Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 244 / Bezoekers Vandaag: 8066
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 772
Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma



 Alle forums
 Installatie
 Technische installatie
 Geen connectie met digitaal systeem
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Vorige pagina
Auteur  Onderwerp Volgend onderwerp Pagina: 1 2 (of 2)

Cor de Snor

Netherlands
12 Posts

Geplaatst - 09 jan 2022 :  16:31:04  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste lezers, wederom bedankt voor jullie begrip en geduld. Ik heb de tips opgevolgd en alles nog eens goed gechecked. Om te beginnen, bij testprogramma krijg ik een foutmelding (Dit programma kan alleen worden gestart als de centrale eenheid aanstaat, geen noodstop actief is en er geen treien rijden) De wissels reageren niet bij aanklikken in het baanoverzicht. Ik gebruik een Parallel 63 kaart van dhr. Moerman gekoppeld aan een OC32 die via een U485 aangesloten is aan de laptop. De locnummers zijn nu zichtbaar in het blok en als ik op het groene spiegelei druk gaat de locverlichting branden maar de loc blijft staan.

Download Attachment: Boschbaan.zip
4,67 KB
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2286 Posts

Geplaatst - 09 jan 2022 :  17:28:55  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Cor,

Wat je ziet bij het testprogramma klopt. Dat gedeelte van Koploper is ook alleen bedoeld om bepaalde zaken te testen, niet voor het aansturen van de baan.
Als je wilt dat loks gaan rijden zul je, zoals Marco ook aan heeft gegeven de lok in het Baanoverzicht naar het volgende blok moeten slepen met de cursor. Als je dan Automatisch rijden (F8) inschakelt zal de lok gaan rijden.


Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

Bonaza

Belgium
481 Posts

Geplaatst - 09 jan 2022 :  18:35:33  Toon profiel  Reageer met citaat
Cor,

Als ik hier je ontwerp met "testen zonder communicatie" gebruik dan werkt het. Dus zoals Dirk zegt, op het groene spiegelei drukken, een loc in een blok plaatsen, hem slepen naar het volgende blok en automatisch rijden F8 indrukken. En dan moet het werken.

Grts

Marcel

Bewerkt door Bonaza op 09 jan 2022 19:51:32
Ga naar bovenaan de pagina

JPJ

Netherlands
254 Posts

Geplaatst - 10 jan 2022 :  09:25:08  Toon profiel  Reageer met citaat
Cor is wel hier en daar in de blokken nog een paar vinkjes vergeten te zetten.

Jos
Ga naar bovenaan de pagina

zuyderduyn

73 Posts

Geplaatst - 24 jan 2022 :  20:04:51  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste mensen,

Ik worstel met een soort gelijk probleem. Ik heb een XpressnetLi en het multimaus systeem met de booster van roco 10764.

Als ik de aansluiting op de XpressnetLi aansluit op booster herkent de config hem vaak wel. Zodra ik koploper open en verbinding maak valt de verbinding vrijwel direct weg. En het Ledje brand rood. Als ik dan wissel van aansluiting (Je heb er 2 op de XpressnetLi) naar een andere booster, herhaald hetzelfde zich.

Ik heb de XpressnetLi naar Wim gestuurd en die heeft niks gek gevonden en bij verschillende tests functioneerde alles. Dus daar kan het niet aan liggen.

Verder kan ik los van de XpressnetLi zonder problemen rijden met het mulitmaus systeem. Ik heb nu voor de zekerheid een nieuwe kabel besteld die zorgt voor de verbinding tussen XpressnetLi en de booster.

In afwachting hiervan, wat zou een andere oorzaak kunnen zijn?
Het heeft een maand geleden allemaal prima gefunctioneerd. Ik hoop en vermoed dus een probleem in de kabel maar wie weet kan ik nog wat anders proberen. Ik heb het overigens met 2 verschillende laptops geprobeerd.

Voor de zekerheid heb ik even de BCK meegestuurd.

Bedankt, gr Hans

Download Attachment: HansisAnlage2.zip
4,76 KB
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: 1 2 (of 2)  Onderwerp Volgend onderwerp  
Vorige pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing © EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina