Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 61 / Bezoekers Vandaag: 2800
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 944
Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma Alle forums
 Koploper
 Beginners
 Marklin loc reageert niet meer op snelheid 0 na leren remmen "te hard"
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

Populier

Netherlands
83 berichten

Geplaatst - 16 okt 2014 :  11:29:21  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik probeer te achterhalen waarom bepaalde nieuwe Marklin locs plotseling spookrijder worden. In het kort een schets wat er gebeurt: Locs komen nieuw uit de doos. De eerste stap is standaard het ijken van de MFX loc op de baan. Aan de instellingen van een nieuwe loc werd in het verleden niets gewijzigd. MFX Locs functioneerden prima met koploper en de IB basic. Plotseling gaan nieuwe locs echter een afwijkend gedrag vertonen en rijden spontaan door daar waar ze moeten stoppen met alle gevolgen van dien. Maar ook weer niet altijd soms gaat het een hele tijd goed. Het is om gek van te worden. Meekijkend met de communicatie koploper/loc wordt bij leren remmen keurig afgeremd: te hard in stopsectie.. volgende opdracht: koploper snelheid 0 IB gaat ook keurig terug naar 0. Helaas blijft de loc echter doorrijden. Bij een kleine verandering aan de rijregelaar van de IB komt het bevel wel weer door en stopt de loc. Als koploper bij wijze van spreken 2x de opdracht snelheid 0 zou geven zou het probleem zich waarschijnlijk niet voordoen?? Tot zover het probleem. Mogelijke oplossingen in koploper: blok snelheden verlaagd. snelheden loc verlaagd. massa simulatie loc teruggebracht. Blok voor blok het remproces handmatig proberen te leren. Lijkt goed te gaan echter bij automatisch rijden blijft het probleem bestaan. Uiteindelijk bij de nieuwe MFX locs de afremvertraging op de laagste stand gezet. Dit geeft wel een verbetering maar is nog geen definitieve oplossing.Als er mensen zijn die met M locs rijden en die ook dergelijke problemen hebben gehad en er mogelijk een oplossing voor hebben bedacht dan hoor ik dat graag. Uiteraard hoop ik ook dat iemand mij kan helpen om weer rustig naar de baan te kunnen kijken zonder continu een hand bij de rode stopknop te houden. Alvast bedankt voor het meedenken.

groet Hennie

m.vr.gr. Hennie

Märklin m-rail IB II en basic met loconet en stroom detectie

Wim Ros

Netherlands
6201 Posts

Geplaatst - 16 okt 2014 :  15:02:34  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Hennie,

De IB-Basic doet helemaal niet met jouw MFX locs, dat zijn voor de IB-Basic gewoon een Motorola format decoder. Dat hele MFX verhaal en format kun je en moet je dus helemaal vergeten.
Wat het eventuele probleem is geen enkel idee.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Blausee-Mitholz

Netherlands
98 Posts

Geplaatst - 16 okt 2014 :  16:41:09  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Blausee-Mitholz  Reageer met citaat
Beste Hennie en Wim,

Heb recent hier het zelfde probleem ondervonden.

Ik werk wel eens waar met een ECoS-1 en heb definitief mfx uitgeschakeld.
Marklin mfx lok stuur ik gewoon aan met Motorola 27 stappen.
Hennie zal met Motorola 14 stappen aan sturen.

Ook hier heb ik recent één mfx lok op Motorola 27 stappen gestuurd die af en toe spontaan 30 centimeter te ver rijdt na stop opdracht.
ECoS rijregelaar staat op "nul" , Koploper rijwindow geeft 0 km/u aan en toch rijdt de lok nog 30 centimeter door. Betreft Marklin 37322
Hennie ik herken jou probleem (Ik had het er al over gehad met Ben)

Over de oorzaak tast ik ook nog in het duister. Het ligt een ieder geval aan de Marklin decoder zelf.
Wat ik gisteren avond hier wel gezien heb is dat de baanspanning bij 3/4 belasting van de ECoS zakt tot 16,8 volt.
Misschien ligt de oorzaak dat de betreffende Marklin decoder een hogere baanspanning nodig heeft om goed te blijven luisteren.
Ik kan de spanning niet verhogen want het nog een ECoS-1 met vaste voeding.

Maar Hennie, ik herken je probleem. Heb het zelf ook maar heb er nog geen goede verklaring voor. Ik heb er met Wijbe ook al over gehad.

@ Wim, het is dus echt een probleem wat m.i.z. aan de Marklin decoder zelf ligt en niet aan Koploper of de IB cq ECoSMvg, Johan
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
6201 Posts

Geplaatst - 16 okt 2014 :  21:42:51  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Hennie, Johan,

Ik heb helemaal niets met de decoders van Märklin. Die komen erbij niet meer in, maar dat is al meer dan 20 jaar het geval dus niets nieuws.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Populier

Netherlands
83 Posts

Geplaatst - 16 okt 2014 :  23:02:04  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim/Johan

Ben blij dat ik in ieder geval niet de enige ben met een probleem met deze locs. Af en toe denk ik dat ik seniel begin te worden
Wim dat jij een probleem met marklin decoders hebt betekent niet dat iedereen datzelfde gevoelen heeft. Marklin zou anders inderdaad echt failliet zijn gegaan. Dat neemt niet weg dat ook ik van dit soort problemen baal. Als ik het over mfx locs heb komt dat omdat het op de doos staat. Welke taal dat ding spreekt interesseert mij niet zoveel als die maar doet wat die moet doen. Bovendien doet mijn ib basic inderdaad niet meer zoveel die rust al enige tijd in zijn doos uit. De IB II heeft zijn taken overgenomen
Verder experimenterend kom ik tot de conclusie dat het probleem zich voordoet na de melding van koploper dat de loc te hard rijdt op de stopmelder. Daarna geeft koploper een snelheid 0 door waarop de loc niet reageert en denk ik op snelheid 1 door blijft rijden in het volgende blok. Als de spookmelding aanstaat staat uiteraard alles stil maar voor het testen ben ik de spookmelder.
Johan,
Wat betreft die baanspanning zou je wel eens gelijk kunnen hebben, Technisch snap ik dat allemaal niet maar vanmiddag ben ik bezig geweest met de ergste zondaar de BR 41 M37924. Hier heb ik voor het eerst een nieuwe sleper onder gezien wat mij niet zo'n degelijke lijkt. De lok wil regelmatig na stilstand niet meer verder. Het kan dus zijn dat mijn oude m rails het probleem veroorzaken??? Ben wel regelmatig aan het poetsen en zuigen maar je weet maar nooit.
Heb net Ben nog aan de lijn gehad en nog suggesties uit gewisseld. Als je hem weer spreekt dan kan hij je misschien ook nog verder helpen?
Inmiddels in koploper toch nog wat instellingen veranderd waardoor het rem proces beter is geworden. Het lijkt erop dat uiteindelijk ook de M decoders zullen slagen voor hun examen. De E 93 insider loc is inmiddels weer opgeborgen. Heeft een uur zonder problemen meegelopen met de 2 Marklin loc met lopi 3 die uitermate betrouwbaar zijn en tot op de mm nauwkeurig stoppen en dus als sparring partners fungeren. De E 93 moet nog wel een fine tuning ondergaan maar dat komt wel op de nieuwe baan.
Tot zover de wetenswaardigheden. Het lijkt er toch op dat ik een van de weinige gelukkigen ben met dit probleem.

groet Hennie


m.vr.gr. Hennie

Märklin m-rail IB II en basic met loconet en stroom detectie
Ga naar bovenaan de pagina

Blausee-Mitholz

Netherlands
98 Posts

Geplaatst - 17 okt 2014 :  01:01:40  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Blausee-Mitholz  Reageer met citaat
Hennie,

Dat het aan de Marklin lok ligt ben ik 100% van overtuigd.

Ik heb een cyclus geschreven vaste route voor een goederentrein. De goederentrein komt na een ronde gereden te hebben binnen, lok wordt los gemaakt en gaat naar een kopspoor. Een andere lok pak de trein op en gaat verder. Als die terug is gebeurd het zelfde en rijdt de trein weer anders om. (2 loks rijden dus om de beurt de trein rond)

Voor één van de twee lok had ik de Marklin 37322 (SBB Re 6/6) ingezet.
Daarmee ging het los maken en kopmaken regelmatig fout mee.

Uiteindelijk heb ik de Marklin lok Re 6/6 vervangen door een Roco Re 6/6 met een ESU lokpilot V2
Die Roco lok rijdt de precies de zelfde cyclus af en heeft nog nu toe nog geen 1 keer een fout gemaakt. En hij is al heel wat keren rond geweest.

Ik heb op verzoek van Wijbe de Marklin lok nog een keer terug gezet met andere instellingen. Ging meteen weer fout.

De Rocolok moet voorlopig maar die dienst rijden.

Ik denk er sterk over om die mfx decoder van Marklin er uit te trekken en er een ESU Lokpilot V4 in te drukken.

Nu begrip ik dat (in mijn geval) enkele decoders vervangen niet zo'n zwaar punt zal zijn maar als je een hele stapel van die lok heb staan die niet goed reageren dat het een ander verhaal wordt.

Echter ik overweeg ook een instelbare voeding voor de ECoS aan te schaffen en de baanspanning te verhogen tot 18 volt.
18 vlot is een spanning die algemeen wordt aangeraden op ESU forum

Hennie gezien ik het zelfde ondervindt op K-rail, de Marklin de fout in gaat en de Roco met Lopi V2 niet maakt het m.i.z. de railsoort niet uit. Het mag m.i.z. niet uitmaken dat jij op M-rail rijdt.
Jij heb ook loks met decoders die het wel goed doen dus het euvel ligt echt in de mfx decoder.

Volgens mij moeten er veel meer mensen het zelfde euvel ondervinden dan alleen wij twee!

Mvg, Johan
Ga naar bovenaan de pagina

Populier

Netherlands
83 Posts

Geplaatst - 17 okt 2014 :  01:30:12  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Johan
Het idiote is dat ik een heel stel öude"mfx locs heb staan waar niets mee aan de hand is. Dinsdag de hele dag met Ben bezig geweest. Op een zeker moment als bewijs (niet nodig vlg. Ben, maar toch) even een Portfeeder gepakt en tussen het geweld neer gezet. Lok loopt direct als een zonnetje mee. Geen enkel probleem. Overigens is dat een prachtig model. Sluipt bijna geruisloos over de baan. Het kan dus wel. Jouw probleem is misschien op te lossen door een extra stop in te lassen voor de feitelijke koppeling?? Vlg mij reageert de loc wel op een nieuw commando. Zodra ik de regelaar op de IB aanraak staat de boosdoener nl. stil. Misschien het proberen waard? Ik ga echt niet alle mfx decoders door lopi's vervangen. Kost een vermogen

groet Henniem.vr.gr. Hennie

Märklin m-rail IB II en basic met loconet en stroom detectie
Ga naar bovenaan de pagina

Blausee-Mitholz

Netherlands
98 Posts

Geplaatst - 17 okt 2014 :  10:37:13  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Blausee-Mitholz  Reageer met citaat
Hallo Hennie

Ook hier draaien al een halfjaar (1/2 jaar geleden mfx definitief uitgeschakeld) twee oudere mfx lok probleemloos mee op Motorola 27.

Het zijn inderdaad de nieuwere mfx modellen die een probleem geven.

Maar goed het is een gegeven dat Marklin zich in alle bochten wringt om spul op de markt te brengen wat niet 100% compatible is met voor hun vreemd fabricaat. Dat is ze dus weer gelukt.
Omdat het model hier toch gewenst is op de modelbaan heb ik er niet zoveel moeite mee om de onwillige decoder er uit te rukken.

Wat Marklin niet wil zien is dat daardoor klanten weglopen.
Wim is 20 jaar geleden al afgehaakt (waar ik hem groot gelijk in geef)
De visie van Modelspoor is niet Marklin alleen zal Marklin nooit aanvaarden.

Mvg, Johan

P.s. te snel op verzenden gedrukt dus nog wat aangevuld

Bewerkt door Blausee-Mitholz op 17 okt 2014 10:39:34
Ga naar bovenaan de pagina

Populier

Netherlands
83 Posts

Geplaatst - 19 okt 2014 :  23:08:22  Toon profiel  Reageer met citaat
Johan,
Groot gelijk met jouw kritiek op M, Heb onlangs een nieuwe M sound decoder die tevens DCC ondersteunt in een Krok laten zetten eigenlijk om eens te kijken hoe je sound inbouwt. Heb ik nog niet gedaan. Blijkt dus ook een ramp te zijn om netjes de snelheid af te regelen in dcc. Heb daar bij de buren mijn beklag over gedaan. Heb dus maar gewoon 2 loksounds gekocht om in mijn 2 M tee ram edelweiss in te bouwen. Maar wat mij nu weer gebeurt met Koploper: mijn ouwe trouwe v 200 die keurig netjes reed is plotseling ook kuren gaan vertonen: bij het afstellen van het aantal cm doorrijden/stoppen in een blok liet ik hem handmatig naar het blok rijden. Onderweg dacht ik laat hem nog maar een blok doorrijden. Daar kan koploper of de ib niet tegen. De lok rijdt het stoppunt voorbij en is niet meer te stoppen nog met koploper nog met de ib. Op de centrale en in koploper de baan stroomloos gemaakt: lok staat stil. Stroom weer op de baan lok gaat er weer als een speer vandoor. Het enige wat helpt is de lok op het programmeerspoor te zetten en de cv uit te lezen. Daarna weer normaal. Heb jij dat al eens meegemaakt?

groet Hennie

ps. kan jouw ecos ook loconet aan sturen?

m.vr.gr. Hennie

Märklin m-rail IB II en basic met loconet en stroom detectie
Ga naar bovenaan de pagina

Blausee-Mitholz

Netherlands
98 Posts

Geplaatst - 20 okt 2014 :  00:15:11  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Blausee-Mitholz  Reageer met citaat
Hallo Hennie,

Het is verstandig om bij DCC decoders analoog uit te schakelen. Zij zien het Marklin Motorola signaal vaak aan voor een analoog signaal en slaan dan op hol. Als je analoog in de decoder uitschakelt heb je daar geen last meer van.
In de handleiding van de decoders vind je waar je dat moet doen. Is ergens een bit van CV29.

Ja ik heb op mijn ECoS een ESU 50097 Loconet converter aangesloten en werkt dus met Loconet.
Alleen je kunt er geen Loconet boosters op aansluiten, voor de rest alles wel zoals handregelaars, terugmeldunits en wisseldecoders ect. Als het maar op Loconet werkt.Mvg, Johan
Ga naar bovenaan de pagina

Populier

Netherlands
83 Posts

Geplaatst - 20 okt 2014 :  00:36:28  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Johan,
helaas was analoog al uitgeschakeld.... standaard staat cv 29 op 32 (lange adressen) en 2 voor 28 stappen. Bedankt voor de info over de ecos
Kom daar later nog wel eens op terug. Lees wel dat er wat problemen zijn bij de eerste installatie/communicatie met koploper

groet Hennie

m.vr.gr. Hennie

Märklin m-rail IB II en basic met loconet en stroom detectie
Ga naar bovenaan de pagina

Blausee-Mitholz

Netherlands
98 Posts

Geplaatst - 20 okt 2014 :  09:22:09  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Blausee-Mitholz  Reageer met citaat
Hallo Henni,

Houdt je er rekening mee dat Uhlenbrock met zijn IB er een andere bit-telling er op na houdt dan dat het officieel is?
Normale bit-telling gaat van bit-0 t/m bit-7
Uhlenbrock telt van bit-1 t/m bit-8
Als je dat niet aan de gaten hebt zit je er zo een bitje naast.
Denk je dat analoog uitstaat terwijl dat niet zo is.

De ECoS is een heel mooi apparaat. Het is een complex apparaat met veel instelling mogelijkheid.
Het zwakke punt is de handleiding. Die is op een aantal punten onduidelijk en niet compleet. Een techneut komt er wel uit maar mensen met een mindere technische achtergrond lopen vast in de handleiding. Ze komen er niet meer uit en daar ontstaan de problemen door.
Indien alles goed ingesteld werken de ECoS en Koploper prima samen. Daar is niks mis mee (al wordt dat door sommigen wel beweerd)


Mvg, Johan
Ga naar bovenaan de pagina

Populier

Netherlands
83 Posts

Geplaatst - 20 okt 2014 :  14:25:12  Toon profiel  Reageer met citaat
Johan,

ik weet niet wat officieel is dcc I presume, heb nog even aan de IB geschut maar hoor geen bits nog bytes rammelen
De basic heeft een eevoudige manier om lange adressen in te voeren zonder bits en bytes. doet die zelf!! Is meer voor digibeten als ikzelf
Inmiddels loopt er al 2 uur een (M 3665) V260 met delta module en telex. Daar was nog nooit iets mee gedaan. Snelheid ijken is een ramp hij vliegt naar 163 km. en met een stap 2 op 62 km. waardoor die slecht 4 blokken kan rijden. Dus maar op decoder stappen laten rijden en dat gaat weliswaar hard maar maakt geen fouten en stopt keurig. Daar nu al 1 uur de oudgediende (M3034) E 40 210 (ooit van Ben) bij gezet die ook keurig meeloopt. Als ik evenwel de andere oud gediende (M3021) V 200 027 er bij zet gaat het grandioos mis. De V 200 is sinds gisteren ook de kluts kwijt. Rijdt dwars door wissels heen en is daarna niet meer aan te sturen. Heb hem al uit koploper verwijderd en de decoder gereset. Opnieuw ingevoerd en snelheid geijkt: geen probleem: gaat perfect...totdat hij mee moet lopen. Er zijn hier spoken aan het werk!

groet Hennie

ps. misschien moet ik koploper compleet verwijderen en helemaal kaal installeren en alles weer opnieuw invoeren maar dat is behoorlijk veel werk. baan/locs Ook de IB II eventueel opnieuw vullen met alle locs is een k* klus: alle namen invoeren via een numeriek toetsenbord....

m.vr.gr. Hennie

Märklin m-rail IB II en basic met loconet en stroom detectie
Ga naar bovenaan de pagina

Populier

Netherlands
83 Posts

Geplaatst - 22 okt 2014 :  01:41:00  Toon profiel  Reageer met citaat
Johan,
Ik dacht dat je ook bij de buren mee zou kijken. Daar voer ik dezelfde discussie. Ik heb inderdaad even gekeken met een analoog stukje baan of de loc reageerde ondanks dat cv 29 analoog was uitgezet. Wat blijkt de loc gaat inderdaad zachtjes vooruit. reageert niet op een schakelbevel op de trafo maar blijft wel rustig vooruit rijden. Maar dat zou toch eigenlijk geen probleem moeten zijn als de decoder zelf schakelt tussen analoog en digitaal. Overigens kwam Peter nog even met een staatje wat hij aan jou had gegeven over baanspanning. Grappig.

groet Hennie


m.vr.gr. Hennie

Märklin m-rail IB II en basic met loconet en stroom detectie
Ga naar bovenaan de pagina

PietJong

Netherlands
4 Posts

Geplaatst - 04 nov 2020 :  10:09:54  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik gebruik koploper op spoor 1. Geen enkel probleem met een KM1 loc en twee oude Märklin locs. Maar 2 nieuwere märklin locs BR89 en V200 reageren soms op koploper maar meestal niet. Nu heb ik al een week de situatie dat als ik de IB opstart en de baan spanning krijgt kan ik via de IB deze twee locs prima besturen. Start ik koploper op dan nog steeds. Maar zodra ik voor rijden kies worden de wissels omgezet en ben ik de besturing over deze twee locs kwijt. NB: Ik kan de locs alleen met 14 decoder stappen instellen in Koploper, anders krijg ik de waarschuwing dat mijn digitale systeem op 14 staat ingesteld.

Piet Jongejan
Ga naar bovenaan de pagina

PietJong

Netherlands
4 Posts

Geplaatst - 04 nov 2020 :  15:18:58  Toon profiel  Reageer met citaat
Nog even verder getest. Als ik na het inschakelen van het rijden met Koploper en het initialiseren van de wissels enige tijd wacht, dan reageren de genoemde 2 Locs opeens weer. Ga ik dan aan het rijden dan komt het geregeld voor dat ze beide ineens niet meer reageren (tegelijk) en na even wachten weer wel (tegelijk)??!! (Ze reageren dan ook niet op de IB!)

Piet Jongejan
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2476 Posts

Geplaatst - 04 nov 2020 :  19:37:55  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Piet,

Welke decoder zit er in de twee onwillige locs. Uit je verhaal krijg ik de indruk dat de decoders en IB/Koploper niet helemaal een optimale combinatie is. Misschien staat een en ander nog niet op het juiste protocol.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

PietJong

Netherlands
4 Posts

Geplaatst - 05 nov 2020 :  14:30:47  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste PhDirk,
Bedankt voor je reactie.
De BR89 zat in 2014 in een startset en is verder niets aan veranderd.

De V200 is ook in 2014 aangeschaft maar reed niet goed. Is toeb opgestuurd naar Märklin. Ik weet niet wat zij hebben veranderd maar ik denk dat er nu een andere decoder in zit. Zie bijgaande 2 foto's? Helaas een 500 interne server error bij het uploaden.

Piet Jongejan
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2476 Posts

Geplaatst - 05 nov 2020 :  20:51:10  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Piet,

Heb je al geprobeerd de locs op verschillende protocollen (DCC (doet waarschijnlijk niets), Motorola oud en Motorola nieuw) te zetten in de IB. Mogelijk luisteren de decoders wel goed, wanneer eenmaal het juiste protocol gevonden is.

Ik begrijp overigens niet helemaal waarom je je vraag in dit oude draadje stelt.
Voor de terugvindbaarheid was het handiger geweest om een nieuw draadje te starten.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

PietJong

Netherlands
4 Posts

Geplaatst - 06 nov 2020 :  14:03:42  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo PhDirk,
De twee locs reageren alleen maar op Motorola nieuw. Het gebeurt dat ze na enige tijd zomaar wel reageren. Maar ook dat ze zomaar het contact verliezen en niet meer reageren op de signalen van noch de IB noch Koploper. Dat is ook de reden dat ik dit bij dit draadje heb gezet omdat ik daar terecht kwam bij mijn zoektocht naar deze verschijnselen. NB: Bij het uploaden van jpg fotos krijg ik steeds de interne error 500. Weet jij daar iets van?

Piet Jongejan
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2476 Posts

Geplaatst - 06 nov 2020 :  19:41:10  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Piet,

Als het Motorola nieuw decoders zijn en de IB staat daar ook op ingesteld voor de betreffende locs, zou het moeten werken. Zijn het misschien Mfx decoders? Mfx wil ook nog wel eens zaken in de war sturen, omdat er dan veel dataverkeer kan zijn, waardoor de communicatie even wegvalt.

Mogelijk zijn je foto's te groot, waardoor ze niet op het forum kunnen worden neergezet. Misschien moet je de foto's met behulp van een bewerkingsprogramma kleiner van omvang maken. Ik gebruik Mihov Image Resizer daarvoor. Een foto van 2 MB wordt dan iets van 70 kB en is nog steeds goed zichtbaar.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing © EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina