Print deze pagina | Sluit het venster

Wijzigen vaste routes wijzigen niet

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5934
Geprint op: 26 mei 2020

Onderwerp:


Auteur onderwerp: keessap
Onderwerp: Wijzigen vaste routes wijzigen niet
Geplaatst op: 04 nov 2017 11:34:47
Bericht:

Sinds kort heb een paar vaste routes gedefinieerd. Het betreft een goedertrein waarvan de lok aan de andere kant wordt gezet in een vaste route en aan de andere kant in een andere vaste route. Het gekke is dat de vaste route van een kant altijd goed werkt, die van de naderkant die feitelijk het zelfde is met andere blokvolgorde, werkt soms wel en soms niet. Bv soms valt de lok zomaar stil bij de actie om de goederenwagens weer aan te koppelen, terwijl aangeven staat dat de lok een bezet blok 4 cm of 3 sec moet inrijden. Ik heb daarom de niet goed werkende vaste route gewist. Een kopie gemaakt van de goed werkende vaste route en bloknummers aangepast. Tot mijn verbazing wordt deze gekopieerde aangepaste route maar half of verkeerd uitgevoerd. Het lijkt net of koploper de wijzigingen niet in de database zijn opgenomen. Terwijl de vensters iets anders aangeven.

Wie herkent dit probleem of weet wat ik fout doe?

Kees Sap.

Reacties:


Reageer op auteur: dentheo
Gereageerd: 05 nov 2017 12:16:58
Bericht:

Ik herken "iets" in dit verhaal, maar een oplossing niet.
Zelf heb ik de laatste tijd het probleem, dat wanneer ik ietsje wijzig in een vaste route, de route dikwijls geweigerd wordt.
Net alsof er nu andere "eisen" gesteld worden door koploper aan een blokopvolging.
Koploper heeft precies meer blokken nodig om akkoord te kunnen zijn.
zijn de eisen aangescherpt ofzo ? Moet niet noodzakelijk de laatste softwareversie zijn, de vsate routes zijn al ouder.

Theo vanop de heide.
N+SX+kpl+kplRsd


Reageer op auteur: Agebe
Gereageerd: 05 nov 2017 12:31:37
Bericht:

Kees, Theo,

Aan koploper is niks verandert voor vaste routes.
Kees: Het zou zomaar kunnen dat in de andere situatie, de blokken niet helemaal goed zijn ingevuld. Daarmee bedoel ik niet in de vaste route, maar in onderhoud blokken.
Maar zonder een database, beginnen we weinig.
Theo: De blok volgorde moet precies goed zijn, met uitzondering van twee opvolgende blokken, waar niets tussen ziet zoals wissels e.d.
Dan mag je een blok overslaan. Toch vul ik deze wel altijd in.

Mvg Ab

(Koploper met ECOS of IB met loconet,HSI-88,3x tams booster B1, HO, NS)
Intel core i7 met W10


Reageer op auteur: keessap
Gereageerd: 27 nov 2017 18:32:10
Bericht:

Het heeft even geduurd, maar ik heb het voor elkaar. Ik heb ook de fout ontdekt. Het betreft in alternatieve stopplaatsen. Voor de eerste rangeer beweging bleek het definiŽren van een alternatieve stopplaats vreemd genoeg niet nodig. Wanneer de lok hetzelfde moest doen aan de andere kant van het blok werkte het niet. Toen ik beide alternatieve stopplaatsen had aangemaakt voor het blok, werkte het perfect.
Wat wel onduidelijk is en wat niet heb kunnen terug vinden in de gebruiksaanwijzing is: welke alternatieve stopplaats is nu 1 en welke is nu 2. Na een beetje rommelen kwam er gelukkig snel achter.

Bedankt voor jullie reactie.


Reageer op auteur: JackvdW
Gereageerd: 28 nov 2017 17:59:12
Bericht:

Hallo Kees,

Voor zover ik het weet tellen de alternatieve stopplaatsen bij een blok uit een vaste route gewoon in volgorde waarin de loc ze tegen komt in het blok.

Dus rijdt een loc een blok in dan is de eerste melder nummer 1, de tweede nummer 2, enz.

Zit bij mij op die manier in diverse vaste routes.

Groet Jack.


Reageer op auteur: Wim Ros
Gereageerd: 28 nov 2017 19:52:31
Bericht:

Zo staat het in ieder geval ook in de beschrijving/uitleg.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus


Reageer op auteur: keessap
Gereageerd: 28 nov 2017 21:10:13
Bericht:

Jack,

Ik doe een omloop. De lok koppelt aan de andere kant van de trein weer aan. Hiervoor moet de lok 2x keren. Als de beschrijving lees dacht ik dus dat het weer stopplaats 1 zou moeten zijn. Wanneer er zou staan dat je van de oorspronkelijk rijrichting moet uit gaan (dus zoals de trien het blok voor het eerst is binnen gereden) had ik waarschijnlijk deze fout niet gemaakt.
Verder speelde er tijdens het maken van de vaste routes een ander probleem met mijn nieuwe tweedehands Laptop op Windows 10, waardoor het helemaal niet meer snapte wat er gebeurde. Ik kreeg steeds communicatie fouten en soms zonder dat koploper die aangaf. De communicatie was even weg, waardoor er een wissel niet omging of de lok niet stopte of te laat stopte. Inmiddels ben ik er achter wat dit is. Het gebeurde altijd bij een download van Windows Update. Wat blijkt in de Laptop is de Wifi intern aan een USB-poort gekoppeld en gaf de andere USB-poort, waar koploper mee communiceert naar s88XPressNetLI af en toe geen ruimte voor een boodschap of te laat. Ik heb nu de Laptop via UTP aan het netwerk hangen en het probleem is niet meer voorgekomen.

Desondanks bedankt voor jullie feedback.
Het heeft me zeker geholpen.


Koploperforum Digitale Treinbesturing : https://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster