Print deze pagina | Sluit het venster

handmatige wisselstraten via extern tableau

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6964
Geprint op: 13 apr 2024

Onderwerp:


Auteur onderwerp: Jeroen Roos
Onderwerp: handmatige wisselstraten via extern tableau
Geplaatst op: 22 jan 2023 18:38:41
Bericht:

Ik heb handmatige wisselstraten gemaakt die op het scherm prima werken (via slepen van het ene 'punt handm. wisselstraat' naar het andere 'punt handm. wisselstraat'). Nu wil ik de handmatige wisselstraten via een extern tableau gaan bedienen. Als proef heb ik 2 blokken van een handmatige wisselstraat via bezetmelders gekoppeld aan drukknoppen. Als ik de drukknoppen bedien, zie ik op het scherm het betreffende bloknummer oplichten. Dat werkt dus goed (ik zie trouwens niet de 'punten handm. wisselstraten' op het scherm oplichten ..). Echter, als ik eerste de ene drukknop bedien en dan de andere wordt niet de gewenste handmatige wisselstraat gelegd. Er gebeurt helemaal niets. Ik heb me suf zitten zoeken in KL-handleiding en daarna op de draadjes in dit forum maar ik kom er niet uit. Weet iemand de klassieke instinkers voor de handmatige wisselstraten via een extern tableau? Dank voor de reactie(s)!

Jeroen Roos

Reacties:


Reageer op auteur: hubertus
Gereageerd: 22 jan 2023 19:03:43
Bericht:

Je kunt niet altijd een handmatige wisselstraat instellen naar een blok waar al iets staat. Dat is in elk geval een klassieke instinker.
Maar het kan ook zijn dat je iets niet goed hebt ingesteld, dus plaats je database even.

Huub


Reageer op auteur: Wim Romijn
Gereageerd: 22 jan 2023 19:36:16
Bericht:

De bezetmelder voor de handmatige wisselstraat moet je koppelen aan het blauwe rondje die je gebruikt voor de handmatige wisselstraat.


Mvtgr,

Wim Romijn.
N - DR5000 - loconet


Reageer op auteur: Jeroen Roos
Gereageerd: 22 jan 2023 21:11:18
Bericht:

Dag Wim, heel veel dank! Dat was de oplossing! Ik las in de handleiding weliswaar: "Sinds versie 8.3 is het mogelijk om een bezetmeldpunt te koppelen aan een punt van een handmatige wisselstraat. Op deze manier kan ieder punt van een handmatige wisselstraat worden bediend vanaf het externe tableau." maar dat had ik niet 100% letterlijk opgevat (maar gedacht dat loopt via de koppeling van 1. blauwe puntje aan het blok en 2. koppeling bezetmelder aan blok). Nu werkt het, fijn dit forum!
N.B. Ook dank aan Hubertus voor zijn bijdrage trouwens. Fijne avond!

Jeroen Roos


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster