Print deze pagina | Sluit het venster

Wissels op scherm bewegen niet mee

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6976
Geprint op: 24 jun 2024

Onderwerp:


Auteur onderwerp: Sunbird
Onderwerp: Wissels op scherm bewegen niet mee
Geplaatst op: 04 feb 2023 08:08:19
Bericht:

Koploper 9.4
Twincentre Fleischman
Windows 11
Test omgeving

Sinds vorige week heb ik na 5/6 jaar de treinbaan toch weer eens een stap gemaakt om mijn baan weer gestuurd te krijgen.
Probleem was dat de kabel USB-RS232 niet meer werd herkent door Windows. Daar inmiddels met een nieuwe driver het aan de praat gekregen.

Electrisch ben ik bezig het aan te sluiten, in de tussentijd de baan in Koploper 9.4 gezet. Met wat instructie video's van TMN van der Burgh - youtube de basis weer een beetje opgefrist. Het draait nu met alle locs in de testmodus goed.

Het enige dat me opvalt is dat op het scherm de wissel niet omgaan. Of ze in het echt sturen weet ik niet omdat het nog niet is aangesloten.
De wisselstraten zijn gedefinieerd ook met de juiste wissel standen.
Ik wilde de BCK nog meesturen maar moet eerst nog even zoeken hoe dat ook al weer ging

Wat mij nu opvalt als verbetering is het automatisch rijden. Voorheen was het lastig de treinen in automatisch rijden te krijgen dat is nu met een druk op de knop geregeld. Het automatisch rijden van de treinen vindt ik het grote plus punt van Koploper.

Reacties:


Reageer op auteur: hubertus
Gereageerd: 04 feb 2023 11:56:05
Bericht:

Over dat laatste, bij vertrek in één richting en/of één mogelijk vervolgblok, kun je een trein met een druk op de blauwe pijl in het rijvenster het automatisch rijden starten, in alle andere gevallen moet je van het ene naar het andere blok slepen om het automatisch rijden te starten. Daar is volgens mij nooit iets in veranderd.

De back-up kun je maken in het menu algemeen -> back-up/restore en volg daar de instructies. Je krijgt dan een zip-file en dat is de back-up.

groet, Huub


Reageer op auteur: phdirk
Gereageerd: 04 feb 2023 21:49:04
Bericht:

Heb je al wissels gedefinieerd en wisselstraten aangemaakt?

Met beste groeten
Dirk
HO=TC


Reageer op auteur: Sunbird
Gereageerd: 28 feb 2023 11:10:53
Bericht:

Had er een puinhoop van gemaakt, dacht dat ik alle wisselstraten netjes had ingevuld maar dat bleek maar ongeveer de helft te zijn. Nu alles wel ingevuld en nu doet hij wat hij doen moet


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster