Print deze pagina | Sluit het venster

melding stopmelder

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6003
Geprint op: 31 mei 2020

Onderwerp:


Auteur onderwerp: rkooper
Onderwerp: melding stopmelder
Geplaatst op: 12 jan 2018 14:23:40
Bericht:

Geacht Forum,
Kunt U mij helpen volgend probleem op te lossen? Op mijn baan rijden 5 treinen zonder problemen automatisch hun rondjes. Regelmatig stoppen ze echter abrupt zonder de ingestelde normale snelheid afbouw met de melding ď op stopmelder > minimumĒ. Ik heb een zip back-up van de baan bijgesloten. Voor het testen staat de optie communicatie logging altijd aan. Dit tekst document converteer ik dan naar een Excel document om te kunnen filteren en analyseren. Twee foto kopieŽn met gedeelten uit dit log zijn bijgesloten. Een met een lijst waar dit voorval optreedt met trein nummers en blok nummers. En een met een verloop met de melding en daarna zichtbaar plotseling stilstaan. Van snelheid 6 naar stilstand. Waarom deze treinen bij deze blokken stoppen terwijl het niet nodig was? Ergens moet ik een fout in de configuratie gemaakt hebben maar niet duidelijk is wat en waar. Met vriendelijke groet en dank voor Uw hulp, Rob Kooper


Download Attachment: willemz.zip
13,9 KB

Download Attachment: afloop.jpg
389,23 KB

Download Attachment: meldingen.jpg
459,65 KB

Reacties:


Reageer op auteur: phdirk
Gereageerd: 12 jan 2018 19:49:28
Bericht:

Hallo Rob,

Normaal gesproken begint een locomotief, als hij in een blok moet stoppen, op de beginmelder af te remmen, zodat hij met een goede stopsnelheid in de stopmelder aankomt. Een goede stopsnelheid is daarbij een snelheid die lager is dan de minimumsnelheid, zoals deze is ingesteld bij het treintype. Het proces 'leren remmen' zorgt ervoor dat na een aantal pogingen een en ander netjes werkt.
Als de trein echter in de beschikbare lengte in het blok niet goed kan afremmen, dan zal hij met een snelheid hoger dan de minimum snelheid in de stopmelder aankomen. Dan volgt een noodstop en staat de trein meteen stil.
De remedie is de minimum snelheid verhogen of de afremsnelheid bij de instellingen van het treintype verhogen (dus in kortere tijd afremmen). Als de minimum snelheid wordt verhoogd moet je sowieso de afremvertraging aanpassen om er voor te zorgen dat de trein binnen de stopmelder stopt en niet doorschiet naar het volgende blok.

Je hebt wel een bijzondere locatie voor je posting gekozen. De rubriek 'Beginners' has meer voor de hand gelegen. Deze rubriek is meer bedoeld voor problemen met het forum zelf.Met beste groeten
Dirk
HO=TC


Reageer op auteur: JPJ
Gereageerd: 15 jan 2018 11:38:04
Bericht:

Hallo Rob,

Wegens het gebrek aan reacties zoals Dirk al aangeeft het probleem bij beginners voorleggen.

Jos


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster