Print deze pagina | Sluit het venster

Pendelspoor

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6011
Geprint op: 05 aug 2020

Onderwerp:


Auteur onderwerp: Petdig1
Onderwerp: Pendelspoor
Geplaatst op: 21 jan 2018 13:38:06
Bericht:

Hallo allemaal,
Na jaren analoog te rijden wilde ik mijn aparte pendelstation naar geautomatiseerd bedrijf omvormen. Daar ik zelf geen of weinig verstand heb van relais schakelingen en dergelijke kreeg ik hierbij de goedbedoelde hulp van een modelspoorvriend uit de buurt doch na 2 jaar van nu en dan een middag knutselen is er weinig meer gerealiseerd dan een wirwar van draden en iets dat maar matig "werkt".
De hele boel vliegt er dan ook uit en heb besloten dit gedeelte naar digitaal bedrijf om te vormen met aansturing via koploper.
De ruwe lijnen van koploper zijn me bekend maar heb geen visueel inzicht hoe ik bvb bezetmelders en stopmelders moet verbinden en hoe dit aan de PC en intellibox te koppelen.
Ik hoop dan ook hier wat practische ondersteuning te krijgen om mij - om het zo te zeggen - op het goede spoor te zetten. Eens ik weet wat waar te connecteren voor 1 spoor, lukt de rest denkelijk voor 90% ook wel.
Wat heb ik concreet.
2 rail system via Intellibox - Pc met koploper geinstalleerd
Het sporenplan : Zie bijlage
dit zijn 2 kopsporen ( 1 & 2 ) in het station die dan via een korte lus verdwijnen in de berg waar een 4 sporige schaduwstation ligt.
Bedoeling is dat er een trein uit het station spoor 1 vertrekt, zich zet op het eerst beschikbare lege spoor in het schaduwstation en achtereenvolgens een andere trein uit het schaduwstation zich begeeft naar het gewone station spoor 1. Bij aankomst vertrekt dan de trein van spoor 2 richting schaduwstation en vertrek de volgende trein hieruit weer naar station spoor 2. Dan vertrekt weer spoor 1 etc....
Ieder spoor is voorzien van 2 secties ( Begin als blokmelder) en laatste 30 cm als stopmelder met eenzijdig geisoleerd spoor en aansluitpunt voor de bedrading.
Tevens zou ik graag de uitrijseinen op het station en de 2 hoofdseinen op het korte zichtbare baanstuk mee geschakeld willen hebben naar gelang de situatie .
Wie kan me hierin concreet verder op weg helpen aub ?

In bijlage het huidige sporenschema wat als basis moet dienen en mijn initieele ontwerp

Mvg

PeterDownload Attachment: scannen0002.pdf
540,01 KB

Download Attachment: SCAN0398.JPG
741,42 KB

SBB en BLS in opbouw

Reacties:


Reageer op auteur: Wim Ros
Gereageerd: 21 jan 2018 16:03:38
Bericht:

Zou zeggen begin eens met het tekenen van hetzelfde sporenplan in koploper.
Dan gaan we als dat gedaan is een stapje verder, met de volgende opdracht te doen.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster