Print deze pagina | Sluit het venster

180 Gr keren op draaischijf

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6289
Geprint op: 19 aug 2022

Onderwerp:


Auteur onderwerp: MRdirect
Onderwerp: 180 Gr keren op draaischijf
Geplaatst op: 14 apr 2019 12:41:57
Bericht:

Al lang draait mijn draaischijf met veel succes in Koploper automatisch in oa verschillende vaste routes.
Nu wil ik binnen een vaste route iets nieuws. Ongeacht de richting die een loc heeft als die de draaischijf oprijdt dat die altijd 180 Gr draait en er dus in de andere richting weer afrijdt. Ter info mijn draaischijf heeft twee op- / afrij blokken. Dus het afrijden hoeft niet perse via het zelfde blok als waarop de draaischijf in binnen gereden.
M.vr.gr. Marco

http://www.MRdirect.nl : MRdirect (P50xb / LocoNet), Marklin-K, Draaischijf HK, Servomotor-wisseldecoders (Rosoft), 1 Motorola (tbv Sinusmotor) en DCC decoders

Reacties:


Reageer op auteur: MRdirect
Gereageerd: 14 apr 2019 17:02:54
Bericht:

Blijkbaar een lastige vraag! Maar ik heb het zelf opgelost met twee logische acties en twee vaste vaste routes.
Laat de oorspronkelijke vaste route eindigen in een blok vlak voor de draaischijf. Zorg er wel voor dat de richting van de loc in dat blok in de goede richting staat, dus in de richting van de draaischijf. Voor dat laatste blok heb ik twee logische acties gemaakt die “waar” wordt als de loc vooruit respectievelijk achteruit rijdt.
Al naar de logische actie “vooruit” / “achteruit” wordt een van de twee vaste routes gestart waarin de loc op de draaischijf altijd 180 Gr wordt gedraaid. Het is hierbij wel van belang dat de “afrij” sporen naar het rangeerterrein elk met een andere richting worden afgereden.

M.vr.gr. Marco

http://www.MRdirect.nl : MRdirect (P50xb / LocoNet), Marklin-K, Draaischijf HK, Servomotor-wisseldecoders (Rosoft), 1 Motorola (tbv Sinusmotor) en DCC decoders


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster