Print deze pagina | Sluit het venster

terugmelder

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6014
Geprint op: 05 jul 2020

Onderwerp:


Auteur onderwerp: rkooper
Onderwerp: terugmelder
Geplaatst op: 24 jan 2018 17:39:10
Bericht:

Geacht Forum,
Kunt U mij helpen met volgend probleem. Ik heb in een aantal blokken in aanvulling blokgegevens de optie opstelblok aan gevinkt. Dit zijn blokken bij een station of schuur. Ik wil proberen de trein een aantal seconden na de beginmelder van het blok daar te doen stoppen maar ruim voor de stopmelder. Maar bij binnenkomst van het blok remt hij af naar de gewenste gemiddelde snelheid en blijft doorrijden en stopt pas op de stopmelder. Hoe kan ik eerder stoppen bewerkstelligen? Misschien is er een constructie fout. Begin en stopmelder zijn de eerste en laatste rails van het blok en had de stopmelder meer naar voren geïnstalleerd moeten zijn. Baan ontwerp is bijgesloten. Vriendelijk dank, Rob Kooper


Download Attachment: willemz.zip
13,56 KB

Reacties:


Reageer op auteur: jimmaet
Gereageerd: 24 jan 2018 18:27:22
Bericht:

Kan op deze PC even geen KL draaien om je ontwerp te bekijken.
Maar één ding kan ik je zeggen:
Opstelblokken zijn gewone blokken, waar de trein "definitief" zal stoppen wanneer er op de rijfunctie "naar opstelblokken" gedrukt wordt.
Dit heeft dus van doen met afsluiten, zodat je bij de volgende keer opstarten niet her en der treinen hebt staan, maar ze zijn netjes op (schaduw)stations etc.

Om op een alternatieve plaats te stoppen, zal je een alternatieve stopplaats moeten opgeven, als je met treinlengtes kan werken.
Anders met een variabele treinroute, bijv. "Melktreintje stopt" dat bij de schuur stopt en anders is het een gewoon blok, misschien zelfs met een stopverbod.

Kees Visser
Rond de Finse Saunazolder 70m hoofdlijn met DR5000, BMD16N-SD LDT S-Dec4 en OC32. Fins landschap, NL en FIN materieel


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster