Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 253 / Bezoekers Vandaag: 340
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 264
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

 Alle forums
 Koploper
 Beginners
 Windows 10 aan Ecos koppelen
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

albertus

Netherlands
74 berichten

Geplaatst - 17 aug 2018 :  17:56:18  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo,

IK ben overgegaan naar een nieuwe PC met windows 10 erop. Maar kan niet vinden hoe ik de Ecos 1 eraan kan koppelen. In de oude Vista versie moest je via LAN verbinding een IP adres ingeven, bij eigenschappen voor internetprotocol. Maar in Windows 10 vind ik zoiets niet meer terug. Wie weet hoe ik weer verbinding kan gaan maken ? het is een standalone PC zonder verder internet erop. Het zou makkelijker moeten zijn nu, als je het tenminste kunt vinden. Wie kan dit even stap voor stap uitleggen ? dan kan ik weer met koploper gaan rijden.

Groeten Albertus

ChrisBurger

Netherlands
105 Posts

Geplaatst - 17 aug 2018 :  22:58:38  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Albertus,

Klik links onderaan op het Windows symbool en activeer "Instellingen".
Kies voor Netwerk en Internet en daarna voor adaptoropties wijzigen.
Klik op Lan verbinding en kies voor Internet verbinding versie 4 (TCP/IPv4) en dan verschijnt het invulmenu wat je kent van de ECoS handleiding.

succes ermee en groet,
Chris

Maerklin loks, C-rails, CS1-reloaded (4.2.0), Koploper, Windows 10
Ga naar bovenaan de pagina

albertus

Netherlands
74 Posts

Geplaatst - 18 aug 2018 :  11:09:27  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Cris,


Wanneer ik jou instructies volg, gaat het goed tot adapteropties wijzigen. Als ik dat aanklik komt er een symbool met 2 beelschermen en tekst ethernet onbekend netwerk Realtek Pci. Ik kan hier alleen eigenschappen van zien b.v. Maar dus niet LAN instellingen. Kan vanaf daar dus niet verder. Zou er ergens anders nog iets ingesteld moeten worden ? Het is de office versie van W10. En PC is verder nog helemaal schoon. Direkt aan internet met een LAn kabel werkte goed. IK heb ook dat de LEDs van Ecos en LAN oplichten , dus volgens mij is er dan contact.

GRoeten Albertus
Ga naar bovenaan de pagina

ChrisBurger

Netherlands
105 Posts

Geplaatst - 18 aug 2018 :  12:35:22  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Albertus,

Begrijp ik nu dat je via je pc de rode en groene leds van de ECoS kunt in- en uitschakelen?

Als dat zo is, dan is er toch geen probleem!

groet, Chris Burger


Maerklin loks, C-rails, CS1-reloaded (4.2.0), Koploper, Windows 10
Ga naar bovenaan de pagina

albertus

Netherlands
74 Posts

Geplaatst - 18 aug 2018 :  15:19:47  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Cris,

Nee ik bedoelde dat waar de LAN in de centrale komt er af en toe een groen signaal oplicht. Maar via de computer winkel heb ik het gevonden.
Wanneer je in Realtech bent, dan eigenschappen, dan komt er een scherm met allemaal dingen die aangevinkt kunnen worden. Dan op ipv4 gaan staan en dan eigenschappen via rechter muisknop, en dan komt dat scherm voor IP invullen. Het werkt nu. Maar het zit wel erg diep verborgen. Het zou fijn zijn als Ecos eens een nieuwe gebruiksaanwijzing maakt waar ook Windows 7 en 10 word uitgelegd. Ze geven nu alleen nog voorbeeld van XP, wat al 15 jaar oud is. Een doorsnede hobbyist die meer van treinen weet als van een PC vind dit nooit.

Bedankt,

Albertus
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina