Print deze pagina | Sluit het venster

Bezetmelders worden niet geel

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6021
Geprint op: 28 sep 2020

Onderwerp:


Auteur onderwerp: arienic
Onderwerp: Bezetmelders worden niet geel
Geplaatst op: 02 feb 2018 22:36:22
Bericht:

Vandaag een test gedaan met mijn nieuwe baan (Dinamo en Koploper). De test met DinamoUsersCC was veelbelovend, alles lijkt te werken. Dan maar eens een loc met Koploper laten rijden. Dat lukt ten dele, de loc rijdt naar het volgende blok en stopt dan. Van de bezetmelders wordt er niet een geel, en het blok waaruit de loc vertrok blijft bezet. Koploper ziet de loc daar nog steeds staan. De bezetmelders zijn in koploper aangemaakt en gekoppeld aan de blokken... Ik zie kennelijk iets over het hoofd, maar wat?

Reacties:


Reageer op auteur: Debvd
Gereageerd: 03 feb 2018 11:29:45
Bericht:

Beste ??????,

Altijd handig als jij je file erbij doet, kunnen we zien wat je evt fout doet.....want als jij je eigen tekst terugleest zonder file kan jij er ook niks van maken

Dus ff file plaatsen van Koploper

Bjorn


Reageer op auteur: arienic
Gereageerd: 03 feb 2018 19:00:31
Bericht:

Bijgaand het Koploper bestand, zoals Björn vroeg.

Download Attachment: Bahnwerk_20180203_185808.zip
44,64 KB


Reageer op auteur: prehorst
Gereageerd: 03 feb 2018 20:39:57
Bericht:

Beste anonimus

dat de bezetmelders ( blokken ) niet geel worden klopt in de meeste gevallen.
Als de trein zijn weg vervolgt werk het zoals je verwacht maar als de trein moet keren zal die nooit gaan rijden omdat je buiten de draaischijf alle vinkjes keer loc vergeten bent aan te zetten

Met vriendelijke groeten
Piet Rehorst ( Spoor-N -selectrix-2000 - decoder63 - Roco - Trix - kato - fleischman - Koploper versie 9.3 )


Reageer op auteur: arienic
Gereageerd: 04 feb 2018 19:02:54
Bericht:

De trein vervolgt z'n weg niet. Als ik start in blok 19 en de loc laat rijden naar blok 27 wordt in blok 27 gestopt omdat Koploper niet ziet dat de loc vertrokken is uit blok 19. De loc staat volgens koploper nog steeds in blok 19 en na enige tijd volgt de mededeling "Loc staat ten onrechte stil in blok 19". De bezetmelders tonen geen van allen een bezetmelding als er een lok op staat. Dit geldt overigens voor alle blokken. In DinamoUsersCC worden de bezetmelders wel correct getoond.

Met vriendelijke groet,
Arie


Reageer op auteur: phdirk
Gereageerd: 04 feb 2018 20:55:04
Bericht:

Hallo Arie,

In de demomode komen de bezetmelders wel netjes in. Ik denk dat het een hardware cq. bedradingsprobleem is. Alles eens systematisch nalopen is dan de enige optie.
Ik dacht ook te zien dat in sommige blokken een wissel is opgenomen, of heb ik dat verkeerd gezien. Normaalgesproken zit er in één blok geen wissel.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC


Reageer op auteur: prehorst
Gereageerd: 04 feb 2018 21:10:57
Bericht:

Arie

Zoals Dirk al aangaf heb je op diverse plaatsen wissel in de blokken zitten, dit mag beslist niet.
Een blok is een baangedeelte tussen twee wissels.
Als ik in de test mode de trein van blok 19 naar 27 laat rijden stopt die niet in blok 27 maar gaat de gehele baan over.

Ik zou beginnen om de wissels uit de blokken te halen en vervolgens bij de blokeigenschappen de vinkjes keer loc goed te zetten.

Met vriendelijke groeten
Piet Rehorst ( Spoor-N -selectrix-2000 - decoder63 - Roco - Trix - kato - fleischman - Koploper versie 9.3 )


Reageer op auteur: arienic
Gereageerd: 05 feb 2018 17:13:16
Bericht:

Bedankt voor jullie suggesties. De oplossing ligt echter toch ergens anders. Per TM-H blokkaart die ik opgeef in Koploper moet er ook een TM-H schakelaar worden gedefiniëerd. Op basis van de waarden van de "schakelaars" (lees: bezetmelders) in testprogramma DinamoUsersCC kan ik dan het nummer per bezetmelder bepalen en dit vastleggen bij het corresponderende blok in Koploper. Ik had, net als bij mijn testbaantje, slechts één TM-H schakelaar opgegeven. Kortom, ik ben weer even druk ;-)

Met vriendelijke groet,
Arie


Reageer op auteur: arienic
Gereageerd: 06 feb 2018 18:47:15
Bericht:

Inmiddels is het gelukt. De nummers die door Dinamo worden gebruikt voor de bezetmelders heb ik overgenomen in Koploper. De 'puntjes' worden nu netjes geel, zoals het hoort zodra er een loc of wagon met detectie op het spoor staat. En... niet minder belangrijk, de locs rijden nu van blok naar blok conform de verwachting. Nu eerst twee relais gaan aansluiten voor twee wissels die dit nodig hebben en dan alle servo's van de wisselbediening instellen.

Spoorse groet'n,
Arie


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster