Print deze pagina | Sluit het venster

schakelen van Ib box

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5801
Geprint op: 15 jul 2019

Onderwerp:


Auteur onderwerp: eddy2430
Onderwerp: schakelen van Ib box
Geplaatst op: 24 mrt 2017 10:07:04
Bericht:

Dag allemaal,
wij zijn Msc De Kempen,met ons lokaal op het Zilvermeer te Mol.Wij hebben een vaste baan achter glas die door de bezoekers dmv een drukknop geactiveerd kan worden.Dan rijd er en trein de ingestelde tijd zijn rondjes.Nu zouden we de baan gaan uitrusten met koploper zodanig dat er meer en gevarieerde treinverloop is.Op onze testbaan zijn we nu koploper onder de knie te krijgen. Daar hebben we al gemerkt als we de IB box stoppen en dan terug starten alles functioneert.Is er een mogelijkheid om dit te bekomen dmv van de drukknop,of moeten we de IB box openen en de drukknop aansluiten op de GO toets?

alvast bedankt,groeten eddy

Reacties:


Reageer op auteur: PaulRoman
Gereageerd: 24 mrt 2017 20:45:05
Bericht:

Hallo Eddy,

Waarom zou je de IB willen stoppen en weer opstarten als je doel is om een bepaalde trein te laten rijden ? Voor jullie doel zou ik de IB en Koploper eenmalig opstarten, en dan door middel van 1 of meer drukknoppen zorgen dat Koploper 1 of meerdere treinen gaat laten rijden. Dan kan je nog kiezen om dat door middel van variabele routes te sturen, of door middel van vaste routes. Er is heel veel mogelijk in Koploper. Zodra je er meer mee gespeeld hebt krijg je een beter idee wat er allemaal kan. Een voorbeeldje vind je o.a. hier http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5441 Maar pin je niet hierop vast, er kan nog veel meer, en ook anders.

Succes,

Paul


Schäßburg an der Kokel


Reageer op auteur: eddy2430
Gereageerd: 24 mrt 2017 21:10:16
Bericht:

Dag Paul,
ja maar dan moet de pc en de IB box ,minstens 3 maand constant opstaan.Nu word de baan analoog gestuurd,dmv van een timer die zorgt dat er stroom is van 10 u tot 18 u,en dan is er nog een timer gekoppeld aan de drukknop buiten die de baan na een 5 tal minuten uitschakelt.Wij zijn ook niet constant aanwezig.

groeten eddy


Reageer op auteur: PaulRoman
Gereageerd: 25 mrt 2017 21:21:48
Bericht:

Dag Eddy,

Ik neem aan dat er 's morgens om 10 uur iemand de deur komt opendoen en om 18 uur weer komt afsluiten. Dan kan deze persoon de IB en de PC met Koploper om 10:00 uur opstarten, en om 18:00 weer afsluiten. Tussen 10:00 en 18:00 zijn de IB en de PC met Koploper dus up and running. Gedurende deze tijd kun je Koploper dus allerlei kunstjes laten uitvoeren middels een aantal drukknoppen.

Groet,

Paul

Schäßburg an der Kokel


Koploperforum Digitale Treinbesturing : http://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster