Print deze pagina | Sluit het venster

bezetmelding kwijt

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6046
Geprint op: 22 mei 2018

Onderwerp:


Auteur onderwerp: ralph
Onderwerp: bezetmelding kwijt
Geplaatst op: 03 mrt 2018 14:36:37
Bericht:

Beste Forum leden
wie kan mij helpen, sinds gisteren nadat ik de computer had aangezet, koploper had gestart, waren de blauwe lijnen(bezetmelding) verdwenen, terwijl er wel treinen op het traject stonden, alle aansluitingen nagekeken zover ik het kan zien is er niets verandert sinds de laatste keer dat ik de computer had afgesloten.
Alle groene lampjes van de BMD16N-sd zijn aan, en geven stroom aan de bezetrails, in het testprogamma blijven de bezetmelders wit ook als deze onder spanning zet, worden ook niet blauw, treinen slepen naar het blok om automatisch te laten rijden ze geven de rode lijn starten ook de route maar omdat ze geen bezetmelder zien rijden de treinen gewoon door.
in het vraagstuk communicatie logging, zie zie ik het zelfde als een collega forumlid, maar volgens Wim Ros heeft het hier niets mee te maken, database op nieuw geladen geen resultaat, koploper opnieuw geinstalleert geen resultaat, wat ik wel zie bij het testprogamma bij het vakje bezetmelding dat het schuifblokje rechts van bezetmelders knippert.
wie heeft een idee
ik ga een nieuwe database aanmaken, voor het resultaat kom ik hier op terug
alvast bedankt

Reacties:


Reageer op auteur: Wim Ros
Gereageerd: 03 mrt 2018 14:51:52
Bericht:

Je hebt gewoon ergens een defect. Het is beter even aan te geven wat je precies gebruikt. Dat ledje op je melders zegt helemaal niets, en is van generlei waarde. Verbruikt alleen maar onnodig stroom.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus


Reageer op auteur: remunj
Gereageerd: 03 mrt 2018 16:43:57
Bericht:

Gezien je vorige probleem met een detectie die ook niet gezien werk door de plan U denk ik dat je gewoon ergens problemen in je bedrading hebt.
Check ook eens je kabels van bezetmelders naar centrale en centrale naar PC.
Je "kromme bit" zal wel tot zoiets te herleiden zijn.

Gr.
Eric


Reageer op auteur: ralph
Gereageerd: 03 mrt 2018 17:12:14
Bericht:

Beste Forumleden

ik weet niet waarom, waarschijnlijk toch weer een krom bitje, koploper werkt weer
bedankt voor het meedenken
Mvg
ralph


Reageer op auteur: remunj
Gereageerd: 04 mrt 2018 11:06:43
Bericht:

Zolang je niet daadwerkelijk de reden van je wel of niet werken weet zal je wel problemen blijven houden.
Leuke term "kromme bit" maar het zal echt wel een harware probleem zijn.

Gr.
Eric


Reageer op auteur: jimmaet
Gereageerd: 04 mrt 2018 18:31:33
Bericht:

quote:
Oorspronkelijk geplaatst door ralph

Beste Forumleden

ik weet niet waarom, waarschijnlijk toch weer een krom bitje, koploper werkt weer
bedankt voor het meedenken
Mvg
ralph


Ralph, ben het met Eric eens.
Vertel eens welke bezetmelders, wat voor bedrading enz.
Als je met S88 werkt, kan je best alle led's aanhebben, maar één datadraadje gebroken, en je bent alles kwijt, zonder dat er iets melding van maakt.
Dus vertel even je bezetmelder type, bedradingsmethode, centrale en probeer bezetmeldingen te krijgen op de fysiek éérste melders in het systeem vanaf de centrale bekeken.

Succes.

Kees Visser
Rond de Finse Saunazolder 70m hoofdlijn met DR5000, BMD16N-SD LDT S-Dec4 en OC32. Fins landschap, NL en FIN materieel


Reageer op auteur: Wim Ros
Gereageerd: 04 mrt 2018 22:05:02
Bericht:

Het type melder staat in zijn openingsdraadje.

Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus


Koploperforum Digitale Treinbesturing : http://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster