Print deze pagina | Sluit het venster

onverklaarbaar stoppen

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6757
Geprint op: 13 apr 2024

Onderwerp:


Auteur onderwerp: rkooper
Onderwerp: onverklaarbaar stoppen
Geplaatst op: 05 aug 2021 17:56:04
Bericht:

Geacht forum,
Middels een door "Communicatie Logging" geproduceerde rapportage, welke via "word" en "excell" omgevormd wordt naar een verslag, kan ik de communicatie tussen de treinbaan (Maerklin HO), Koploper (versie 9.4)en de Maerklin centrale eenheid 6021 volgen. Bij het binnen rijden van een specifiek blok (steeds bij dezelfde maar niet bij alle)komt de volgende melding: "op stopmelder > minimum" waarna de trein meteen stopt. Een verklaring voor deze text heb ik helaas niet in de documentatie kunnen vinden. Kunt U daar iets meer uitleg aan geven? M.vr.gr, Rob Kooper

Reacties:


Reageer op auteur: hubertus
Gereageerd: 05 aug 2021 20:57:53
Bericht:

Een trein die aan het eind van een blok moet stoppen, zal als het goed is op minimumsnelheid rijden als de stopmelder wordt bereikt. Daarna wordt er verder netjes afgeremd van die minimumsnelheid naar stilstand.

Als de trein aan het eind van het blok moet stoppen, maar de snelheid ligt nog boven de minimumsnelheid als de stopmelder wordt bereikt, zal koploper direct de snelheidsopdracht 0 naar de loc sturen en niet netjes af laten remmen.

Als dat gebeurt, krijg je de betreffende melding te zien in de communicatielogging.
Als je die melding krijgt bij het binnenrijden van een blok, zijn je bezetmelders niet goed gedefinieerd in koploper. De verkeerde melder wordt dan als stopmelder gezien.

groet, Huub


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster