Print deze pagina | Sluit het venster

Keren en weer terugkeren

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6137
Geprint op: 24 jan 2021

Onderwerp:


Auteur onderwerp: jean-paul
Onderwerp: Keren en weer terugkeren
Geplaatst op: 26 okt 2018 11:21:26
Bericht:

Beste koploper collega’s,

Na een verhuizing de spullen na enkele jaren weer uit de dozen gehaald en bezig een baan met 35 blokken in te regelen in koploper. Al bij versie 9.4 en hulde voor de ontwerper en het ter beschikking stellen van software.
Ik heb een vraag over het keren op een rangeerspoor met stootblok. Ik heb de eigenschappen van deze blokken ingesteld met alle treinen mogen keren. Dus de getrokken treinen keren inderdaad keurig, voor een aantal moet ik nog de laatste wagon stroomnemend maken, ik doe dat met een soort contactverf. (2 rail uhlenbrock ib2 loconet).Nu de vraag
Is het mogelijk om een loc middels koploper aan zijn verstand te peuteren dat zodra het rangeerspoor achteruit is verlaten hij weer vooruit moet gaan rijden. Ik rijd nu automatisch om eea te testen, bij vaste routes kun je dit gewoon instellen ( daar wil ik uiteindelijk naar toe). Maar mijn vraag is dus kan het ook automatisch?met vriendelijke groet,
jean-paul
---
IB II - loconet -h0- 2rail

Reacties:


Reageer op auteur: Wim Ros
Gereageerd: 26 okt 2018 11:50:33
Bericht:

Ja hoor dat is zeer eenvoudig. Kwestie van een vinkje zetten bij keren loc. Als hij vanuit het kopspoor in het blok is waar hij moet keren. Via een variabele treinroute kun je aangeven dat dit alleen voor getrokkentreinen geldig is. Ook kun je via deze variabele treinroute voorkomen dat een getrokkentrein sowieso niet naar een kopspoor mag rijden. Er zijn verschillende basis opties.
Welke voor je layout gelden is afhankelijk van je sporenplan.

Mvg
Wim.

PS. Overigens moet het eerst handmatig (CTRL-F7) en automatisch (F8) goed werken, wil je met een vaste route werken. Een vaste route is namelijk een beperking op het algemene (automatische) rijden. Als het automatisch niet goed werkt zal het in en met een vaste route ook niet werken. Eerst de basis instellingen goed ingeven, dan met de beperkingen werken.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus


Reageer op auteur: jean-paul
Gereageerd: 26 okt 2018 18:35:53
Bericht:

dank je Wim, ik ga er mee aan de slag

met vriendelijke groet,
jean-paul
---
IB II - loconet -h0- 2rail


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster