Print deze pagina | Sluit het venster

Klein probleem met netwerkversie Koploper

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5375
Geprint op: 24 apr 2018

Onderwerp:


Auteur onderwerp: Modelbaan
Onderwerp: Klein probleem met netwerkversie Koploper
Geplaatst op: 17 nov 2015 23:13:50
Bericht:

Hallo allemaal,

Ik gebruik al geruime tijd de netwerkversie van Koploper. Zeer tot tevredenheid. Het kostte wat moeite om het werkend te krijgen, maar nu draait, of liever draaide, het goed en probleemloos.
Omdat mijn harde schijf crashte moest ik een andere PC in gebruik nemen. Op deze PC draait alleen Koploper Server. De PC ziet beide andere PC's en beide banen. Het opstarten levert geen problemen op.

Onder het tabblad basisgegevens bestaat de mogelijkheid om 4 vinkjes te zetten zodat onderhoud aan o.a. blokken mogelijk wordt. Deze vinkjes staan nu uit en ik kan ze niet aanzetten.

Iemand een idee??

Van Koploper gebruik ik versie 7.3 en van Koploper Server versie 7.2. Dat werkte voorheen goed!

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Groet,
Dick Rijneker

Dick Rijneker

Reacties:


Reageer op auteur: Modelbaan
Gereageerd: 18 nov 2015 13:05:24
Bericht:

Hallo allemaal,
Een kleine aanvulling:
Na een lange avond "prutsen" zonder succes heb ik vanmorgen de pc uit mijn testbaan genomen en die aangesloten op de nieuwe, definitieve, omgeving.
Op deze PC draait Koploper 7.4 met bijbehorende serversoftware (ook 7.4). Mijn probleem lijkt opgelost, maar ik heb nog wel een vraag.

Ik blijf versie 7.3 van Koploper gebruiken omdat ik gebruik maak van het HCCM blokgestuurd systeem. Na die versie wordt bij updates geen rekening meer gehouden met HCCM gebruikers. Nu het lijkt te werken is mijn vraag: ga ik problemen tegenkomen als ik Koploper 7.3 en Serversoftware 7.4 samen gebruik???

Vast hartelijk dank voor het meedenken.

Dick Rijneker


Reageer op auteur: Cees Brocaar
Gereageerd: 20 nov 2015 10:40:42
Bericht:

Hallo Dick,

Ik weet niet of je het gezien hebt, maar de netwerkversie 8.7
is te downloaden!

Mvg,
Cees


Reageer op auteur: Modelbaan
Gereageerd: 20 nov 2015 23:45:59
Bericht:

Cees, Fijn dat je reageert. Dank!! De nieuwste versie levert dezelfde vraag op. Werkt dat nog steeds met versie 7.3 van Koploper??

Ik ga er van uit dat er e.e.a. verbeterd is, maar of ik het kan gebruiken blijft de vraag. Maar....een experiment kan nooit kwaad.

Groet,
Dick

Dick Rijneker


Reageer op auteur: remunj
Gereageerd: 21 nov 2015 10:17:09
Bericht:

Waarom Koploper ook niet updaten naar 8.7
7.3 is zo oud en daarna zijn er genoeg toevoegingen gekomen en bugs opgelost.
Met de nieuwste versies weet je zeker dat je geen problemen hebt.

Wat ik me verder afvraag waarom je uberhaupt een netwerkversie gebruikt. Heb je zo'n grote thuisbaan dan dat je meerdere PC's nodig hebt voor de besturing?

Gr.
Eric


Reageer op auteur: Modelbaan
Gereageerd: 21 nov 2015 11:46:37
Bericht:

Eric,

Paul Haagsma heeft besloten om met het updaten van Koploper geen rekening meer te houden met het HCCM systeem. Ik ben er dus niet zeker van of het (lees: Koploper versie 8) goed werkt met mijn systeem. Van een mede-HCCM gebruiker hoorde ik dat iemand inmiddels ook versie 8 gebruikt. Op mijn testbaan ga ik dus een poging wagen.

Een netwerkversie gebruik ik om verschillende redenen. De belangrijkste is dat het HCCM systeem slecht 64 blokken aan kan sturen. Mijn ontwerp omvat meer dan 100 blokken en dat zou dus niet gaan werken.
Tweede reden is: de ruimte waar ik mijn baan in ga maken is redelijk groot. Om te voorkomen dat ik grote lengtes kabel moet gebruiken is het goed om de ruimte in 2 delen, of misschien zelfs meer, op te delen.

Dick Rijneker


Koploperforum Digitale Treinbesturing : http://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster