Print deze pagina | Sluit het venster

Aansturen Kato-wissels met Koploper, Dinamo en de OC32

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5802
Geprint op: 22 apr 2019

Onderwerp:


Auteur onderwerp: bertbecker
Onderwerp: Aansturen Kato-wissels met Koploper, Dinamo en de OC32
Geplaatst op: 26 mrt 2017 15:33:05
Bericht:

Beste allemaal,

Ik heb de set Dinamo P&P met 2x TT-44 en 1x OC32 met source- en sincdrivers. Ik heb een testbaan gemaakt met 1 ovaal, inhaalspoor en 1 opstelspoor, 3 wissels. Het aansturen met iTrain verloopt prima. Nu ben ik ook gestart met Koploper om de 2 programma's te kunnen vergelijken alvorens ik een bewuste keus kan maken. De trein rijd weliswaar automatisch maar het aansturen van de wissels lukt mij niet: wissel 1 werkt, ook aangestuurd door Koploper in automatische modus, wissel 2 doet helemaal niets, en wissel 3 ook niet maar stuurt wissel 2 aan. Verkeerd dus. Is goed bedraad en de OC32 is goed geprogrammeerd (iTrain werkt wel). Er gaat blijkbaar iets niet goed bij het inlezen van de OC32KL.cfg. Wie kan mij verder helpen? De cfg en bck zijn bijgevoegd. Alvast bedankt!

Download Attachment: Bertbeckertest2.bck
141,85 KB

Download Attachment: oc32kl.zip
20,36 KB

Met vriendelijke groet,

Bert

N-spoor, Kato rails, Dinamo P&P, beginner!

Reacties:


Reageer op auteur: bertbecker
Gereageerd: 26 mrt 2017 20:41:16
Bericht:

Beste allen,

Opgelost, had de wissels moeten nummeren in Koploper Wissel 1, 3 en 5.


Met vriendelijke groet,

Bert

N-spoor, Kato rails, Dinamo P&P, beginner!


Reageer op auteur: remunj
Gereageerd: 27 mrt 2017 07:49:52
Bericht:

Mooi dat het opgelost is.

Maar een kleine aantekening. Wat jij schrijft dat je de wissels 1,3 en 5 moet noemen klopt niet helemaal. Je bedoelt dat wissel 1 de adressen 1 en 2 op de OC32 gebruikt, wissel 2 de adressen 3 en 4 etc.
De benaming wissel 1 t/m 3 is meer voor jezelf om te weten waar je welke wissel hebt liggen. Kan je bv met een tekst vak in je baanplan opnemen. Maar welke adressen koploper daadwerkelijk gebruikt kan heel anders zijn. Kan best zo zijn dat je wissel 2 op de adressen (pootjes op je OC32) 15 en 16 hebt aangesloten. Dat is belangrijk voor koploper om te weten.
Maar in het instelscherm van de wisseleigenschappen staat dat wel verwarrend. Daar lijkt het of je een wisselnummer moet opgeven ipv een adres.

Maar dan ben ik wel benieuw hoe iTrain daar mee omgaat. Ik ken dat verder niet maar daar zal je toch ook op moeten geven welke adressen welke wissel aansturen?

Gr.
Eric


Koploperforum Digitale Treinbesturing : http://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster