Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 241 / Bezoekers Vandaag: 9127
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 1007
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

 Alle forums
 Koploper
 Beginners
 Samenwerking databases
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

ajean

10 berichten

Geplaatst - 12 jun 2016 :  17:08:45  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo,

Is het mogelijk om twee Koploper databases (draaien samen op een PC) te laten samenwerken?

Voorbeeld:
Database 1 (treinenloop) activeert het sluiten van een overweg. Hierdoor dient in database 2 (MCC car) het blok "overweg" de status bezet te krijgen zodat de auto's stoppen voor de overweg.

Groeten,

Adri

Wim Ros

Netherlands
5424 Posts

Geplaatst - 12 jun 2016 :  17:31:44  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Ja, dat kan staat beschreven in de handleiding of help.
quote:
MCC: koppeling tussen auto- en treindatabase

Korte uitleg
Koploper is niet geschikt om twee verschillende digitale systemen tegelijk aan te kunnen sturen. Helaas is dit door de gekozen technische oplossing niet gemakkelijk te realiseren. Om deze reden zal waarschijnlijk nooit worden ingebouwd.

De koppeling tussen een auto- en treindatabase wordt alleen gebruikt om een overweg te realiseren. Om nu toch een koppeling tussen een auto- en een treinendatabase te leggen, zijn er verschillende oplossingen gerealiseerd. Voor deze koppeling wordt een vaste kruiswissel gebruikt. Hierbij kan in geval van een koppeling auto/trein database ook een netwerkid worden opgegeven. Per wisselpaar moet dit netwerkid uniek zijn over de gehele database/netwerk.

Op 1 Pc
Eerst dient de autodatabase aangemaakt te worden. Deze hoeft nog niet klaar te zijn; alleen de database moet bestaan. Hierna kan een treinendatabase worden aangemaakt. In beide databases moet worden aangegeven bij instellingen per database / tabblad auto dat er een koppeling is. Deze koppeling is "op 1 pc". IP adres kan nu Localhost zijn. Het poortnummer op 5500 laten staan. In de treinendatabase kan dan de autodatabase worden geselecteerd. Als Koploper nu wordt opgestart voor de treinen, zal automatisch een tweede versie van Koploper worden gestart voor de autodatabase.

Op andere Pc
Hier dient tussen de Pc van de treindatabase en de autodatabase een netwerk te bestaan via TCP/IP. Ook hier moet worden aangegeven in instellingen per database / tabblad auto dat er een koppeling is. Hier is de koppeling "Op andere Pc". Het IP-adres moet hier het IP-adres zijn van de andere Pc. Hier is ook de UNC-naam van de machine toegestaan.

Via server
Voor clubs die al gebruik maken van de netwerkversie is ook nog een optie om de koppeling via het serverprogramma te laten lopen. De koppeling is hier "Via server". Er wordt in dit geval altijd het IP-adres opgegeven van de Pc waarop het serverprogramma draait. Deze optie zal normaliter niet worden gebruikt.

In de treinendatabase kan je nu een vaste kruiswissel tekenen op de plaats waar de overweg moet zijn. In de autodatabase doe je precies hetzelfde. Beide vaste kruiswissels moet je een netwerkid geven. Als het om dezelfde overweg gaat, dient het netwerkid van deze wissels gelijk te zijn aan elkaar. Echter per Pc dient het netwerkid uniek te zijn. Er mogen niet twee wissels voorkomen met hetzelfde netwerkid in een database.


Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus

Bewerkt door Wim Ros op 12 jun 2016 17:34:26
Ga naar bovenaan de pagina

ajean

10 Posts

Geplaatst - 13 jun 2016 :  00:20:44  Toon profiel  Reageer met citaat
Wim bedankt, ik ga het uitproberen.

Gr. Adri
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina