Print deze pagina | Sluit het venster

resolutie wijzigen?

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5255
Geprint op: 18 jun 2018

Onderwerp:


Auteur onderwerp: johannes2012
Onderwerp: resolutie wijzigen?
Geplaatst op: 15 jul 2015 11:31:56
Bericht:

wie kan mij adviseren bij het volgende probleempje?
Ik heb koploper ingetekend en in bedrijf met een resolutie van 1680x1050 op een oudere windows XP computer , nu wil ik een andere beeld kaart monteren die de zelfde resolutie kan verwerken als mijn andere computers met een resolutie van 1600x900.
Als ik dit nu doe dan past mijn baanplan niet meer op het scherm en kan ik deze ook niet voldoende aanpassen in mijn teken programma van koploper.het idee is om bij een probleem mijn andere computer te kunnen gebruiken voor koploper en nu is dat niet voldoende mogelijk ivm het niet volledig zichtbaar zijn van het baanplan.
MvG Johan v S.

J.P.G.van Saaze

Reacties:


Reageer op auteur: remunj
Gereageerd: 15 jul 2015 12:49:40
Bericht:

Even terzijde, waarom zou je een grafische kaart vervangen door een met een lagere resolutie en dan ook nog op een oude computer? Lijkt me een beetje zonde. Vooral als het alleen voor noodgevallen is.

Die keren dat je dan even op een andere computer werkt kan je toch gewoon even door je scherm scrollen als je iets wilt aanpassen.

Gr.
Eric


Reageer op auteur: phdirk
Gereageerd: 15 jul 2015 13:05:13
Bericht:

Hallo Johannes,

Koploper is qua grafische mogelijkheden een beperkt programma, want het is al vrij oud.
Het enige dat erop zit is je sporenplan opnieuw te tekenen, zodat hij wel op je nieuwe PC past. Als je nog veel lege ruimte in je sporenplan hebt, kun je door het verkleinen van het tekenoppervlak al veel bereiken.
Zelf heb ik ook twee versies, één met een grote layout voor bij de baan, waar ik een tweede scherm heb en één met een kleine layout, die op alle andere PC's te gebruiken is.


Met beste groeten
Dirk
HO=TC


Koploperforum Digitale Treinbesturing : http://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster