Print deze pagina | Sluit het venster

Gele Stippen opgelost

Geprint door: Koploperforum Digitale Treinbesturing
Webadres onderwerp: http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5225
Geprint op: 22 mei 2018

Onderwerp:


Auteur onderwerp: phdirk
Onderwerp: Gele Stippen opgelost
Geplaatst op: 10 jun 2015 17:27:05
Bericht:

Hi All,

Op mijn Windows 8 Laptop vandaag weer eens Koploper 8.6B6 opgestart. Alle wissels hebben gele stippen, die ook in de elementen voor de baan opbouw zitten. Als Koploper in demomode wordt gestart kunnen de wissels wel geschakeld worden. Als ik vervolgens op de rode pannenkoek druk hangt het Koploper met de mededeling dat Koploper nog de communicatie met de PC aan het afsluiten is. Vervolgens is Koploper alleen met taakbeheer uit te schakelen.
Het opnieuw opstarten van de PC of het nieuw installeren van Koploper lost het probleem niet op. Ook komt het probleem nu bij oudere versies voor. Het probleem doet zich ook voor bij andere databases die worden ingeladen.
Op andere PCs, die draaien onder Windows XP of Windows 7 (32bits) doet het probleem zich niet voor.

Heeft iemand ander ook last van dit probleem en wie weet mogelijk een oplossing.

OPLOSSING:

Het was hier het wel eerder beschreven 23-dagenprobleem. Als de PC te lang heeft aangestaan, gaat er iets fout in Koploper en krijg je gele of blauwe stippen. Nadat de laptop helemaal even opnieuw was opgestart was het probleem over.


Met beste groeten
Dirk
HO=TC

Reacties:


Reageer op auteur: remunj
Gereageerd: 10 jun 2015 19:18:01
Bericht:

Inderdaad een bekend probleem.
Had het een tijd terug zelf ook.
Uiteindelijk maar helemaal opnieuw opgestart en voila, inderdaad probleem weg. Toen ging er een lampje branden en vond ik ook wat draadjes over het xx dagen probleem. Vond zowel ruim 23 als 49 dagen.

Gr.
Eric


Reageer op auteur: phdirk
Gereageerd: 11 jun 2015 14:56:46
Bericht:

Hoi Eric,

Bedankt voor je reactie. Voor zover ik kan nagaan treedt het probleem niet op als Koploper aanstaat zolang de PC ook aanstaat. Als Koploper is uitgeschakeld en je PC staat langer dan de XX dagen aan, dan gaat er bij het opstarten van Koploper iets mis.
Meestal staat op mijn laptop, waar ik het probleem had, Koploper ook altijd aan, maar nu had het een aantal dagen uitgestaan (geen 23 volgens mij, maar dat zal wel Gatestelling zijn)


Met beste groeten
Dirk
HO=TC


Koploperforum Digitale Treinbesturing : http://www.koploperforum.nl/

© EKweb 2006

Sluit venster