Print deze pagina | Sluit het venster

Deadlock keerlus

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5302
Geprint op: 24 mei 2018

Onderwerp:


Auteur onderwerp: hannes4ever
Onderwerp: Deadlock keerlus
Geplaatst op: 07 sep 2015 22:58:07
Bericht:

Hallo,

Mijn naam is Hans en ben momenteel bezig met het bouwen van een baan. In een ver verleden heb ik eens een testbaan met koploper gemaakt, maar dat is al lang geleden. Nu was ik eigenlijk helemaal niet van plan om deze handzame baan (N spoor 150cm x 75cm) met koploper te gaan besturen, maar analoog. Het schaduwstation zou aangesloten worden op een Tams schattenbahnhofsteurungs apparaat, maar nadat ik erachter kwam dat daarvoor de uitgaande wissels open gereden moesten worden ben ik daar afgestapt. De rails was op dat moment al vastgespijkerd. Aangezien ik nog een aantal digitale onderdelen had liggen heb ik maar besloten om dit weer met koploper te gaan aansturen.

Nu wissel ik de avonden af tussen draadjes aansluiten en koploper inrichten. Na het testen van koploper loop ik echter steeds tegen deadlocks aan.

Wat is de bedoeling:
1.) Alle sporen betreffen 2 richtingsverkeer. Voor de blokken 1 tm 11 is dat absoluut niet nodig, aangezien dit het schaduwstation is en dat best in 1 richting bereden kan worden.
2.) De sporen 1 t/m 4 en 7 t/m 10 zijn de daadwerkelijke opstelsporen. 5 en 6 zijn verbindingssporen en 11 betreft de keerlus. Ik besef me dat als ik het geheel 1 richtingsverkeer zou maken, ook de sporen 5 en 6 te gebruiken zijn. Zoveel ruimte heb ik vooralsnog echter niet nodig.
3.) Blok 12 is een paradespoor
4.) Blok 13 en 14 vormen samen weer een keerlus. Ik heb hier 2 blokken van gemaakt aangezien een keerlus niet uit 1 blok kan bestaan. (wellicht met fictieve blokken, maar dit leek me voor het leer proces makkelijker).
5.) Blok 13 betreft een station, wat uiteindelijk met meerdere sporen uitgebreid gaat worden, echter eerst dit maar eens werkend krijgen. Blok 14 wordt onzichtbaar.

Nu loop ik dus steeds in blok 12,13,14 tegen een deadlock aan. Wie zou me op weg kunnen helpen. Ik verwacht niet dat iemand mij de hele database herschrijft, maar een beginnetje zou fijn zijn. of een verwijzing naar een ander topic. Ik heb uitgebreid gezocht, maar kon niets vinden.

Ik heb zelf gekeken naar de inrichting van deadlocks, maar ik begrijp dat bij het wegrijden van een trein alleen gekeken wordt of een blok vrij is en dat deze dus niet geclaimd wordt. Daar ligt dus volgens mij niet de oplossing.

Daarnaast heb ik gekeken naar variabele routes, maar daar begrijp ik eigenlijk niets van. Wat ik ook probeer de treinen willen niet rijden.

Hopelijk kan iemand mij de goede richting op helpen. Alvast bedankt.
Download Attachment: Unterberg.bck
42,5 KB

Reacties:


Reageer op auteur: Wim Ros
Gereageerd: 07 sep 2015 23:31:35
Bericht:

Hans,

Blok 13 en Blok 14 in een 2-richtinggroep opnemen beide in groep 1.
Doe je in onderhouden blokken.
Bij blokken 1,2,3,4,6,11 richting 12 instellen dat blok 13 en 14 vrij moeten zijn.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus


Reageer op auteur: hannes4ever
Gereageerd: 08 sep 2015 21:35:26
Bericht:

Wim,

Bedankt voor je snelle reactie. Dit doet voorlopig exact wat het moet doen. Als blok 13 straks als station wordt uitgebreid, pas ik dan e.e.a. wel weer aan.

Voorlopig eerst maar eens ervaring opdoen met de huidige situatie.

met vriendelijk groet,
Hans


Koploperforum Digitale Treinbesturing : http://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster