Print deze pagina | Sluit het venster

Synchronisatie digitaal systeem

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5660
Geprint op: 06 dec 2016

Onderwerp:


Auteur onderwerp: Lindenbaan
Onderwerp: Synchronisatie digitaal systeem
Geplaatst op: 28 okt 2016 18:08:17
Bericht:

Hallo,

ik heb met een mfx lok van Marklin het volgende probleem. de lok wordt aangemeld met 'onderhouden''locomotieven'. Vervolgens met de knop 'koppel centrale is de Ecos gesynchroniseerd met koploper. Als daarna de opdracht ''automatisch rijden'wordt gegeven verschijnt een window waarop staat: er zijn verschillen geconstateerd tussen koploper en de digitale centrale. Synchroniseer eerst de verschillen vanuit menu algemeen/ Synchronisatie digitale systeem.
Fout bij locomotief: RE 4/4/I 10036"
Als ik echter naar dat window ga, is het leeg, zowel bij de kolom koploper ala bij de kolom Digitale centrale.
Door de lok niet meer actief te maken functioneer automatisch rijden weer, uiteraard zonder die lok.

Ik gebruik een Ecos 2 en koploper versie 9.1 (de laatste).
Ik hoop dat iemand de oplossing weet.

Alvast bedankt.
Wouter de Groot

Reacties:


Reageer op auteur: dentheo
Gereageerd: 28 okt 2016 19:25:21
Bericht:

Even zoeken op dit forum is al enkele malen voorbij gekomen.

Theo vanop de heide.
N+SX+kpl+kplRsd


Reageer op auteur: Lindenbaan
Gereageerd: 30 okt 2016 11:09:30
Bericht:

quote:
Oorspronkelijk geplaatst door dentheo

Even zoeken op dit forum is al enkele malen voorbij gekomen.

Theo vanop de heide.
N+SX+kpl+kplRsd


Reageer op auteur: Lindenbaan
Gereageerd: 30 okt 2016 11:16:55
Bericht:

Wat ik gevonden heb in dit forum is dat bij de aanmelding van een mfx lok op de ecos koploper niet verbonden mag zijn met de ecos. Aldus gehandeld.
De lok verwijderd uit de ecos en uit koploper. Toen de lok aangemeld op de ecos, daarna aangelegd in koploper, daarna koploper verbonden met de ecos en vervolgens via "locomotieven" gesynchroniseerd. Net als de vorige keer rijdt de lok prima met het rijwindow, maar zodra automatisch rijden gegeven wordt komt een foutmelding. Bij Synchronistatie digitaal systeem staan wederom geen verschillen en toch meldt koploper dat ik daar het verschil moet oplossen.
Wie heeft een idee?
Bedankt.
Wouter


Reageer op auteur: Agebe
Gereageerd: 30 okt 2016 13:00:12
Bericht:

Wouter,

Kijk dan even op de site van Paul, onder Handleidingen (van derden)
zoek naar: "ĽKoploper en MFX locomotieven in combinatie met Ecos of Marklin CS1 ( #61447; Walter Wissels)"
Hier is wellicht de oplossing te vinden.

Mvg Ab

(Koploper met ECOS of IB met loconet,HSI-88,3x tams booster B1, HO, NS)
Intel core i7 met W10


Reageer op auteur: Lindenbaan
Gereageerd: 30 okt 2016 14:05:12
Bericht:

Ab,
bedankt voor deze handige tip. Ik heb de aanmelding vervolgens geheel opnieuw gedaan en de oude gegevens verwijderd. En nu door in koploper met 'synchronisatie digitaal systeem' te beginnen zoals vermeld in de handleiding.
Er worden na de synchronisatie geen synchronisatieverschillen vermeld in het betreffende window en toch krijg ik bij automatisch rijden opnieuw dezelfde melding: er zijn synchronisatieverschillen geconstateerd......etc."

Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

Mvg,
Wouter


Reageer op auteur: P de Reede
Gereageerd: 30 okt 2016 16:29:45
Bericht:

Hallo Wouter,

Of ze staan twee keer in de Ecos.

Piet


Reageer op auteur: Lindenbaan
Gereageerd: 01 nov 2016 09:55:43
Bericht:

Allen bedankt voor het meedenken. Het blijkt slechts te gaan om de hiervoor genoemde lok. Andere mfx locomotieven worden keurig aangemeld en er volgt geen foutmelding.
Mvg,
Wouter


Koploperforum Digitale Treinbesturing : http://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster