Print deze pagina | Sluit het venster

Alle blokken bezet terwijl er 1 lok op de baan staat.

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=7076
Geprint op: 18 mei 2024

Onderwerp:


Auteur onderwerp: zuyderduyn
Onderwerp: Alle blokken bezet terwijl er 1 lok op de baan staat.
Geplaatst op: 06 nov 2023 19:49:38
Bericht:

Hallo,

Na een tijdje even de bedrading wat bijgewerkt te hebben om de boel wat overzichtelijker te maken vandaag de baan weer proberen te koppelen aan koploper.

Via de config van de XpressnetLi alles netjes ingevuld. Vreemd, blok kleurt niet blauw terwijl ik de lok erop zet. Reageert wel op een commando vanuit koploper. Dus verbinding laptop/koploper/baan is er.

Nu ben ik een klein stapje verder gekomen maar ook weer niet. Als ik de lok op 65.1 zet (fysiek), dan wordt hij wel blauw maar dan worden ALLE blokken blauw over heel de baan. Dit heb ik niet eerder gehad. Ik kom er ook zo even niet op hoe en wat. Elders las ik dat iemand iets soortgelijks had en dat hij na de voeding te hebben onderbroken van de bezetmelder het weer deed. Dit werkt bij mij niet.

Een BCK meesturen heeft niet zoveel zin omdat alles een x aantal weken terug met dezelfde instellingen in koploper prima werkte.

Iemand tip/oplossing?

Bedankt, groeten Hans

Reacties:


Reageer op auteur: JPJ
Gereageerd: 07 nov 2023 09:06:08
Bericht:

Hallo Hans,

Hoeveel bezetmelders heb je op de XpressnetLi aangesloten ?
Heb je het probleem ook als je er maar een aansluit ?

Jos


Reageer op auteur: zuyderduyn
Gereageerd: 07 nov 2023 09:17:26
Bericht:

Hallo Jos,

Bedankt voor je reactie.

Ik heb er 3 op aangesloten maar heb inmiddels wat getest en de kabel naar de andere melders losgemaakt zodat er maar 1 aangesloten blijft. Zelfde probleem.

Ik heb ook fysiek 65.1 even losgemaakt van de melder, maar dan ziet koploper hem helemaal niet. Maar als ik de lok in koploper ergens neerzet en hem naar een volgend blok commandeer gaat hij dus wel rijden maar hij komt nooit aan natuurlijk omdat hij verder geen meldpunten leest.

Verder heb ik de xpressnetli ook nog even rechtstreeks aangesloten op bezetmelder 2 (67.1/68.8) en als ik dan de lok op 67.1 zet krijg ik hetzelfde. Wel reactie dus maar alles gelijk bezet. Dus hij lijkt het eerste meldpunt Van de melders te lezen maar zet dan gelijk alles bezet/blauw.

Ontzettend vreemd. Zou de Xpressnetli defect kunnen zijn?

Bedankt en groeten Hans


Reageer op auteur: JPJ
Gereageerd: 07 nov 2023 09:54:48
Bericht:

Hoi Hans,

Kan hier zelf niet testen, maar heb je ook de stekkers juist aangesloten op de XpressnetLi en de bezetmelder. ( Niet de uitgang maar per ongeluk de ingang gebruikt ).

Jos


Reageer op auteur: zuyderduyn
Gereageerd: 07 nov 2023 10:32:01
Bericht:

Ja ik heb dit ook nog omgedraaid om eens te kijken idd. Ik ga vanmiddag maar even een test spoortje aansluiten apart van de baan om eea uit te sluiten. Het is me een raadsel…

Bedankt, gr Hans


Reageer op auteur: Bonaza
Gereageerd: 07 nov 2023 11:02:40
Bericht:

Hallo Hans,

Hoe ligt je bedrading nu ? In een goot of zijn ze samengebonden met kabelbinders ? Het zou eventueel kunnen dat er een stroomverbruiker magnetische storing veroorzaakt op de bedrading van je bezetmelders.

Grts

Marcel


Reageer op auteur: zuyderduyn
Gereageerd: 07 nov 2023 17:11:27
Bericht:

Hallo,

Zojuist een testopstelling gemaakt om de problemen wat betreft elektronica uit te sluiten. Een database aangemaakt met 2 blokken, 65.1 en 65.2.

De Xpressnetli direct verbonden aan de bezetmelder (een 3e inmiddels, bij de andere 2 deed het probleem zich voor). Dus gewoon een recht stuk, los van mijn baan met 2 blokken, en een stukje ongedetecteerd.
En exact hetzelfde probleem.

Ik sluit nu toch wel uit dat er iets mis is met de elektronica onder mijn baan, waar ik al over twijfelde aangezien ik op die manier een jaar prima gereden heb. Ik heb tussen de XpressnetLi verschillende kabels geprobeerd, maakt niets uit. Zou de Xpressnet Li niet gewoon kapot kunnen zijn of problemen hebben met het doorgeven van informatie?

Alvast bedankt. Gr Hans


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster