Print deze pagina | Sluit het venster

Engelse of drieweg wissel

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5679
Geprint op: 20 mei 2019

Onderwerp:


Auteur onderwerp: Qurinus
Onderwerp: Engelse of drieweg wissel
Geplaatst op: 23 nov 2016 18:55:56
Bericht:

Beste treiners,

Er zit in mijn baan een driewegwissel dus rechtdoor, naar boven en naar beneden afbuigend. Dubbel aanstuurbaar op de zelfde decoder.
In het baanoverzicht lukt het niet het goed aan te klikken met de muis. Zou het kunnen/mogelijk om in het baanontwerp twee wissels acherelkaar te tekenen en ze zo wel goed aan kunnen klikken of is dit een domme opmerking?

Krijn

Reacties:


Reageer op auteur: Qurinus
Gereageerd: 24 nov 2016 16:46:45
Bericht:

Baanontwerp aangepast. Aanklikken op het scherm werkt. Vaste route wordt goed uitgevoerd. De wissel is ook beter te zien op het scherm. Morgen verder uittesten en kijken of koploper de wissels goed zet voor er een lok aankomt.
Wordt vervolgd.

Krijn


Reageer op auteur: phdirk
Gereageerd: 24 nov 2016 21:56:05
Bericht:

Hallo Krijn,

Beide opties kun je gebruiken, dus het driewegwisselsymbool of twee wissels achter elkaar. Mijn ervaring is dat soms een deel van de baan moeilijk is te benaderen door de cursor, met name als er iets grafisch, dus bv tekst of een sein, vlak in de buurt staat. Die schermt dan het bewuste stukje af. Zo ben ik tijden bezig geweest bepaalde lijnstukken van mijn wisselstraten mee te laten kleuren en ik kreeg ze maar niet geselecteerd, totdat ik een stukje tekst dat er vlak bij stond verschoof.
Bij jou zou het driewegwisselsymbool daardoor ook wat moeilijker bereikbaar kunnen zijn. Als twee aparte wissels goed werken, gewoon zo laten.


Met beste groeten
Dirk
HO=TC


Reageer op auteur: Qurinus
Gereageerd: 25 nov 2016 18:42:11
Bericht:

Dankjewel Dirk voor je antwoord.

Ben nog niet verder gekomen met testen, maar ik zie nu sneller op het scherm hoe er gerageerd wordt en wat er dan gebeurd. Ik zal mijn ervaringen hierover zeker delen.

Krijn


Koploperforum Digitale Treinbesturing : http://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster