Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 350 / Bezoekers Vandaag: 8290
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 1007
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

 Alle forums
 Koploper
 Beginners
 OM32
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

okeesie

Netherlands
68 berichten

Geplaatst - 15 jun 2018 :  17:39:28  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo treinvrienden ,na 4 jaar toch weer besloten om een treinbaan te bouwen ,ben in bezit van 5 stuks om32 maar ben al drie weken bezig om ze aan de praat te krijgen ,alles 3 keer gecheckt software ge´nstalleerd ,voeding moet ook goed zijn ,maar wat ik ook doe krijg geen om aan de praat ,gisteren er nog een mee naar de club genomen of hij correct werkt en dat deed hij (even gewisseld met een van de test baan ) volgens de gegevens op de computer moet de kom poort werken .Wat doe ik verkeerd, is er een andere manier dan via de kom poort,allemaal erg frustrerend ,ben geen held op de computer en het is ruim tien jaar geleden dat ik het voor het eerst ge´nstalleerd heb en toen werkte het prima
Alvast bedankt voor een oplossing

020552

remunj

Netherlands
811 Posts

Geplaatst - 16 jun 2018 :  15:31:26  Toon profiel  Reageer met citaat
Heb je in OM32config een juiste definitie file gemaakt?
En heb je in koploper aangegeven waar die staat?
En heb je in koploper bij digitale onderdelen aangegeven dat je een OM32 gebruikt.
En bij je bij je wissels/seinen de juiste adressen toegekend?

PS Af en toe een zin met een hoofdletter beginnen en nieuwe regels maakt je bericht een stuk leesbaarder
Nu is het een grote letterbrij.

Bewerkt door remunj op 16 jun 2018 15:33:27
Ga naar bovenaan de pagina

okeesie

Netherlands
68 Posts

Geplaatst - 17 jun 2018 :  13:46:24  Toon profiel  Reageer met citaat
Sorry voor de opstelling van de vraag ,ben nl niet zo goed in dit.
Het probleem is al dat de test functie in het program niet werkt.
Heb de kompoort op de computer gecontroleerd en ingegeven 19.2
Het config programma geeft aan dat het juist is ge´nstalleerd
De definities komen ook op het scherm ,maar als ik test indruk gebeurt er niets
Weet eigelijk niet meer waar ik moet zoeken.
Alvast bedankt voor een reactie

020552
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5424 Posts

Geplaatst - 17 jun 2018 :  14:06:52  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Beste Kees,

Dan ga je toch terug naar de club, en dan vraag je daar wat ze gedaan hebben en hoe ze dat gedaan hebben, en dan schrijf je op wat dat stap voor stap inhoud. Of dat laat je opschrijven, of je maakt er een filmpie van. Ik denk dat je daar meer aan hebt dan het hier te vragen.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

remunj

Netherlands
811 Posts

Geplaatst - 17 jun 2018 :  14:09:05  Toon profiel  Reageer met citaat
Geef eerst eens antwoord op mijn vragen.
Heb je dat allemaal goed ingesteld in Koploper?
Zolang het daar niet klopt valt er niets te testen.

En over welk config programma heb je het. OM32config?
Dat staat helemaal los van koploper.
Staat de OM32 ook op 19.2 kb ingesteld?
En kun je met OM32config wel de wissels/seinen bedienen? Geef ook eens aan wat je met de OM32 aanstuurt.

Plaats ook eens je database. Kunnen we in ieder geval Koploper controleren of je daar goed bezig bent.

Gr.
Eric
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina