Print deze pagina | Sluit het venster

variabele treinroutes werken niet goed

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6020
Geprint op: 28 sep 2020

Onderwerp:


Auteur onderwerp: tod
Onderwerp: variabele treinroutes werken niet goed
Geplaatst op: 02 feb 2018 16:42:34
Bericht:

Ik krijg de variabele treinroutes niet goed werkend.Ik heb begrepen dat het programma kijk welke van de beschikbare sporen vrij en er daar van van kiest.
Echter als ik een van de vrije sporen handmatig bezet geef of als er op het eerst in aanmerking komende spoor eenm trein staat dan wordt er niet gekozen voor het eerst volgende vrije spoor maar krijg ik de melding blok bezet. Dit terwijl geen van de nog vrije sporen in het programma is uitgesloten noch dar er naar die sporen richtings- verboden zijn. Ook bij blokken is alles voor zover ik kan zien goed ingesteld. Dus wat doe ik fout. Ik heb een bck file bijgesloten.
vast dank,
Ton

Download Attachment: test2.zip
38,16 KB

Reacties:


Reageer op auteur: jimmaet
Gereageerd: 04 feb 2018 11:34:38
Bericht:

Beste Ton,
voor zover ik begrijp, betekent "toestaan bij bestemming" dat je een normaliter niet-toegestaan blok tóch in mag onder voorwaarden.

Als gewoon één van de keuzen bij het zoeken van volgend blok werkt dat niet, zoals de handleiding zegt:

Uitsluiten: "toegang bij bestemming"
Indien deze optie is geactiveerd, zal tijdens het zoeken van de route de blokken die volgens variabele treinroutes alleen toegankelijk zijn met een bestemming niet in de route worden opgenomen. Het blok is wel toegestaan als dit het
bestemmingsblok is van de gezochte route.


En ook:
Toegang alleen bij bestemming
Als een locomotief niet automatisch in bepaalde blokken volgens een treinroute mag komen, kunnen deze blokken hier worden aangegeven. Is aangegeven in het rijwindow »Page 350 of bij onderhouden treintypes »Page 78 dat deze treinroute van toepassing is, dan zal de locomotief deze blokken nooit automatisch kiezen. Is er echter aangegeven in 'onderweg naar blok' van het rijwindow »Page 350 dat de locomotief wel naar dit blok mag rijden, dan zal dit blok nu wel worden gekozen.


Dus: Toegang bij bestemming is kort voor: Toegang alleen bij bestemming. Hier klik je dus alleen de blokken aan, die ook bij Uitgesloten staan, waar je onder rijden volgens bestemming weer wèl naar toe moet.

Oplossing: Maak eerst een backup van je huidige Koploper, en dan neem je alle vinkjes bij toegang bij bestemming weg. En dan eens proberen. Succes!

Kees Visser
Rond de Finse Saunazolder 70m hoofdlijn met DR5000, BMD16N-SD LDT S-Dec4 en OC32. Fins landschap, NL en FIN materieel


Reageer op auteur: tod
Gereageerd: 05 feb 2018 18:46:00
Bericht:

Beste Kees,
Dank voor je reactie.
Net even gekeken.
Het probleem doet zich voor bij variabele routes Sneltrein en stoptrein.
Voor die treinen staat toegang alleen bij bestemming niet aangevinkt.
In ieder geval dank dat je me hieraan herinnerde, want dik was inderdaad vergeten jouw opmerkingen te checken.Nu gedaan dus maar ben nog niet veel verder.
Ik denk dat ik nu voor de treinen die echt automatisch moeten rijden gewoon allemaal vaste routes ga maken. Hoeft ook nadelen maar dat zien we dan wel weer.
in ieder geval leer ik steeds zo meer.
Ton


Reageer op auteur: Wim Ros
Gereageerd: 05 feb 2018 22:49:06
Bericht:

Tod,

Je database heb je doodgevinkt.
Koploper doet exact wat jij hem heb verteld.
Toegang bij bestemming daar zou ik de documentatie maar eens aandachting over lezen.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus


Reageer op auteur: tod
Gereageerd: 09 feb 2018 10:53:20
Bericht:

Kees en Wim dank.
Nu werkt alles goed.
Eerst alle vinkjes bij "toegang bij bestemming" verwijderd. Dit gaf geen soelaas. Toen nog eens goed de handleiding gelezen bij variabele en vaste treinroutes en met name het stukje wat ging over "toegang bij bestemming".
Nog weer een keer getest en weer zonder resultaat. Vervolgens de vaste route voor de pendeltrein die via het schaduwstation loopt verwijderd. Weer getest en alle sporen worden bij variabele routes gebruikt.
Vervolgens de vaste pendel route er op nieuw ingezet en gelukkig blijft alles nu werken. Daarna een aantal vinkjes ook weer terug gezet en opnieuw getest. Ook nu bleef alles goed gaan.
Ik vermoed nu dat ik bij die vaste route toch iets verkeerd heb gedaan,maar wat????????? waardoor de gekke storing optrad.
Jullie in ieder geval nogmaals dank.
Ton


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster