Print deze pagina | Sluit het venster

Informatie: Variabele treinroute voor Treintype/Rijwindow

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=7067
Geprint op: 22 jun 2024

Onderwerp:


Auteur onderwerp: PaulRoman
Onderwerp: Informatie: Variabele treinroute voor Treintype/Rijwindow
Geplaatst op: 05 okt 2023 09:34:12
Bericht:

Hallo iedereen,

De volgende bevindingen wil ik even met jullie delen.
Blijkbaar heeft niemand er ooit last van gehad, maar het is in ieder geval goed om te weten.

Ik wilde het volgende bereiken:

Al mijn variabele routes "Blokkade:xxx" worden dubbel uitgevoerd voor Treintype/Rijwindow. Een versie voor goederen (G) en een versie voor personenvervoer (P). Op deze wijze kunnen locomotieven die afwisselend voor goederen en reizigers rijden toch verschillende routes rijden. Het lukt inderdaad om in het rijwindow bij dezelfde locomotief bij verschillende treintypes twee verschillende sets blokkades aan te vinken.
Zolang Koploper niet wordt afgesloten blijft deze informatie geldig, en rijdt de locomotief afhankelijk van het treintype volgens de juiste set variabele routes.

ECHTER:

Bij het afsluiten van Koploper worden alleen de settings van het dan actieve treintype opgeslagen ! Dus er wordt opgeslagen welke variabele routes hiervoor in het rijwindow zijn aangevinkt. Maar de aangevinkte variabele routes van andere treintypes van deze locomotief gaan dan verloren.

Met vriendelijke groet,

Paul Roman


Schäßburg an der Kokel

Reacties:


Reageer op auteur: phdirk
Gereageerd: 05 okt 2023 21:47:37
Bericht:

Hallo Paul,

Ik ben deze bug inderdaad nog niet tegengekomen, maar het is goed om te weten dat die er is.
Bedankt voor de informatie.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC


Reageer op auteur: hubertus
Gereageerd: 06 okt 2023 10:15:55
Bericht:

Ik denk niet dat het een bug is.
Het lijkt mij vrij logisch dat als je door verandering van treintype een route niet meer ziet, die ook direct door het programma wordt uitgevinkt.
Het voorkomt in elk geval dat er ongemerkt een variabele route actief wordt bij wisseling van treintype, omdat je die ooit eens hebt aangevinkt.
Ik vind het vreemder dat ze wel aangevinkt blijven zolang je niet hebt afgesloten, dat lijkt me eerder een bug.


Reageer op auteur: PaulRoman
Gereageerd: 06 okt 2023 10:57:12
Bericht:

Hallo Hubertus,

[citaat]...Het lijkt mij vrij logisch dat als je door verandering van treintype een route niet meer ziet, die ook direct door het programma wordt uitgevinkt...[eind citaat]

Dat gebeurt ook. Als ik voor een locomotief verander van treintype zijn alle variabele routes treintype/rijwindow die voor het oorspronkelijke treintype aangevinkt stonden verdwenen, en ook niet actief. Nu zie je de aangevinkte routes treintype/rijwindow voor het nieuw geselecteerde type. Terugswitchen naar het eerste treintype laat de uitgangssituatie weer zien.

Over het wel of geen bug zijn van mijn constatering kunnen we van mening verschillen. Dat heeft verder geen zin, want de situatie blijft toch zoals hij is.
Mij lijkt het logisch dat als je bij een locomotief bij verschillende treintypes in het rijwindow verschillende sets variabele routes aan kan vinken deze ook worden opgeslagen in de database.
We kunnen naar de beoogde implementatie nu alleen maar raden. Feit is dat het wel kunnen aanvinken en het niet opslaan niet compatibel met elkaar zijn.
Ik weet overigens niet wanneer de optie "Variabele route: treintype/rijwindow" is geintroduceerd. Maar tot dat moment kon technisch gezien worden volstaan met het opslaan van 1 set in het rijwindow aangevinkte variabele routes.

Paul

Schäßburg an der Kokel


Reageer op auteur: hubertus
Gereageerd: 06 okt 2023 11:36:05
Bericht:

Bij wisseling van treintype wordt de variabele route door op basis van het treintype wel gedeactiveerd, maar niet bij de loc uitgevinkt. Dat gebeurt pas bij het afsluiten van de database.
Omdat Paul vrij structureel probeerde te voorkomen dat zaken ongemerkt aan bleven staan bij een wijziging, ga ik ook hier van een bewuste keuze uit.

Groet, Huub


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster