Print deze pagina | Sluit het venster

vermoedelijke stand teruglezen

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6641
Geprint op: 13 apr 2024

Onderwerp:


Auteur onderwerp: rjr
Onderwerp: vermoedelijke stand teruglezen
Geplaatst op: 16 jan 2021 20:09:25
Bericht:

Hallo,

Op moment wat problemen met de communicatie tussen PC en centrale. Ben aan het uitzoeken waar dat kan liggen. Maar als dit gebeurd dan is de oplossing opnieuw opstarten. Echter, koploper heeft zijn gegevens dan niet goed weggeschreven en komt met de vraag, vermoedelijke stand teruglezen.
Dat doe ik dan, en dan staan de meeste treinen wel weer in de juiste blokken, echter, reserveren ze niet het vervolg blok ook voor treinen die te lang zijn voor dat blok. En voor mijn schaduwstation geeft dat veel problemen omdat ik daar veel treinen heb staan die meerdere blokken pakken.
Is er iets om dit snel te corrigeren?

Nu is mijn oplossing, eerst handmatig blokkeren van de blokken die bezet hadden moeten zijn, dan de voorste treinen van elk spoor rond laten rijden. Die er achter staan schuiven dan 1 of meer blokken op waarbij de bezetmelding wel weer goed is. Maar met 30 treinen in het schaduwstation is dat wel even wat werk.

Bedankt,
Roelco

Groet,
Roelco

Reacties:


Reageer op auteur: Bonaza
Gereageerd: 16 jan 2021 21:58:39
Bericht:

Dag Roel,

Eigenlijk geeft koploper zelf het antwoord "Vermoedelijke stand terug lezen". Als treinen voort rijden zonder communicatie tussen PC en centrale dan kan koploper niet weten waar de treinen zich bevinden. Het is alsof je de treinen handmatig ergens zou zetten en dan pas de PC aan zet. Dus zorg ervoor dat die communicatie tussen PC en centrale niet verbreekt. Te zoeken in USB stekkers en of kabels.

grts

Marcel


Reageer op auteur: phdirk
Gereageerd: 17 jan 2021 19:38:09
Bericht:

Hallo Roelco,

Die communicatiestoringen worden zeker veroorzaakt door lokale omstandigheden; ik heb er ook last van. Zelf vermoed ik dat het bij mij in een slechte Loconetprint in mijn TwinCenter zit. Die heeft een keer een optater gehad door een hardnekkige kortsluiting. Dat is weliswaar keurig gerepareerd door Uhlenbrock, maar volgens mij is de print niet helemaal fris meer. Er hangt ook wel veel Loconet aan, gedeeltelijk via een Loconetversterker op advies van Uhlenbrock zelf.
Het rare is dat als ik een communicatiestoring krijg, Koploper stopt (rode spiegelei), maar de treinen doorlopen. Ik moet dus dan snel het TwinCenter stoppen, vervolgens op het TwinCenter alle (volgens Koploper nog rijdende) locs op snelheid 0 zetten. Vervolgens Koploper weer starten. Die start dan gewoon op, al hoor je wel even het noodstpalarm, maar dat komt verder niet op. Dan alle treinen plaatsen waar ze horen te staan. Ik ben de standen dus niet kwijt. De treinen die niet op handmatig zijn gezet, rijden ook gewoon door en het bezet houden bij te lange treinen werkt ook nog gewoon.

Ook mijn Roco-systeem heeft af en toe last van het hangen van de communicatie, maar ook daar ben ik de standen niet kwijt. Daar moet vaak de USB-kabel even losgenomen worden en soms moet de Roco-booster opnieuw worden gestart.Met beste groeten
Dirk
HO=TC


Reageer op auteur: rjr
Gereageerd: 18 jan 2021 14:42:00
Bericht:

Ik heb het niet alleen meer bij communicatie problemen. Gister middag koploper netjes afgesloten, zonder fout meldingen, computer uit. in de avond het weer aangezet, en kwam koploper ook met de melding.

Hij heeft alle loks dan goed staan, maar neemt de lengte niet goed over.
Mijn schaduwsporen bestaan uit 4 blokken.
blok 1; 120cm, blok 2: 60cm, blok 3: 60cm, blok 4: 120 cm.
als ik dan een trein heb van 180cm en 120cm dan staat die van 180 in blok 1 en blok 2.
dan die van 120 in blok 3 maar ook blok 4.
Na de melding, en de vermoedelijke standen teruglezen krijg ik:
blok 1 staat de trein van 180 cm goed.
blok 2 is vrij
blok 3 staat de trein van 120 cm goed.
blok 4 is vrij.

Als ik dan alles weer laat rijden krijg ik problemen omdat de trein van blok 3 naar blok 2 wil, maar dat kan niet. En een nieuwe trein zal blok 4 op willen rijden, maar ook dat kan niet.
En dat corrigeren is best even wat werk, 12 sporen met elk 4 blokken gaat even duren voor ik weer "normaal" kan rijden. Maar blijkbaar kan Koploper dat niet zelf afhandelen.

Hoop van de communicatie storing nu af te zijn nu ik de kabels weer verder uit elkaar heb liggen. Maar zoals aangegeven, had het gisteren dus ook nadat koploper de vorige sessie normaal was afgesloten, en dat is minder fijn. Hoop niet dat koploper dat standaard gaat doen.

Groet,
Roelco


Reageer op auteur: Wim Ros
Gereageerd: 18 jan 2021 16:26:19
Bericht:

Roelco, geen idee welke melding je nu kreeg. Je verhaal is niet te volgen.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus


Reageer op auteur: rjr
Gereageerd: 19 jan 2021 09:32:31
Bericht:

Wim,

Hij komt met DE melding. dus de melding waar ik het in het begin ook over had: "vermoedelijke stand teruglezen"

Dacht dat hier wel mensen zaten die konden lezen en nadenken tegelijk. Dus dat ik dat niet weer zo uitgebreid neer moest zetten. Maar bij deze dus alsnog. Nee, heb niet de volledige tekst van dat scherm, die weet ik niet uit mijn hoofd, maar denk dat mensen die koploper een beetje kennen wel bekend zijn met de melding die gaat over de vermoedelijke stand teruglezen.


Groet,
Roelco


Reageer op auteur: phdirk
Gereageerd: 19 jan 2021 15:15:40
Bericht:

Hallo Roelco,

Het lijkt erop dat er bij het afsluiten van Koploper en/of het teruglezen van de Koplopergegevens iets niet goed gaat.

Je bent niet de eerste bij wie op de een of andere manier de Koploper database op een slecht stuk van de harde schijf terecht is gekomen. Ik ben dat vaker tegengekomen. Bij het starten van Koploper klopten in het beste geval de gegevens niet, of Koploper kon in het ergste geval helemaal niet meer starten en kwam met de demodatabase op de proppen.

Je zou eens kunnen proberen je database op een andere plek op de schijf weg te schrijven door een nieuwe map te maken waarin je database wordt weggeschreven, zo mogelijk ook op een andere partitie.
Het gaat dan om de database zelf, niet om de backup-bestanden.


Met beste groeten
Dirk
HO=TC


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster