Print deze pagina | Sluit het venster

TAMS RedBox

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6611
Geprint op: 18 mei 2024

Onderwerp:


Auteur onderwerp: JB47
Onderwerp: TAMS RedBox
Geplaatst op: 13 dec 2020 14:57:33
Bericht:

Recent heb ik een TAMS RedBox aangeschaft. Dat leek een goed idee om mijn oude opstelling Koploper>MRDirect>Edits Booster te moderniseren. Helaas heb ik de nodige problemen, niet met Koploper dat nu opnieuw fantastisch draait op een afgedankte windows 10 laptop, maar met de RedBox die ongeveer een derde van mijn locs niet herkent, of ze in ieder geval niet kan aansturen.
Mijn oudste locs zijn voorzien van Lenz 1025/1035 en Lenz Gold decoders, de nieuwere van ESU lokpilots. Er zit geen patroon in welke locs niet reageren. Er zijn locs elk van de genoemde decoders die weigeren terwijl andere met eenzelfde decoder wel reageren. Decoders terugzetten naar fadrieksinstelling heeft geen effect. Ook instellen op "alleen digitaal" helpt niet. In de instellingen van de RedBox heb ik alles al geprobeerd, van communicatie snelheden tot DCC en MM.
Helaas spreekt de RedBox beschrijving veel over wat er allemaal kan worden gecombineerd met de RedBox, maar is de informatie over het configureren absoluut onvoldoende. Een beschrijving van hoe de loc database in te stellen en wat de verschillende knoppen doen, ontbreekt volledig.
Is er iemand die vergelijkbare problemen met de RedBox heeft of heeft gehad?
Groeten,
Jaap


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster