Print deze pagina | Sluit het venster

Decoder stuurstand

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5557
Geprint op: 23 okt 2018

Onderwerp:


Auteur onderwerp: marcel01
Onderwerp: Decoder stuurstand
Geplaatst op: 18 mei 2016 11:49:06
Bericht:

Hallo,

Er zijn een aantal combinaties op de baan met een stuurstand. Een enkele van deze heeft geen schakelbare front/sluit verlichting. Dat wil zeggen, aan en uit. Dit is wel een wens en dan direct ook het inbouwen van binnenverlichting. Nu rijdt ik met de loks/motorwagen DCC en wil eigenlijk in de stuurstand een Marklin mfx of fx of MM2 decoder plaatsen. De reden is simpel want deze heb ik na diverse ombouwen nog liggen.

Nu heb ik hier en daar gezocht en ingelezen. Als ik het goed begrijp kun je het adres van de stuurstand anders kiezen dan van de lok. Maar ook gelijk aan de lok. Ik snap dat ze dan dezelfde taal moeten spreken. Maar wat geldt voor een combinatie Motorola/DCC, wanneer deze diverse adressen hebben? Kan dit binnen koploper? Deze informatie heb ik nog niet gevonden, of overheen gelezen cq niet goed gezocht.

Bij voorbaat dank,

Marcel


marcel01

Reacties:


Reageer op auteur: Wim Ros
Gereageerd: 18 mei 2016 12:49:42
Bericht:

Marcel, koploper heeft toch helemaal geen weet wat het digitale format van je decoder is. Dat is alleen maar een nummer voor koploper.
De centrale is verantwoordelijk voor het format wat bij dat adres hoort. Dus adres 1 in de centrale DCC adres 2 Motorola adres 3 Selectrix bijvoorbeeld.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus


Reageer op auteur: marcel01
Gereageerd: 18 mei 2016 16:56:00
Bericht:

Wim

Ja, natuurlijk. Dat is ook zo. Zat ff in een tunnelvisie en dan wordt er moelijk gedacht. Is eigenlijk basiskennis. Pfff

Bedankt

Marcel

marcel01


Koploperforum Digitale Treinbesturing : http://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster