trein zijn eigen weg gaat, welke bezetmelder verwacht die dan? Dit kun je zien in de onderste regel van het rijwindow van de loc. Controleer of die bezetmelder het doet.

Succes met deze vervelende speurtocht!

Groet, Huub

Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
161 Posts

Geplaatst - 27 okt 2020 :  10:13:25  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Coen,

Misschien Koploper een keer opnieuw installeren.

Jos
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
6078 Posts

Geplaatst - 27 okt 2020 :  10:47:48  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door JPJ

Hallo Coen,

Misschien Koploper een keer opnieuw installeren.

Jos



Dat is nergens goed voor aan Koploper verandert al jaren niets meer.
Dat advies geeft iemand die geen verstand van PC programma's en pc'S heeft.

Groetjes.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
161 Posts

Geplaatst - 27 okt 2020 :  12:07:27  Toon profiel  Reageer met citaat
Wim,

Bedoel eigenlijk de Koploper versie eraf gooien.
En een opgeslagen bestand opnieuw installeren.

Jos

Ga naar bovenaan de pagina

Veroen

Netherlands
233 Posts

Geplaatst - 27 okt 2020 :  16:20:05  Toon profiel  Reageer met citaat
Heren,

Ik heb koploper plus diverse opgeslagen oudere back-up's opnieuw geďnstalleerd.
Interface van Lenz Li101F en Rosoft RS232C omgewisseld.

Bezetmelders geven op het baanoverzicht bij passeren lok meldingen juist aan. Wissels en locs reageren wel op Lenz ( LH101 ) handregelaar.

Vlak voordat mijn baan een tijdje niet gebruikt is had ik een motorstoring ( kortsluiting??) aan een geheel nieuwe Piko loc BR78. Motor is vervangen. In eerste instantie dachten wij ( Wim Wolters van Piko en ik ) aan een defecte decoder, bij Piko constateerde men een kapotte motor.

Wie heeft de oplossing?

Groet,
Coen.
Ga naar bovenaan de pagina

hubertus

Netherlands
1505 Posts

Geplaatst - 27 okt 2020 :  17:31:11  Toon profiel  Reageer met citaat
Tenzij iemand een geniale inval heeft, zal het toch stap voor stap uitzoeken worden waar het probleem zit.

De bezetmelders komen dus door in Koploper. Allemaal en op tijd? En ook nog als de trein zijn eigen weg gaat?

Wissels en locs reageren op de handregelaar. Als ze niet reageren op koploper, zijn de opdrachten dan wel door koploper verstuurd (Communicatielogging)?

groet, Huub
Ga naar bovenaan de pagina

Ben

Netherlands
702 Posts

Geplaatst - 27 okt 2020 :  19:39:17  Toon profiel  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door Veroen

Wie heeft de oplossing?




Doet het probleem zich ook voor als de Piko lok NIET op de baan staat?

Gr, Ben.

Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
315 Posts

Geplaatst - 27 okt 2020 :  19:59:23  Toon profiel  Reageer met citaat
Coen,

Een kortsluiting op de baan is natuurlijk geen goed nieuws. Het kan schade veroorzaken op harware componenten. Maar het kan geen schade aan het programma koploper toebrengen. Je zal stap voor stap alles moeten nakijken.

Met vriendelijke groeten

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

Veroen

Netherlands
233 Posts

Geplaatst - 30 okt 2020 :  13:52:21  Toon profiel  Reageer met citaat
Heren,

Ik vermoed een storing is mijn computer. Ik kreeg bij het opstarten de melding dat er een storing bij de COMpoort was geconstateerd. Ik diende in de BIOS de instelling te controleren en aan te passen.
Ik heb geen verstand van computers maar mijn schoonzoon wel en die komt morgen.

Ik meld me nog!

Groet,
Coen.
Ga naar bovenaan de pagina

Veroen

Netherlands
233 Posts

Geplaatst - 04 nov 2020 :  12:56:40  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste volgers,

Acties:

Mijn schoonzoon heeft instellingen Compoorten in de BIOS gecontroleerd. Stonden goed

Met hobbyvriend ( bekend met Koploper ) gisteravond vanaf 19.00 tot 1.30 vannacht bezig geweest gehele systeem te controleren en te testen. Alles werkt. Centrale LZ100 en versterker plus Interface Lenz Li101F met Rosoft RS232C omgewisseld.
Eind van de avond conclusie: probleem zit in bij instellingen Koploper?
Baudrate staat op 57600 , versie Lenz op 3.6, Check locomotieven op 1 sec.; max. tijd op 300 msec. minimale rust: 5 msec.
Verwerking/uitvoeren opdrachten plus afsluiten met rode knop duurt erg lang.

Wie weet raad?

Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
315 Posts

Geplaatst - 04 nov 2020 :  14:27:18  Toon profiel  Reageer met citaat
Coen,

Ik denk het niet maar als je denkt dat het in de instellingen van koploper zit dan kan je best je database hier plaatsen. Dan kunnen we de instellingen bekijken.

Groeten

Marcel
Ga naar bovenaan de pagina

hubertus

Netherlands
1505 Posts

Geplaatst - 04 nov 2020 :  16:36:58  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste Coen,

Ik wil je met alle plezier proberen te helpen uit te zoeken waar het probleem zit, maar ik ga niet in het wilde weg dingen verzinnen die het zouden kunnen zijn. Ik heb je wat vragen gesteld, Ben heeft ook een belangrijke vraag gesteld. Maar geen antwoorden, dan wordt het helpen wel lastig.

groet, Huub
Ga naar bovenaan de pagina

Veroen

Netherlands
233 Posts

Geplaatst - 05 nov 2020 :  15:38:18  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste volger(s),

Excuses voor late reactie!

Momenteel kan ik alle vragen niet beantwoorden.
Alle locs zijn van de rails gehaald om met één loc te kunnen proef rijden.
Als ik met loc rij geven bezetmelders juiste info.
De boosters zijn ook ontkoppeld om de aansluitingen door te meten.

Desgevraagd, bijgaand (poging) back-up Koploper.

Vanavond weer verder. Ik meld me wel weer.

Groet,
Coen.

Download Attachment: nijmegen.zip
89,45 KB
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
6078 Posts

Geplaatst - 05 nov 2020 :  17:33:08  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
En welke interface gebruik je nu. Dat is wel heel erg belangrijk te weten.

Mvg
Wim



Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Veroen

Netherlands
233 Posts

Geplaatst - 05 nov 2020 :  20:47:44  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim,
Momenteel de Lenz Li101F.
Groet,
Coen.
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
6078 Posts

Geplaatst - 06 nov 2020 :  11:18:32  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Coen,

LI101F,als je 100% zeker weet dat je daarop de baudrate van 57600 hebt ingesteld, dan moet het werken.

Anders even de andere baudrates selecteren in Koploper en dan nog eens testen.

te beginnen met 19200 dan 38400 en dan als laatste 115200.

Juiste comport in Koploper kiezen staat nu op Testen, dus er is dan sowieso geen verbinding.

En het Check handmatige locomotieven iedere op 0,0 sec zetten.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Veroen

Netherlands
233 Posts

Geplaatst - 07 nov 2020 :  10:50:24  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim,

Ik heb jouw adviezen toegepast maar geen resultaat, alleen kon ik "check handmatige locomotieven" niet vinden. Onder welk hoofdstuk staat dit?

ik overweeg jouw RS232C in te zetten. Wat is de juiste baudrate?

Groet,
Coen.
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
6078 Posts

Geplaatst - 07 nov 2020 :  16:11:10  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat



Baudrate voor de s88xPressNetLI is 9600 bps.

Groetjes.



Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Veroen

Netherlands
233 Posts

Geplaatst - 08 nov 2020 :  00:21:47  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim,
Dank voor je info.
Ik heb Koploper geheel verwijderd.
Vanmiddag opnieuw installeren met jouw inatellingen.
Je hoort nog van me.
Groet,
Coen.
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
6078 Posts

Geplaatst - 08 nov 2020 :  13:37:07  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Coen,

Een totaal onzinnige actie. Aan Koploper is al jaren niets verandert, en daar zal ook niets meer aan veranderen.
Je zet nu hetzelfde weer terug. De volgende stap is zeker Windows opnieuw installeren, of een andere PC kopen. Allemaal onzin zaken.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Veroen

Netherlands
233 Posts

Geplaatst - 09 nov 2020 :  12:58:09  Toon profiel  Reageer met citaat
Heren,

Vanmorgen is mijn klomp gebroken!!

Ik heb Koploper een paar uur in de "Testen"-stand met een loc laten lopen, daarna testen gewijzigd in COM3. Wissels, armseinen begonnen te werken / schakelen. Hierna een lok op de rail, Koploper op AUT F8 aangezet en de lok reed, reserveerde rijwegen etc.

Vanmiddag een voor een alle locs op de baan gaan zetten en kijken of probleem is opgelost.

Hoe dit kan???

Bedankt voor meedenken en groet,

Coen.
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
6078 Posts

Geplaatst - 09 nov 2020 :  13:34:39  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Tja, zolang jij niet verteld wat je allemaal gedaan hebt, is het voor ons ook een raadsel. Volgens mij blij jij denken dat wij door onze glazenbol kunnen zien wat jij allemaal doet, of gedaan hebt.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: 1 2 (of 2) Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing © EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina