Print deze pagina | Sluit het venster

trein stopt niet na einde vaste route

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6472
Geprint op: 04 dec 2022

Onderwerp:


Auteur onderwerp: Jappoe
Onderwerp: trein stopt niet na einde vaste route
Geplaatst op: 14 mrt 2020 21:55:22
Bericht:

Toen ik in januari voldoende rails had liggen om treinen te laten rijden, heb ik mijn eerste stappen gezet met koploper. Een echte beginner dus. Tot nu toe gaat het goed. Treinen kunnen automatisch rijden etc. Eerder heb ik geëxperimenteerd met vaste routes op een doorgaand traject. Ging prima. Nu wil ik een vaste route maken ("spoorwestroute") die begint op een doodlopend rangeerspoor(blok 25), dan een route volgt op de baan en uiteindelijk weer netjes achteruitrijdend terugkomt op het rangeerspoor blok 25. Het grootste gedeelte gaat goed. Uiteindelijk stopt hij in blok 18, keert dan, zet de wisselstraat goed en rijdt netjes achteruit weer blok 25 op, maar stopt dan niet. Ik kan ook eigenlijk niet vinden waar ik zou moeten aangeven dat hij moet stoppen. Kan iemand mij verder helpen?

Download Attachment: Bekvliet.zip
10,6 KB

Download Attachment: Bekvliet.zip
10,6 KB

Reacties:


Reageer op auteur: Wim Ros
Gereageerd: 14 mrt 2020 22:22:57
Bericht:

Jappoe,

De route begint niet in blok 25 maar die begint op blok 18 het richtingblok.

In simulatie werkt alles op de juiste manier, als het in de praktijk niet werkt dan zal er iets mis zijn met de bezetmelding, die niet door komt of in de verkeerde volgorde.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus


Reageer op auteur: Bonaza
Gereageerd: 14 mrt 2020 22:35:17
Bericht:

Jappoe,

Blok 25 heb je ook opgegeven als rangeerblok. In "Gegevens treintype/bloktype" geef je hem ook maar 80% kans om te stoppen. En zoals Wim zegt je route begint in blok 18 je kan hier beter 25 van maken.

Groeten

Marcel


Reageer op auteur: hubertus
Gereageerd: 15 mrt 2020 08:33:21
Bericht:

Marcel,

Graag geen verwarring scheppen door er er niet-relevante zaken bij te halen. Blok 25 is een kopspoor, al zet je de stopkans op 0%, een trein zal er altijd stoppen, er is geen andere mogelijkheid. Bovendien wordt in de vaste route die stopkans overruled als de trein voor de tweede keer in blok 25 komt.
Zoals Wim aangaf, de route werkt gewoon in de simulatie.

groet, Huub


Reageer op auteur: Wim Ros
Gereageerd: 15 mrt 2020 14:13:51
Bericht:

Jappoe,

In blok 20 gaat het niet helemaal goed met het vinkje keren loc.

Als je uit blok 25 komt en je gaat naar blok 21 dan moet je niet keren in blok 20.
Als je uit blok 21 komt en je gaat naar blok 25 moet je niet keren in blok 20. Dat geldt voor alle blokken die over blok 20 gaan.
Behalve de richtingen van blok 21 naar blok 20 en terug naar blok 21 of 22 enz.enz.

Op die manier is Koploper je Trein kwijt en krijg je dit soort problemen/ klachten/verschijnselen.

Groetjes.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus


Reageer op auteur: Jappoe
Gereageerd: 15 mrt 2020 16:00:35
Bericht:

Dank voor jullie reacties. Laat ik beginnen met het feit dat het probleem is opgelost. Als ik blok 25 aangeeft als richtingsblok, zoals 1 van de suggesties is, dan krijg ik een foutmelding: blokovergang onjuist. Heb ik dus niet gedaan. Wat heb ik wel gedaan. ik hen bij blok 25 een vinkje gezet bij “vertrek in 1 richting”. Verder heb ik het vinkje weggehaald bij “berekende stopplaats”. en een vinkje bij “ altijd stoppen bij rood sein” ( de exacte tekst weet ik zo niet). Welke actie tot het goede resultaat heeft geleid weet ik niet, maar het werkt nu uitstekende en bij de start van weer een route keert de loc keurig en vertrekt netjes. Verder Wim nog bedankt voor de aanvullende opmerkingen van de andere kopspoor blokken. Ik heb het aangepast, maar deze sporen zijn nog niet in gebruik. Overigens vond ik het bij kopsporen wel lastig om om te gaan met “ van” en “naar” omdat het een doodlopend spoor is.

Nogmaals bedankt voor jullie reactie.

groetjes Henk


Reageer op auteur: hubertus
Gereageerd: 15 mrt 2020 17:17:37
Bericht:

quote:
Oorspronkelijk geplaatst door Jappoe

ik hen bij blok 25 een vinkje gezet bij “vertrek in 1 richting”. Verder heb ik het vinkje weggehaald bij “berekende stopplaats”. en een vinkje bij “ altijd stoppen bij rood sein” ( de exacte tekst weet ik zo niet). Welke actie tot het goede resultaat heeft geleid weet ik niet, maar het werkt nu uitstekend

Het tweede is het enige wat er invloed op kan hebben, de andere niet.
Ik zou niet zomaar vinkjes zetten of weghalen als je niet weet wat ze doen, kan heel onverwachte gevolgen hebben.

groet, Huub


Reageer op auteur: Jappoe
Gereageerd: 15 mrt 2020 22:53:51
Bericht:

Bedankt voor je reactie Huub. Uiteindelijk moet ik Koploper toch leren kennen door dingen uit te proberen. Ik hou elke keer bij wat ik verander en als de nieuwe situatie me bevalt en stabiel is maak ik een back-up. Het is misschien niet verstandig van mij om meerdere dingen tegelijk te veranderen, want dan weet ik niet welke actie wat tot gevolg heeft.

gr Henk


Reageer op auteur: hubertus
Gereageerd: 16 mrt 2020 15:24:19
Bericht:

Ik neem aan dat je eerst met de help-functie kijkt wat een instelling doet. Vaak wordt dan al duidelijk of je iets aan het veranderen van de instelling zou kunnen hebben. Niet altijd, soms blijft dat onduidelijk. Wat dan in het algemeen de verstandigste keuze is, is de instelling aanpassen, kijken of je probleem is opgelost c.q. er gebeurt wat je verwacht. Zo niet, dan de instelling weer terugzetten naar de default-waarde. Daarmee voorkom je aanpassingen die niet direct zichtbaar zijn, maar later wel een onverwacht of ongewenst effect kunnen geven.
Just my two cents.

groet, Huub


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster