Print deze pagina | Sluit het venster

avt geluidsmodule

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5986
Geprint op: 31 mrt 2020

Onderwerp:


Auteur onderwerp: cher claessen
Onderwerp: avt geluidsmodule
Geplaatst op: 29 dec 2017 15:10:29
Bericht:

Ik heb een geluidsmodule van AVT aangeschaft. Deze heb ik via een schakelmodule (63410 van Uhlenbrock) gekoppeld aan koploper. De module werkt als deze handmatig twee maal achter elkaar bediend wordt. Ook voor het stoppen moet hij twee maal bediend worden, dit conform de handleiding van AVT. Als ik de module echter via de uitgebreide functies wil bedienen, doet hij het alleen als ik een blok verlaat (rechtdoor) en na een wisselstraat (niet gedetecteerd gebied) in een volgend blok terecht komt (afbuigend). ook voor het stoppen van het geluid dient dezelfde procedure gevolgd te worden. Ik wil de module echter flexibeler kunnen gebruiken. Bestaat er een manier waarbij, al dan niet via 'functies uitgebreid', de geluidsmodule bediend kan worden?

Reacties:


Reageer op auteur: Jan Huchshorn
Gereageerd: 29 dec 2017 20:22:05
Bericht:

Hallo Cher,

Ik ken deze AVT-module niet. Zomaar een idee. Je schrijft dat je hem bestuurd met een Uhlenbrock 63410 module. Volgens de handleiding van deze module, kun je hem ook laten knipperen, dat moet je dus in deze decoder opgeven. Misschien biedt dat de mogelijkheid om jouw AVT-module meermaals te besturen.
In Koploper zou je dan de Uhlenbrock decoder een aantal seconden aan kunnen zetten, waardoor deze meermaals knippert en jouw ATV-module meermaals bestuurd.

Volgens mij kun je zonder trucs in Koploper geen module tweemaal direct achterelkaar activeren. Als het wel kan, dan meldt er zich wel iemand.

Groeten,

Jan


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster