Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 57 / Bezoekers Vandaag: 3643
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 302
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

 Alle forums
 Installatie
 Technische installatie
 communicatie probleem, hulp gevraagd
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

Leeuwinga

Netherlands
31 berichten

Geplaatst - 02 mei 2016 :  09:33:53  Toon profiel  Reageer met citaat
Heb met veel plezier met mini laptop en koploper gereden.
Na windhoos 10 update krijg ik geen communicatie meer met koploper.
Koploper ziet mn UB intellibox basic niet meer.
Heb de juiste driver opnieuw van de site van UB gehaald.
Nieuwe kabel geprobeerd
Driver in apparaten beheer is goed
Ook kan ik via een Utility bv JMRI Decoder pro via loconet de centrale bereiken en bedienen.
melding in KL is " FOUT- Er is geen response van de centrale eenheid van de treinbaan".
Uiteraard staan de instellingen in KL allemaal goed.
Gezien dat andere programma,s wel goed kontakt maken met de IB
en ik met een loconet monitor kan zien dat via deze Utility juiste communicatie met de IB is moet er iets zijn binnen Koploper waardoor communicatie niet kan ???
wie o wie geeft een hint
Cees

LeidseBaan

Netherlands
12 Posts

Geplaatst - 02 mei 2016 :  10:09:13  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi cees
misschien dat je een backup kan plaatsen, dat kunnen we mee kijken in koploper.Heb je Koploper ook weer opnieuw geinstalleerd, kan soms ook helpen, of kijken of je communicatie digitaal system in order is, van je database
Gr
Tonnie

De leidseSpoorBaan is bij mij op Zolder, en dat in Groningen, of kijk op Youtube
Ga naar bovenaan de pagina

Leeuwinga

Netherlands
31 Posts

Geplaatst - 02 mei 2016 :  10:49:36  Toon profiel  Reageer met citaat
Tonnie, geweldig bedankt. Heb Koploper verwijderd en opnieuw ge´nstalleerd, deed het daarna direct weer.
Mijn applicatie is van versie 5.4 misschien in samenhang dat dit de problemen heeft gegeven, die windhoos blijft voor mij onduidelijk op diverse fronten. Maar ja kan weer rijden, nogmaals dank
Cees
Ga naar bovenaan de pagina

Leeuwinga

Netherlands
31 Posts

Geplaatst - 03 mei 2016 :  21:30:21  Toon profiel  Reageer met citaat
AANVULLING
Helaas blijf ik communicatie problemen houden met Koploper met de Intellibox basic (via loconet) op basis van Windhoos 10.
Heb gisteravond mn mini laptop terug gezet naar Windows 7.
Daarna waren alle problemen verdwenen en heb vandaag de hele dag met mn LGB baaan- met koploper gereden.
Zover ik heb kunnen vast stellen ligt het probleem in het inlezen van de com poort via USB voor de Littfinski HSI88 moduul.
Ben wel benieuwd of er nog meer gebruikers zij die hetzelfde hebben ondervonden ??
Cees
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
4700 Posts

Geplaatst - 03 mei 2016 :  21:48:44  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
En de USBtoSERIAL converter voor de HSI88 is dat er eentje op basis van Prolific of op basis van FDTI?
De eerste geeft problemen met WINDOWS versies boven versie 8.
En anders gewoon de modules aansluiten op de Intellibox Basic, die werkt op basis van LocoNet.
Als je gebruik maakt van meerdere aansluitingen op de HSI88 zijn daar losse s88LN adapters voor, werkt beter en betrouwbaarder dan de HSI88.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus

Bewerkt door Wim Ros op 03 mei 2016 21:49:06
Ga naar bovenaan de pagina

Leeuwinga

Netherlands
31 Posts

Geplaatst - 03 mei 2016 :  23:09:02  Toon profiel  Reageer met citaat
De kabels zijn op juiste "koploper"basis
(heb zelfs nog een gloednieuwe aangeschaft met windows 10 drivers een EMINENT EM1016.)
Via WIN 7 werkte het perfect, zoals gezegd .
Dat is de reden dat ik van WIN 10 naar WIN 7 terug ben gegaan.
Ik heb geen behoefte om de bedrading die helemaal in kokers door de tuin loopt en uitkomt in aansluitkasten te wijzigen.
Wat blijft is mijn vraag waarom het niet werkt via WIN10 ????
Cees
Ga naar bovenaan de pagina

Ben

Netherlands
458 Posts

Geplaatst - 04 mei 2016 :  07:15:03  Toon profiel  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door Leeuwinga


Wat blijft is mijn vraag waarom het niet werkt via WIN10 ????





Die vraag is al beantwoord: de chipset in de EM1016 is een Prolific 2303 en de maker van die chip roept op z'n website dat deze niet werkt met WIN8/8.1/10 in geval van een HXA of X versie.

Windows 8/8.1/10 are NOT supported in PL-2303HXA and PL-2303X.

http://www.prolific.com.tw/US/ShowProduct.aspx?p_id=225&pcid=41

Dus check je chipset en je weet of het gaat lukken.

Gr, Ben.
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina