Print deze pagina | Sluit het venster

automatisch rijden starten.

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6031
Geprint op: 20 feb 2020

Onderwerp:


Auteur onderwerp: erik kerkman
Onderwerp: automatisch rijden starten.
Geplaatst op: 08 feb 2018 22:49:59
Bericht:

goede avond koploperrijders
ik heb de volgende vraag kan er tussen twee wissels ook automatisch rijden gestart worden dmv blauwe pijl of moet dit buiten de wissels gebeuren. mijn tweede vraag is als ik koploperstart gaan niet alle sein palen brandenstart ik dan mijn Intell box branden ze wel.alles wordt aangestuurd door digirail 4018 en 4088.
zie het antwoord graag van een van jullie gr Erik

erik kerkman

Reacties:


Reageer op auteur: dentheo
Gereageerd: 09 feb 2018 00:25:53
Bericht:

De blauwe pijl komt alleen als koploper weet in welke richting de trein mag wegrijden.
In een blok waaruit de trein in meerdere richtingen mag starten krijg je dan ook nooit een blauwe pijl. (Of je moet de trein via variabele routes zoveel beperkingen opleggen dat er nog maar één richting overblijft.)


Om het te leren zou ik zeggen geef de trein een richting (lampjes kijken als controle) en sleep de trein vanuit blok in de richting dat hij moet rijden. Kreeg je toch een blauwe pijl druk dan daar op.
Doe het eerst in twee opeenvolgende blokken,zonder tussenliggende wissels, dan zou je op een enkelrichtingsspoor een blauwe pijl moeten krijgen en zijn de wisselstraten zeker geen stoorzender.

Theo vanop de heide.
N+SX+kpl+kplRsd


Reageer op auteur: Wim Ros
Gereageerd: 09 feb 2018 00:30:46
Bericht:

De blauwe pijl is alleen selecteerbaar als er maar 1 enkele mogelijkheid is om naar toe te gaan. Zijn er meerdere mogelijkheden kun je het automatisch rijden niet starten met de blauwe pijl, dan moet je zelf actief de loc slepen naar het volgende blok van jouw keus.
Dus met je muispijl op de loc(blok) gaan staan welke je wil laten starten, en linkermuisknop ingedrukt houden, en slepen naar het volgende blok van jouw keus, en muisknop loslaten, dan zie je een envelopje en drop je hem in dat blok. Dan zal het automatisch rijden starten.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster