Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 81 / Bezoekers Vandaag: 956
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 411
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

 Alle forums
 Koploper
 Beginners
 Foutmelding bij iedere opstart
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp Pagina: 1 2 (of 2)

GTIBert

Netherlands
157 berichten

Geplaatst - 06 mrt 2016 :  13:56:54  Toon profiel  Reageer met citaat
Heren,


Alvast bedankt.


Bewerkt door GTIBert op 27 mrt 2016 11:25:25

Wim Ros

Netherlands
4705 Posts

Geplaatst - 06 mrt 2016 :  16:29:04  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Bert

Dit document gelezen en uitgevoerd>
http://www.pahasoft.nl/mfxkopl.zip

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Blausee-Mitholz

Netherlands
96 Posts

Geplaatst - 06 mrt 2016 :  23:18:00  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Blausee-Mitholz  Reageer met citaat
Mag ik even inhaken op een zelfde probleem?

Bij een goede vriend van mij komt een soort gelijk probleem voor:



We werken ook met een ECoS II en alleen met ESU DCC lokdecoders.
Railcom is uitgeschakeld zowel in de decoder als in de ECoS.
MFX is niet van toepassing.

Synchroniseren help het probleem niet oplossen.

Melding is gewoon weg te klikken en Koploper functioneert dan normaal.

Wat moet ik doen om de melding niet meer te krijgen?

Mvg, Johan

Ga naar bovenaan de pagina

GTIBert

Netherlands
157 Posts

Geplaatst - 07 mrt 2016 :  19:30:59  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim,

Ik ga eens proberen of het lukt wat wissel heeft geschreven.
Bedankt voor je reactie.




Gr. Bert
Ga naar bovenaan de pagina

GTIBert

Netherlands
157 Posts

Geplaatst - 07 mrt 2016 :  21:13:51  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim,


Bewerkt door GTIBert op 27 mrt 2016 11:25:52
Ga naar bovenaan de pagina

Cees Brocaar

Netherlands
241 Posts

Geplaatst - 08 mrt 2016 :  13:49:28  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo,

En wat heeft Walter Wissel dan beschreven?

Mvg,
Cees
Ga naar bovenaan de pagina

remunj

Netherlands
663 Posts

Geplaatst - 08 mrt 2016 :  15:23:31  Toon profiel  Reageer met citaat
Cees, zie de eerste reactie van Wim
Ga naar bovenaan de pagina

GTIBert

Netherlands
157 Posts

Geplaatst - 14 mrt 2016 :  20:41:45  Toon profiel  Reageer met citaat
Het probleem is weer terug.

Bewerkt door GTIBert op 27 mrt 2016 11:26:12
Ga naar bovenaan de pagina

Wissels

Netherlands
1435 Posts

Geplaatst - 16 mrt 2016 :  13:05:54  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wissels  Reageer met citaat
Hallo Bert,

waarschijnlijk zijn je backup batterijen leeg en worden de gegevens bij afsluiten van de centrale niet opgeslagen. Als mogelijkheid heb ik het document aangegeven dat je 5 seconden op de stopknop kan drukken bij afsluiten van de Centrale,

met vriendelijke groet,

Walter


Marklin testbaan met 6021/6050 Vaste baan met Central Station 1 Reloaded.
Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Ga naar bovenaan de pagina

Wissels

Netherlands
1435 Posts

Geplaatst - 16 mrt 2016 :  13:11:59  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wissels  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door Blausee-Mitholz


We werken ook met een ECoS II en alleen met ESU DCC lokdecoders.
Railcom is uitgeschakeld zowel in de decoder als in de ECoS.
MFX is niet van toepassing.

Synchroniseren help het probleem niet oplossen.

Melding is gewoon weg te klikken en Koploper functioneert dan normaal.

Wat moet ik doen om de melding niet meer te krijgen?

Mvg, Johan





Hallo Johan,

de gegevens van Locnaam met Kenmerk in Koploper dienen exact overeen te komen, denk aan evt. een verborgen spatie in de Centrale aan het einde van de locnaam.

Verder dient het decoderadres en decodertype eveneens overeen te komen.

Pas als al deze waarden exact overeenkomen is het probleem opgelost.

met vriendelijke groet,

Walter



Marklin testbaan met 6021/6050 Vaste baan met Central Station 1 Reloaded.
Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Ga naar bovenaan de pagina

Blausee-Mitholz

Netherlands
96 Posts

Geplaatst - 27 mrt 2016 :  15:27:09  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Blausee-Mitholz  Reageer met citaat
Waarom heb je al je berichten weggehaald Bert?
Dat begrijp ik niet zo is voor een ander de oorspronkelijke vraag van het onderwerp niet meer terug te lezen.
Vreemde actie van jou ................

Mvg, Johan
Ga naar bovenaan de pagina

Blausee-Mitholz

Netherlands
96 Posts

Geplaatst - 04 mei 2016 :  09:59:50  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Blausee-Mitholz  Reageer met citaat
Hallo Walter,

Ik heb gisteren uitgebreid naar het probleem gekeken. (Ik kon niet eerder wegens langdurige ziekte)
Geen verborgen spaties gezien.
Lok sneltrein gesynchroniseerd en bij de volgende opstart is de sneltrein niet het probleem meer.
Maar er komt wel een andere lok met de zelfde foutmelding te voorschijn.
Die ook gesynchroniseerd, komt de volgende lok met de foutmelding.

Kortom ik kan het cirkeltje niet doorbreken.

is het een bugje in Koploper of is het op te lossen?

Ik hoor graag!

Mvg, Johan
Ga naar bovenaan de pagina

GTIBert

Netherlands
157 Posts

Geplaatst - 04 mei 2016 :  10:24:51  Toon profiel  Reageer met citaat
Gelukkig ben ik dus niet de enige die met dit probleem opgescheept zit.
Bij mij zit de melding ook in een loep.
Krijg ook steeds bij het oplossen van de eerste melding gelijk de volgende melding en zo voort.

Komt misschien ooit eens goed.


Gr. Bert
Ga naar bovenaan de pagina

remunj

Netherlands
663 Posts

Geplaatst - 04 mei 2016 :  12:31:16  Toon profiel  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door GTIBert
Bij mij zit de melding ook in een loep.


Kan je het in ieder geval goed zien.
Ga naar bovenaan de pagina

acb

Netherlands
52 Posts

Geplaatst - 04 mei 2016 :  13:27:27  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik heb dit probleem ook wel eens gehad.
Na lang zoeken (lang: vooral doordat je het niet ziet... vrij naar cruijff) bleken 2 (of meer...) loks hetzelfde decoder-adres te hebben. (hoe zoiets ontstaat ... kan van alles zijn) Dan helpt synchroniseren geen sier. Betreffende loks verwijderd en opnieuw aangemeld. Nu waren de decoder-adressen wel oké. En fout opgelost. Maar ja, of dat hier ook aan de hand is weet ik niet. Geeft in ieder geval een idee waar het zou kunnen zitten...
Groet.

M.vr.gr.
Jan Heine Blaauw (acb)
Heerenveen

Systeem: Märklin, CS1 Reloaded 3.4.2, Tams S88, Koploper, C-rail, HSI-88
Ga naar bovenaan de pagina

Blausee-Mitholz

Netherlands
96 Posts

Geplaatst - 04 mei 2016 :  23:43:04  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Blausee-Mitholz  Reageer met citaat
Dank Jan Heine voor je reactie.

Dubbel loknummer is het niet (Dan heb je in de ECoS zelf al een conflict zonder dat Koploper aanstaat)
We hebben gisteren alle lok adressen nog nagelopen.

Ik zelf met de ECoS-1 heb het probleem niet.

Mijn kameraad met een nieuwe ECoS-2 heeft het dus wel.
GTIBert heeft het dus ook met zijn ECoS-2

Met de ECoS-2 wordt voor Lokdecoders alleen maar met DCC gewerkt (Wisseldecoders worden met Motorola geschakeld) Er is dus geen MFX in het spel.

Mvg, Johan
Ga naar bovenaan de pagina

GTIBert

Netherlands
157 Posts

Geplaatst - 21 mei 2016 :  11:51:14  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi,

Bij mij heeft het nog niet tot een oplossing gezorgd.
Moet nog steeds synchroniseren.



Gr. Bert
Ga naar bovenaan de pagina

Wissels

Netherlands
1435 Posts

Geplaatst - 21 mei 2016 :  21:42:13  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wissels  Reageer met citaat
Hallo,

vraag is ook op het Esu forum gesteld,

http://www.esu.eu/forum/forenuebersicht/topic/ecos_central_station_support/foutmelding_bij_iedere_opstart/ Wel inloggen daar om het forum te kunnen zien.

Bert als je er na mijn suggesties op het Esu forum niet uit komt, neem dan via persoonlijk bericht contact met mij op,

met vriendelijke groet,

Walter

Marklin testbaan met 6021/6050 Vaste baan met Central Station 1 Reloaded.
Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Ga naar bovenaan de pagina

GTIBert

Netherlands
157 Posts

Geplaatst - 22 mei 2016 :  14:14:35  Toon profiel  Reageer met citaat
Heren,

Dankzij Walter is het probleem met synchroniseren opgelost.
Walter, mijn dank is groot.


Gr. Bert
Ga naar bovenaan de pagina

dentheo

Belgium
1550 Posts

Geplaatst - 22 mei 2016 :  14:39:04  Toon profiel  Reageer met citaat
mogen wij de oplossing ook weten ?

Theo vanop de heide.
N+SX+kpl+kplRsd
Ga naar bovenaan de pagina

GTIBert

Netherlands
157 Posts

Geplaatst - 22 mei 2016 :  15:07:52  Toon profiel  Reageer met citaat
Bij onderhouden locomotieven staat een tab " koppelen"
Deze moest ik gebruiken om diverse treinen te koppelen met de Esu centrale.
Toen alle treinen gekoppeld en goed gekoppeld waren was het probleem niet meer aanwezig.


Gr. Bert
Ga naar bovenaan de pagina

Wissels

Netherlands
1435 Posts

Geplaatst - 22 mei 2016 :  15:36:01  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wissels  Reageer met citaat
Hallo,

heel even via mail en telefonisch contact gehad met Bert, uiteindelijk heeft hij het zelf opgelost. De items in Koploper en Centrale even samen met Bert gecontroleerd.

Mogelijk is er eerder een dubbel item in de Centrale aanwezig geweest, die de melding gegeven heeft, in ieder geval kan Bert weer zonder foutmeldingen rijden.

Bert mooi dat het opgelost is.

met vriendelijke groet,

Walter

Marklin testbaan met 6021/6050 Vaste baan met Central Station 1 Reloaded.
Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Ga naar bovenaan de pagina

Blausee-Mitholz

Netherlands
96 Posts

Geplaatst - 22 mei 2016 :  17:56:12  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Blausee-Mitholz  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door GTIBert

Bij onderhouden locomotieven staat een tab " koppelen"



Die zie ik hier niet staan .........

Mvg, Johan
Ga naar bovenaan de pagina

GTIBert

Netherlands
157 Posts

Geplaatst - 22 mei 2016 :  19:00:06  Toon profiel  Reageer met citaat
Als je in onderhouden locomotieven en dan stamgegevens.
Dan zie je onder de tab Decoderstappen een knop met "Koppel centrale staan "
Deze had ik nodig om diverse treinen in de centrale goed te koppelen.


Gr. Bert
Ga naar bovenaan de pagina

Blausee-Mitholz

Netherlands
96 Posts

Geplaatst - 24 mei 2016 :  19:17:05  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Blausee-Mitholz  Reageer met citaat
Ben vanmiddag bij mijn kameraad geweest en heb het gevonden.
Echter we hebben er niks aan want "koppel centrale" is grijs en blijft grijs. M.i.z. is dat voor enkel MFX decoders en daar werken wij niet mee. Alleen DCC.

Het probleem blijft dus bestaan.
Ben benieuwd of je het ook op kunt lossen zonder "koppel centrale" te gebruiken.

Mvg, Johan
Ga naar bovenaan de pagina

GTIBert

Netherlands
157 Posts

Geplaatst - 24 mei 2016 :  21:55:39  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Johan,

Ik ben helaas ook weer eigenaar van het probleem.
Vandaag kreeg ik bij de opstart de melding dat de Mat-54 gesynchroniseerd moest worden.
Als ik deze melding negeer kan ik gewoon rijden.
Dus het probleem is er helaas weer.


Gr. Bert
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: 1 2 (of 2) Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina